Pääkalloennakko: Classic saa revanssin TPS:sta – onko joukkue valmis mestariksi?

Noora Vuorelan ohittaminen ei ole kaikkein helpoin tehtävä. Suvi Hämäläinen kantaa Classicin kovinta maalintekovastuuta. Kuva: Henri Keränen/IFF

Tampereen Classic ja turkulainen TPS mittaavat toisiaan naisten F-liigan paras seitsemästä -finaalisarjassa.

Lähtökohdat:
Classic voitti naisten liigan runkosarjan tällä kaudella, ja saa sen vuoksi kotiedun finaaleihin. Puolivälierissä EräViikingit kaatui voitoin 3-1, ja lopulta välierissä SSRA joutui taipumaan voitoin 3-0.

TPS:n kauteen on mahtunut haasteitakin, ja joukkue oli runkosarjan kakkonen. Puolivälierissä SB-Pro kaatui näytöstyyliin 3-0, mutta välierissä Loisto laittoi erinomaisesti kampoihin. TPS vei kuitenkin sen sarjan nimiinsä voitoin 3-1.

Mitkä asiat ratkaisee sarjassa?
Classicin selkeä vahvuus on sen vahva pallollinen pelaaminen. Se pystyy sekä purkamaan TPS:n prässiä sen avulla että luomaan hyvin maalipaikkoja. Pallollisessa pelissä se on sarjan paras. Classic on myös sarjan paras ylivoimajoukkue.

Classicin kohdalla kysymysmerkin voi heittää vielä sen perään, että onko joukkue voittaja vieläkään? Viime kaudella se tuli finaaleihin häviämään, ja sama henkinen notkahdus ei voi toistua. Kausi on ollut parempi, mutta joukkueen vireen pitäisi nyt kestää loppuun asti.

TPS:n maalia vartioi kokenut Noora Vuorela, joka osoitti välierissä jälleen arvonsa. Vaikka Classicin Juulia Kataja on myös huipputorjuja, on Vuorela tässä kategoriassa sarjan ykkönen finaalivaiheessa, kokemuksen ja aiempien esitysten perusteella. Yleisesti TPS:n eduksi tulee laskea myös vankempi kokemus finaaleista ja kovista peleistä.

TPS:lla on tällä tietoa pahoja poissaoloja Milla Nordlundista alkaen ja se laittaa osan vähemmän kokeneesta kaartista myös kovan paikan eteen. Ainakin toistaiseksi suurimmat pelilliset onnistujat ovat olleet ykkösviisikossa. Löytyykö finaaleihin lisää onnistujia myös muista kentällisistä?

Pelaajanostot:
Suvi Hämäläinen pelaa parasta kauttaan naisten liigassa. Vain 16-vuotiaana MM-tasolla debytoinut Hämäläinen on tehnyt jo nyt yhtä paljon pisteitä kuin koko viime keväänä (9+2) ja on koko kauden mitalla ottanut isoa vastuuta Classicin maalinteon osalta.

Meri-Helmi Höynälä on noussut TPS:n ja koko pudotuspelien pistepörssin ykkösnaiseksi. Höynälä on ottanut ykkösessä Nordlundin paikan, ja onnistunut nimenomaan laiturina, ei sentterinä, mikä on hänen normaali roolinsa TPS:ssa.

Näin pelataan:
Pe 5.4. Classic – TPS klo 18.30 Bläk Boks
Su 7.4. TPS – Classic klo 15.00, Kupittaa ph
Ma 8.4. Classic – TPS klo 18.30 Bläk Boks
To 11.4. TPS – Classic klo 18.30, Kupittaa ph

Tarvittaessa:
La 13.4. Classic – TPS klo 17.30, Bläk Boks
Su 14.4. TPS-Classic klo 15.00, Kupittaa ph
Ke 17.4. Classic – TPS klo 18.30, Bläk Boks

Kumpi voittaa?
TPS on kevään 2022 mestaruuden jälkeen voittanut lähes kaiken Suomessa, ja sillä on vahva voittajan aura. Tämä kausi on näyttänyt merkkejä koneen hyytymisestä. Classic on taasen naisten liigan uusvanha menestyjä. Classic nousee korkeimmalle palkintopallille ensi kerran sitten vuoden 2017 ja voittaa finaalisarjan 4-2.

Sarjaa käydään läpi vielä tarkemmin tällä viikolla julkaistussa KalloCastissa.