Näistä pelaajista valitaan F-liigan MVP – SaiPa-vahdin puuttuminen listalta ihmetyttää

Meri-Helmi Höynälä lienee vahvoilla MVP-äänestyksessä. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten F-liigan MVP-ehdokkaat on julkaistu.

Mukana on yhteensä 12 nimeä viidestä eri joukkueesta. Mukana on kaksi maalivahtia, neljä puolustajaa ja kuusi hyökkääjää. Ehdokaslistat toimitetaan pelaajille – jokaisen joukkueen pelaajat jakavat pisteet yhdessä siten, että ykkönen saa kolme pistettä, kakkonen kaksi pistettä ja kolmas yhden pisteen. Eniten pisteitä saanut palkitaan MVP-palkinnolla F-Gaalassa.

Erikoisuutena voi pitää sitä, että SaiPan maalilla huippuotteita esittänyt maalivahti Miia Maaranen ei mahtunut koko listalle laisinkaan. SaiPa toki tippui jo puolivälierissä, mutta mukana on kaksi muuta puolivälierätasolle yltänyttä pelaajaa. Maarasen ja Miisa Turusen merkitys oli valtaisa ja avitti joukkueen pudotuspeleihin.

MVP-ehdokkaat:
Hämäläinen Suvi, Classic
Höynälä Meri-Helmi, TPS
Kataja Juulia, Classic
Laitila Alma, Classic
Niemelä Hanna, SSRA
Parta Emma, PSS
Pietilä Emilia, TPS
Pitkäkangas Natalia, Classic
Saario Jenna, TPS
Turunen Miisa, SaiPa
Valtola Ulla, FBC Loisto
Vuorela Noora, TPS

Aiemmat naisten sarjan arvokkaimmat pelaajat:

2023:
Milla Nordlund, TPS

2022:
Milla Nordlund, TPS

2021:
Hanna Niemelä, Rankat Ankat

Raadissa toimivat Inka Lampinen (ex-pelaaja/Ruutu), Julius Mella ja Joni Salo-oja (LoistoCast), Petri Kettunen (huippu-urheilu/valmennus), Kimmo Nurminen (F-liigan toimitusjohtaja) ja Tiia Ukkonen (ex-pelaaja/valmentaja).