Salo harmitteli jäähallin alustaa ja lupasi Oilersille vaikeuksia lauantaille: ”Ei tule olemaan helppoa sarjan katkaisu”

Nico Salo toivoi parannusta Classicin reagointipeliin puolustuspäässä. Kuva: Esa Jokinen

Esport Oilers voitti Classicin keskiviikon viidennessä miesten F-liigan finaalissa lukemin 8-6. Täten Oilers johtaa sarjaa 3-2 ja on voiton päässä Suomen mestaruudesta.

Ottelu pelattiin Helsingin jäähallissa, vaikka se oli espoolaisen Oilersin kotipeli. Classic vilisee isoilla areenoilla Suomen mestaruuksia ja maailmanmestaruuksia voittaneita pelaajia. Silti Oilers yllätti Classicin jo seitsemän sekunnin jälkeen maalilla. Viidessä minuutissa peli oli jo 2-0, ja näytti ettei Classic ole koskaan suuremmissa valoissa pelannutkaan.

– No virheitä voi sattua alussa, kokenut Classic-sentteri Nico Salo naurahti.

– Rohkeasti yritetään pelata ja jos virheitä tulee, niin ei siinä auta kuin jatkaa pelaamista.

Salo kehui jäähallia peliympäristönä sen avaruuden vuoksi. Myös yleisömäärä 1936 katsojaa lämmitti. Salo antoi kuitenkin myös negatiivista palautetta.

– Pientä rapaa tuosta alustasta, sillä olisin toivonut, että joustoparketti laitettaisiin sinne alle, että nyt juostiin vähän betonin päällä tuossa. Molemmilla joukkueilla aika lailla parsitaan kasaan jengiä näihin kevään peleihin, niin olisi hyvä, että alustakin olisi kunnossa, Salo suomi.

Oilers oli pelissä jonkin verran huolellisempi pallon kanssa, vaikkei kotijoukkuettakaan sovi liikaa kehua. Pelissä tuli paljon maaleja finaaliksi, mutta Oilers oli parempi omassa puolustuspelissään.

– Maalin hinta on liian halpa meidän omaan päähän. Tulee selkeitä merkkausvirheitä tai annetaan liikaa tilaa, eikä olla tarpeeksi lähellä oman pään pelissä. Ei olla lähelläkään sitä puolustuspeliä, mihin pystytään.

Ovatko nuo teidän puolustuspään ongelmat enemmän mekaanisia suoritusongelmia vai taktisia?

– Varmaan se on vähän molempia. Enemmän se on sitä, että pitää reagoida nopeammin ja löytää oma äijä nopeammin. Oilers pelaa tosi nopeaa peliä ja he tykkäävät siitä, että irtopalloista syntyy uusia tilanteita. Siinä pitää olla koko ajan ihan pirun tarkkana ja Oilers on hyvä siinä.

– Taktisesti taisi tulla omiin yhdestä vaparista, ja se tilanne pelattiin taktisesti huonosti, Salo harmitteli.

Classicilla oli pelissä omat hyvät hetkensä ja maaleja se teki eniten mitä se on finaalisarjassa tähän mennessä onnistunut tekemään yhden ottelun tasolla. Vaikka sen pallollinen peli pyöri edelleen ajoittan liikaa ulkokehillä hyökkäyspäässä, oli viides finaali kuitenkin parannus hyökkäyspelin uhan suhteen edellisiin peleihin nähden.

– Vähän enemmän saatiin paikkoja, kun peliä suoraviivaistettiin. Olisin toivonut, että meillä olisi ollut vielä enemmän äijiä siellä hyökkäyspäässä, eikä se jäisi ihan pelkästään keskialueen pyörittelyksi.

– Paljon parempaa tänään ja vika erä oli tosi hyvä. Toki vastustajakin passivoitui siinä aika paljon niin se helpotti hyökkäämistä.

Vaikka kuudes peli pelataan lauantaina samassa hallissa, matkaa Classic kotikonnuilleen Tampereelle. Seuraava peli on silti tamperelaisten kotipeli. Halliongelmien takia mahdollinen seitsemäs peli pelattaisiin sunnuntaina Hakametsässä ja se olisi Oilersin kotipeli toteutuessaan.

Oilers on nyt voittanut kolme peliä putkeen ja kääntänyt finaalisarjan edukseen, jonka myötä kannu saattaa nousta jo lauantaina. Onko monissa liemissä keitetyllä Classicilla takataskussa jotain poppakonsteja ennen lauantaita joukkueen herättämiseksi?

– Saa nähdä. En ole vielä miettinyt mitä keksittäisiin ja mitä valmennus keksii.

– Sen tiedän, että Oilersilla ei tule olemaan helppoa sarjan katkaisu. Tullaan laittamaan kaikki likoon, että saadaan Hakametsään seiskapeli, Salo linjasi.

Kuudes liigafinaali Classic-Oilers pelataan lauantaina 27.4. klo 17.00 alkaen Helsingin jäähallissa

Katso myös:
Aaro Astala loistaa kentän molemmissa päissä: ”Ehkä aiemmin maistunut sipsit ja karkit vähän enemmän”