KrP:n kauden 2024-25 joukkue julki – yllätysvahvistus Iranin jääkiekkomaajoukkueesta

Nokian KrP:n joukkue kaudelle 2024-25 on julkaistu. Kuva: Henri Keränen

Nokian KrP:n kauden 2024-25 liigajoukkue julkaistiin maanantaina kokonaisuudessaan.

Viimeisinä silauksina kerrottiin muutoksista joukkueen valmennuksessa. Ilja Pantzar ja Pauno Kajoksinen eivät ole mukana joukkueen valmennuksessa ensi kaudella. Valmennustiimin uusia jäseniä ovat jääkiekon puolelta tunnetumpi Sami Karppinen sekä Mika Myllyniemi, joka toimii myös KrP:n toiminnanjohtajana.

Karppinen on toiminut jääkiekossa paljon eritoten nuorten joukkueissa. Kokemuksesta löytyy myös Mestiksestä, liigasta apuvalmentajan roolista sekä viimeksi Suomesta Suomisarjasta. Menneellä kaudella Karppinen toimi Iranin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana.

– Aikaisemmin on KrP:n suunnalta ollut kyselyä jo valmennuspuolelle, ja nyt aikataulullisesti mukaan lähteminen oli mahdollista. Lisäksi tässä vaiheessa itselläni on nyt fiilis, että usean vuoden läheltä salibandya ja KrP:ta seuranneena lajiymmärrystä on kertynyt sen verran, että saatoin hypätä mukaan. Toki palloilulajeissa on paljon samaa, ja tämän myötä jääkiekon puolelta olevasta pohjasta on varmasti apua, ja se osaltaan auttaa myös valmennustiimiin mukaantulossa.

– Valmennukseen tuon osaamista pelaajien yksilökehitykseen, sekä päivittäisen tekemisen kovaan vaatimustasoon, ja sen ylläpitoon. Valmentajana vaadin pelaajilta paljon, jottei tekemisen taso pääse lipsumaan. Tulevalle kaudelle odotuksina on tietenkin, että menemme päätyyn asti, ja en myöskään muuten mukaan olisi lähtenytkään, ellen uskoisi että meillä on sellainen joukkue, että mahdollisuudet mennä päätyyn asti ovat olemassa.

– Joukkueen tekemisen osalta kaudelle odotan, että saamme kehitettyä kamppailupelaamista eteenpäin, jonka kautta myös painetilanteiden sekä haastavampien hetkien sietokyky parantuu jotta pärjäämme keväällä kovimmissa peleissä, Karppinen avasi filosofiaansa KrP:n sivuilla.

Myllyniemi on toiminut KrP:ssa aikoinaan edustusjoukkueen päävalmentajana, ja sen jälkeen useissa eri rooleissa. Viime kaudella hän valmensi KrP:n akatemiaa ja P22-joukkuetta.

KrP-manageri Marko Salmela avasi muutoksiin johtaneita kuvioita.

– Valmennuspuolelle koimme, että vaikka valmennus onkin hyvää työtä tehnyt viime kausina, näillä muutoksilla saamme valmennukseen vielä sellaista täsmäosaamista, jota tarvitsemme mestaruuden voittaaksemme. Karppisen osaaminen ja näytöt kiekon puolelta ovat hyvin tiedossa, ja hänen kauttaan saadaan valmennukseen ominaisuuksia joita ei välttämättä aiemmin ole ollut.

– Myllyniemi puolestaan on tehnyt erinomaista työtä seuran P22-juniorieiden kanssa useamman vuoden, ja ollut valmentamassa kyseistä ikäluokkaa ensin Divarista SM-sarjaan, ja kuluneena keväänä pronssille P22 SM-sarjassa, ja nyt paluumuuttajana edustuksen valmennukseen tuo mukanaan suuren määrän kokemusta, sekä taitoa toimia nuorten pelaajien kanssa.

– Joukkueen suhteen siirtomarkkinoilla onnistuimme siinä, mitä lähdimmekin hakemaan eli vahvistusta etenkin keskikaistalle. Tulevaan kauteen itse lähden odottavaisin mielin, joukkueen vahvistuttua entisestään. Erityisesti positiivisena pidän sitä, että meillä on useita pelaajia jotka kykenevät pelaamaan useammalla pelipaikalla, joka tuo meille mukautumiskykyä ja vaihtoehtoja entistäkin enemmän. Uskon että tällä valmennuksella ja joukkueella, pystymme saavuttamaan sen tavoitteen mitä olemme hakeneet jo viimeiset kaksi kautta (Suomen Cupin voitto sekä Suomen mestaruus), Salmela sanoitti kovia tavoitteita.

Nokian KrP kaudella 2023-2024:

Kenttäpelaajat:
5 Konsta Aro
9 Joonatan Kovanen
10 Topias Simonen
14 Jarno Laukkanen
39 Valtteri Viitakoski
40 Vili Liponen
42 Olli Arkkila
44 Mikko Laakso
61 Lauri Alkki
70 Joona Rantala
71 Simo Paulaharju
76 Eemil Ukkonen
79 Juuso Ahola
88 Nico Jonaeson
92 Luka Ainoa
Aapo Kilpeläinen
Olli Kinnunen
Luukas Hyvärinen
Valte Karvonen
Marius Niemelä
Dani Jaaranen*
Heikki Kallio*
Teemu Halmela*

Maalivahdit:
22 Miro Tuomala
32 Roni Tuononen
35 Sami Saarikko*

*Mukana kesäringissä

Valmennus:
Janne Kainulainen
Sami Karppinen
Mika Myllyniemi
Eeli Halonen, fysiikka