Espoolainen vuoristorata päättyi Indiansin voittoon

Indians juhli ensimmäistä välierävoittoaan. Arkistokuva. Kuva: Juhani Järvenpää

Indians juhli ensimmäistä välierävoittoaan. Arkistokuva. Kuva: Juhani Järvenpää

Westend Indians piti finaalihaaveensa hengissä, kun espoolaisten neljäs välieräkohtaaminen päättyi kotijoukkueen riemukkaaseen 5-4-voittoon Metro Areenalla 1842 katsojan edessä.

Välierän kolme ensimmäistä taistoa voittanut Oilers oli hieman unten mailla lauantain ottelun kaksi ensimmäistä erää. Toisessa erässä Indians otti ohjat haltuun ja nappasi 3-1-johdon Samuli Junnilan, Juuso Kekin ja Leevi Aurasen maaleilla.

Kolmas erä tarjosikin sitten melkoisen vuoristoradan Metro Areenan runsaslukuiselle espoolaisyleisölle sekä tv-katsojille. Ensin Oilers tuli vain kahdessa minuutissa tasoihin Santeri Lindforsin ja Rasmus Kainulaisen maaleilla.

Kun Justus Kainulaisen osuma vei Oilersin 4-3-johtoon viisi minuuttia ennen ottelun loppua, näytti jo siltä, että vierasjoukkue rynnistää sittenkin loppuotteluun suoraan 4-0-voitoin. Indians ei kuitenkaan ollut vielä valmis luopumaan finaaliunelmastaan.

Ensin Jesse-Samuli Huppunen laukoi pallon tilanteessa haparoineen Markus Laakson läpi ja Indiansin tasoihin. Vain 68 sekuntia ennen päätössummeria puolestaan Joonatan Lindholmille avautui paikka vasemmalta laidalta ja tarkka laukaus takanurkkaan toi kotijoukkueelle voiton.

–Alku vähän tahmainen meiltä ja päästettiin Indians 3-1-johtoon. Vikaan erään lähdettiin hyvin, mutta sitten kämmäiltiin ja annettiin halpoja maaleja kaverille. Huominen tulee onneksi nopeasti, Rasmus Kainulainen kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

– Saimme riistettyä pallon ja näin, että oli aika paljon tilaa lähteä nostamaan. Siitä sitten tuli puolittainen läpiajo, onneksi meni sisään, Lindholm kertoi maalistaan.

– Tämä oli kokonaisuutena meidän paras pelimme tähän sarjaan. Etenkin siellä henkisellä puolella: voitimme kaksinkamppailuja ja pelasimme kovaa. Pelasimme, kuten välieräsarjan taso vaatiikin, Lindholm sanoi Ruudun haastattelussa.

”Tullaan rytinällä siihen alkuun ja mennään muutaman maalin johtoon ja Heimo pronssipeliin”

Tasaisen ottelun ratkaisuksi oli jo nousta Indiansin karut virheet, kun joukkueen pahat pallonmenetykset omalla alueella tarjosivat Oilersille paikan vierasryhmän kahteen viimeiseen osumaan. Indiansin henkinen kantti oli kuitenkin lauantaina kovalla tasolla, eikä joukkue nöyrtynyt vastoinkäymisistä.

Kauan ei saa Indians juhlia voittoaan tai kumpikaan joukkue viritellä pelisuunnitelmiaan seuraavaan taistoon, sillä välieräsarja jatkuu jo sunnuntaina Oilersin kotiottelulla.

– Porteista pitää tulla terävämmin. Tänään oli tunkkaista. Kaveri tykkää hinkkaa tuolla maalin takana, niin sehän on aika perseestä sitten. Tullaan rytinällä siihen alkuun ja mennään muutaman maalin johtoon ja Heimo pronssipeliin, Kainulainen laukoi suorasanaisesti sunnuntain Oilersin suunnitelmista.

– Pallon kanssa pitää olla huolellisempi. Meidän pitää pystyä käyttämään tuota meidän kääntöpeliämme. Ollaan vieläkin vahvempia sekä henkisesti että fyysisesti, Lindholm sanoi.

Katso Indiansin 4-4- ja 5-4-maalit

Katso Indians-Oilers-välieräottelun huippuhetket