Burman on Loiston ensi kauden pääkäskijä – kaudelle 2025-26 ruotsalainen päävalmentaja

Joni Burman (toinen vas.) seuraa Matti Pienihäkkistä (toinen oik.) pestissään. Kuva: Ainesmedia/F-liiga

Viime kaudella pronssille yltänyt turkulainen FBC Loisto nimesi naisten liigajoukkueensa päävalmentajat kahdelle seuraavalle kaudelle.

Ensi kaudella päävalmentaja on Joni Burman, joka seuraa pitkän päivätyön tehnyttä Matti Pienihäkkistä pestissä. Burmanilla on kokemusta Pienihäkkisen valmennusryhmistä, FBC Turun valmennuspäällikön pestistä ja Japanin miesten U19-maajoukkueen valmennuksesta. Muita valmennustiimin jäseniä ovat TPS:ssa edelliskaudella vaikuttanut Reetta Käpylä sekä maalivahtivalmentaja Aake Kettunen.

– Tämä on upea mahdollisuus sekä minulle henkilökohtaisesti että koko valmennustiimille. Matti teki aikanaan ison työn, joka huipentui viime kauden pronssimitaleihin ja pääsin oppimaan häneltä valmennustiimissä ollessani paljon. Ensi kaudenkin joukkueemme on erittäin motivoitunut ja haluaa taatusti tavoitella sarjan kärkisijoja, Burman kommentoi.

Kaudelle 2025-26 Loisto on jo tehnyt kiinnostavan kaappauksen, sillä ruotsalainen Fredrik Olsson muuttaa Turkuun ja ottaa vetovastuun. Pitkän valmennusuran tehnyt Matti Pienihäkkinen on ensi kaudella FBC Loiston urheilutoimenjohtaja ja kommentoi seuran tilannetta tiedotteessa.

– Pronssi otettiin ilolla vastaan, mutta nälkää jäi tulevaan. Pelaajat tekivät hienoa duunia kaudella ja joukkue meni eniten eteenpäin kauden aikana koko naisten F-liigassa. Lisäksi mielihyvää tuo, että junioriputkemme on timanttia. Kaikki SM-ikäluokat vähintään välierissä ja sitä nuoremmissakin homma rokkaa.

– Burman on hyvä ja pidetty valmentaja ja hänen hyvän tiimin johdollaan on hieno jatkaa matkaa! Olsson tuo sitten seuramme ensimmäisenä ulkomaalaisena valmentajana jotain hienoa ja erilaista. Hänen näyttönsä länsinaapurissa ovat vahvaa luokkaa, Pienihäkkinen kommentoi.