Oilers nousi tukalasta tilanteesta voittoon – Suomelasta jatkoaikasankari

Kuva: Henri Keränen

Esport Oilers ja Tampereen Classic kohtasivat perjantaina F-liigan finaaleissa täydessä Tapiolan Urheiluhallissa. Oilers voitti pelin 6-5 jatkoajalla ja sarja on nyt 2-1 Classicille.

Oilers pelasi parhaan avauseränsä koko sarjassa. Pallollinen peli ei ollut juuri aiempia pelejä parempaa, mutta palloton peli oli selkeästi aiempaa pelejä paremmalla tasolla ja prässi myös puri. Ensimmäinen kymppi oli varsinkin Oilersin, ja toinen Classicin.

Maalinteon aloitti Classic. Kolmoskentän Ville Hietaranta haastoi hyvin keskialueella laukoi komealla kanuunalla tamperelaiset johtoon ajassa 13.22. Tämän jälkeen oli myllyä Oilers-päädyssä, mutta pari minuuttia myöhemmin Rasmus Kainulainen prässäsi pallon omalla puoliskolla ja karkasi maalintekoon.

Erän viimeisellä minuutilla Oilersin prässi toimi Classicin alueella ja Oilersin kolmosen Elias Pekari pääsi iskemään pallon maaliin. Classicilla oli erässä enemmän huippupaikkoja, mutta tulostaululla se ei näkynyt. Markus Laakso otti espoolaisten maalilla hyviä torjuntoja. Oilersin kannalta rohkaisevaa oli se, että se löysi tämän kauden parhaan avunsa eli pallottoman pelin laadun.

Toinen erä oli Oilersin heiniä ja Classic oikeastaan pelastui, että kotijoukkue johti vain 3-2 kahden erän jälkeen. Erän avausmaalista vastasi Eemeli Salin, joka tälläsi komealla kudilla 2-2-tasoituksen vapaalyönnin jälkitilanteesta. Erän toinen maali oli Oilersin käsialaa ihan erän loppuminuuteilla. Justus Kainulainen tarjosi Rasmus Kainulaiselle, joka tälläsi pallon alakulmaan.

Hyvää prässiä jatkaneella Oilersilla oli huomattavasti enemmän maalipaikkoja kuin Classicilla, ja Lassi Toriseva torjui hyvin Classicin maalilla. Classicin pallollinen peli oli huolimatonta. Erä oli tamperelaisten heikoin koko finaalisarjassa ja yksi heikoimmista koko pudotuspeleissä. Toinen erä ei ollut intensiteetiltään samaa tasoa kuin ensimmäinen.

Classic tuli kolmanteen erään huomattavasti paremmalla otteella. Paikkoja oli heti alussa, mutta maaleja ei syntynyt heti. Ajassa 47.11 Alpo Laitila antoi loistavan syötön Aaro Helinille, joka tyylitteli läpiajosta komeasti maalin kattoon. Ennen päätöskymppiä Classicin kakkonen jauhoi vielä komean maalin.

Tällä kertaa Laitila vapautti pitkän syöttöketjun jälkeen Konsta Tykkyläisen vasemmasta laidasta, joka laukoi alakulmaan ja Classicin 4-3-johtoon. Kolmoserässä katsottiin peräti kaksi pelirangaistusta ensimmäisen 13 minuutin sisällä. Classicin Adam Hemerka ja Oilersin Aaro Astala selvisivät kuitenkin ilman rangaistuksia.

Ajassa 53.45 Salin voitti Oilers-puolustajan 1v1-tilanteessa ja naulasi komealla kanuunalla Classicin 5-3-johtoon. Ajassa 56.02 Oilers pelasi nopean hyökkäyksen. Astala käännähti keskelle ja latasi finaalien ensimmäisen maalinsa, ja Oilers oli maalin päässä.

Oilersin ykkönen tasoitti pelin pelikellon näyttäessä 57.56, kun Jesperi Lindfors kauhoi pallon tolpalta verkon perukoille ja täysi halli sai aihetta riemuun. Lisämaaleja ei nähty, ja jatkoajalle lähdettiin tilanteessa 5-5. Kolmoserä oli pitkään Classicin hallintaa, mutta kun Oilers siirsi erän lopussa parhaat hyökkääjät samaan kentälliseen, alkoi tapahtua.

Jatkoaikaa oli pelattu pari minuuttia, kun Antti Suomela laukoi ja pallo meni Torisevan käden kautta verkkoon. Sarja jatkuu lauantaina Lempäälässä Classicin johtaessa 2-1. Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.