Muutoksia EräViikinkien taustoilla – Pazderasta urheilujohtaja

Jan Pazdera sai lisävastuuta EräViikinkien taustoilla. Kuva: EräViikingit

EräViikinkien miesten liigajoukkueen taustoille tulee muutoksia.

Tshekkiläinen Jan Pazdera, 38, on miesten edustusjoukkueen manageri ja seuran urheilutoimenjohtaja tulevalla kaudella. Pazdera toimi menneellä kaudella sekä miesten edustusjoukkueen valmennuksessa että seuran P22-joukkueen valmennuksessa. Sopimus on 1+1-vuotinen.

Rooleja selitettiin seuraavasti ErVin sivuilla:

Urheilujohtajana hän vastaa seuran juniorijoukkueiden toiminnan johtamisesta, johon olennaisena osana kuuluu myös valmennuspäälliköiden johtaminen. Pazderan johdolla valmennuspäälliköt kehittävät seuran valmennuslinjaa ja pyrkivät mahdollistamaan myös seuran valmentajien kehittymistä omissa tehtävissään ja toimimaan heidän tukenaan kauden aikana. Miesten F-liigajoukkueen GM:nä hän puolestaan vastaa joukkueen operatiivisesta johtamisesta sekä joukkueen kokoamisesta yhdessä päävalmentaja Miro Mäkelän kanssa. (GM=manageri)

Viime kaudet F-liigajoukkueiden johtajana toiminut Olli Lähdesmäki jatkaa naisten liigajoukkueen taustalla sekä keskittyy molempien liigajoukkueiden markkinointiin, yhteistyökumppanuuksiin sekä sitä kautta taloudellisten resurssien vahvistamiseen.

– Miesten liigajoukkueessa on tehty ns. sukupolven vaihdos ja nyt edessämme on toinen kausi tällä uudistuneella rungolla. Viime kaudeksi muutimme harjoitteluamme merkittävästi ja myös kulttuuria, kun mukaan tuli useampi ulkomaalainen pelaaja. Tavoitteena on jatkaa tekemäämme työtä, on hienoa että runkomme pysyy tosi hyvin kasassa ja pääsemme ensi kauteen minimaalisilla muutoksilla.

– Viime kaudelta saamamme palautteen perusteella, haluamme viedä pelaajakehitystämme vielä enemmän yksilötasolle. Minulla on kovat odotukset myös fysiikkaharjoittelun osalta, jota olemme myös kehittämässä. Tällä hetkellä emme kilpaile F-liigan kärjen kanssa taloudellisella puolella, vaan haluamme kilpailla laadullisin tekijöin jokapäiväisessä arjessa ja sitä kautta ottaa kehitysaskeleita eteenpäin, Pazdera kommentoi seuran sivuilla miesten joukkueen tilannetta.

EräViikinkien sopimustilanne julkaistaan perjantaina.