Bläk Boksissa todella kuumia tunteita – Oilers tasoitti finaalisarjan vahvan toisen erän myötä

Kuva: Roosa Vilkanen/salibandy.fi

Miesten F-liigan finaalit jatkuivat lauantaina Bläk Boksissa Classicin ja Oilersin välillä. Oilers vei kuuman kamppailun nimiinsä maalein 8-5.

Oilers tuli avauserään samalla vimmalla kuin kolmospelissä Espoossa ja Classic oli pulassa. Classic sai kiittää maalivahti Lassi Torisevaa siitä, että erätauolle mentiin lukemissa 1-1.

Avausmaalin teki Classic. Ville Lastikka pelasi erinomaisesti keskialueella ja syötti Aaro Helinin maalintekoon. Erän lopussa Oilers sai kuparisen rikki. Jesperi Lindfors purki paineen laadukkaasti Heikki Iiskolalle, joka päätti laukoa 2-1-hyökkäyksestä ja pallo löysi tiensä maaliin.

Classic oli avauserässä pallollisesti erittäin huolimaton ja sortui helppoihin virheisiin. Myös joukkueen puolustuspeli oli ponnetonta. Oilersin laadukkaalla prässillä oli tähän merkittävä rooli. Oilers pelasi myös pallollisesti paremmin ja loi huomattavasti enemmän maalipaikkoja.

Toinen erä jatkui niissä merkeissä, että Oilers paransi, ja Classic ainoastaan heikensi esityksiään. Oilers vei erän nimiinsä peräti 5-0. Oilers pelasi tehokkaasti, mutta onnistui pallottomassa pelissään todella hienosti. Kaksi maaleista syntyi hyökkäysalueen prässiriistoista, kaksi vastaiskuista ja yksi reboundista maalin edestä. Maaleista vastasivat Arttu Haapala, Heikki Iiskola, Aaro Astala, Joona Larte ja Santeri Lindfors.

Classic ei saanut peliään käyntiin ollenkaan muutti kentällisiä power breakilla tilanteessa 1-3. Se kuitenkin sekoitti lisää peliä. Oilers oli fyysisesti todella vahvasti edellä ja puolusti erinomaisesti. Erä oli todennäköisesti espoolaisten todennäköisesti kauden parhaita. Classicin pallollinen peli oli huomattavan heikkoa ja ihan normaalit junioritason suoritukset olivat todella kehnoja.

Classic kesti kolmannen erän alun alivoimatilanteen ja jo viiden minuutin pelin jälkeen se lähti jahtaamaan Oilersia ilman maalivahtia. Pari minuuttia myöhemmin Helin kavensin tilanteeksi 2-6 ilman maalivahtia. Seuraavan maalin iski Justus Kainulainen päätöskympin alussa, joka taitelili läpiajosta espoolaisten 7-2-johtomaalin Torisevan ollessa tolppien välissä.

Tästä vain noin 20 sekuntia myöhemmin Eemeli Akola iski pallon maalin edestä verkkoon ja jo seuraavassa vaihdossa Alpo Laitila karkasi maalintekoon. Alle yhdeksän minuuttia ennen loppua Oilers johti 7-4.

Viisi minuuttia ennen loppua Classicin Adam Hemerka sai jäähyn mailan painamisesta tilanteessa, jossa saattoi olla myös Oilersin mailan nostaminen ja Toriseva protestoi itselleen jäähyn. Näin Oilers pääsi kahden miehen ylivoimalle. Ylivoimaa oli pelattu alle minuutti, kun Classicin kapteeni Janne Lamminen otti myös protestoinnista kahden minuutin jäähyn.

Classic protestoi hölmösti joka tilanteessa, mutta myös tuomariparilla oli pelin loppua kohden ongelmia pitää tilanne käsisssä. Ajassa 57.29 mentiin tarkastamaan videolta Oilersin pelaajan rikettä. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia. Ajassa 58.27 Classic käytti aikalisän ja otti maalivahdin pois ollessaan edelleen alivoimalla.

Oilers kesti myllyn loppuun asti ja tasoitti finaalisarjan voitot tilanteeksi 2-2. Aaro Astala osui vielä tyhjiin ja Nico Salo lopussa, mutta Oilers voitti pelin 8-5. Sarja jatkuu keskiviikkona Helsingin jäähallissa. Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.