Suomen mestarin joukkue julki – Oilers kertoi pelaajabudjettinsa ja se pienenee hieman

Oilers lähtee kauteen 2024-25 vahvalla ryhmällä. Kuva: Ainesmedia/F-liiga

Suomen mestaruuden keväällä 2024 voittaneen Esport Oilersin tulevan kauden joukkue julkaistiin tiistaina.

Tuoreimmista sopimuksista vahvistettiin, että kokeneet Santeri Lindfors, Ilari Talvitie ja Eetu Nykänen jatkavat joukkueessa. Kaikkien kohdalla oli pienoinen kysymysmerkki päättyneen kauden jälkeen. Heikki Iiskolan lähdöstä liikkui myös huhuja vuoden 2024 puolella, mutta ura jatkuu Oilersissa.

Tulijapuolella on jo julkaistu Happeen Markus Salmen sekä Eppu Suhannon, SaiPan Juho Seppälän ja M-Teamin Joona Hokkasen siirrot. Fysiikkavalmennuksesta vastaa Toni Hiekka. Akseli Ahtiaisen jatkon suhteen ei ole vielä varmuutta.

Lähtijäpuolella ovat Sveitsiin suuntaava Rasmus Kainulainen, uransa lopettaneet Riku Reunamäki ja Matias Veikkola, LASBiin palannut Lauri Palvaila sekä Emil Kallio ja Tuomas Markkula, joiden osoitteista ei ole vielä varmuutta.

Pelaajabudjetti laskee

Tiedotteessa kerrottiin myös joukkueen pelaajabudjetti suoraan, mikä ei ole kuulunut salibandyjoukkueiden tapoihin aiemmin. Joukkueessa on 24 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Budjetti on edelliskautta 5% pienempi ja kaudella 2024-25 se on 245 000 euroa.

– Kuluneella ja tulevalla kaudella joukkueen pelaajabudjettia on jouduttu maltillisesti pienentämään, yleisen haastavan taloudellisen tilanteen johdosta. Olemme kuitenkin erittäin tyytyväisiä ensikauden joukkueeseen, jonka ydinrunko on ollut yhdessä pitkään ja edelleen nälkäinen voittamaan.

– Joukkueesta poistuvat olemme pystyneet korvaamaan täsmähankinnoilla sekä nuorilla lupaavilla pelaajilla, jotka tuovat lisää kilpailua joukkueen sisälle. Vaikka tulevan kauden joukkue on hieman edellistä vuotta kapeampi, uskomme että kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovempaa, joka tulee näkymään myös entistä paremmin jokaisessa harjoituksessa, kommentoi urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius tiedotteessa.

Oilersin joukkue kaudelle 2024-25 (28.5.2024):
#1 Rasmus Hellsten (MV)
#2 Aaro Astala
#4 Ilari Talvitie
#8 Olli Jokela
#11 Santeri Lindfors
#14 Jesperi Lindfors
#15 Joona Hokkanen
#16 Eetu Sorvali
#17 Eetu Nykänen
#18 Antti Suomela
#19 Perttu Järvinen
#22 Heikki Iiskola
#24 Juho Seppälä
#30 Jesper Silvonen
#31 Joona Larte
#32 Justus Mustonen
#36 Markus Laakso (MV)
#38 Elias Pekari
#60 Eppu Suhanto
#62 Matias Juuranto
#72 Markus Salmi
#73 Justus Kainulainen
#80 Eetu Niemelä
#88 Markus Markkola
#92 Tuomas Iiskola
#97 Arttu Haapala

Lisäksi kesäringissä mukana ovat:
Aleksi Laatikainen
Frans Yrjälä
Joonas Raunio

Taustaryhmä:
Päävalmentaja: Aleksi Lammi
Valmentaja: Jussi Sihvonen
Valmentaja: Mika Väisänen
Fysiikkavalmentaja: Toni Hiekka
Fysioterapeutti: Tuomas Hyttinen
Fysioterapeutti: Niklas Virta
Lääkäri: Sikri Tukiainen
Huoltaja: Joonas Johansson
Huoltaja: Mikael Evers
Joukkueenjohtaja: Niko Kakko
Joukkueenjohtaja: Rasmus Markelin