Jymyn ja TPS:n vahvuuteen uusi pelaaja – ”Ominaisuudet sopii kyllä hyvin meidän tapaan toimia”

Jesper Hakola (keltaisissa) edustaa TPS:aa ensi kaudella. Kuva: Esa Jokinen

Laitahyökkääjä Saku Liikka, 26, liittyy Nurmon Jymyn vahvuuteen ja laituri Jesper Hakola, 21, TPS:n rosteriin.

Hakola debytoi liigassa kaudella 2020-21 Welhoissa, käväisi sen jälkeen Sveitsissä ja edusti kaksi viime kautta F-liigan OLS:aa. Liigapelejä on kertynyt uralle 66 (23+11).

– Jesper oli vielä menneellä kaudella juniori-ikäinen, mutta siihen nähden hänelle on kertynyt varsin monipuolinen kokemus. Welhoista nuori mies hyppäsi Sveitsin NLB:n Verbanoon, joka on kyllä nuorelle pelurille mielenkiintoinen painepaikka. Pari viimeistä kautta OLS:issa ei ole vielä tuonut ihan lopullista läpimurtoa, mutta nälkä on kova ja ominaisuudet sopii kyllä hyvin meidän tapaan toimia, TPS:n urheilujohtaja kommentoi hankintaa seuran tiedotteessa.

Liikka edusti juniorivuodet Happeeta ja pelasi kaudet 2019-21 Happeen edustuksessa, jossa pelejä kertyi 43 (5+3). Sen jälkeen isokokoisen hyökkääjän tie vei Sveitsiin. Viime kaudella Liikka edusti saksalaista UHC Weissenfelsia, jonka kanssa hän voitti maan mestaruuden.

– Hienoa, että Saku päätti tulla Jymyyn. Hänen kanssaan oltiin yhteyksissä jo ennen hänen Sveitsiin siirtoaan. Hän tuo meille ominaisuuksiensa ja kokemuksensa myötä hyvän lisän joukkueeseen, Jymy-päävalmentaja Jarmo Eteläaho paalutti Jymyn tiedotteessa.