Top3: Miesten liigan parhaat maalivahdit kaudella 2023-24

Lassi Torisevalla riitti torjuntatöitä menneen kauden pudotuspeleissä. Kuva: Ainesmedia/F-liiga

Pääkallo listaa lähiviikkoina menneen liigakauden 2023-24 parhaita pelaajia ja muita aihealueita.

Tässä listauksessa arvioidaan miesten liigan kolme parasta maalivahtia. (huom. tilastoja on käytetty mahdollisimman vähän niissä kauden mittaan ilmenneiden virheiden vuoksi)

3. Santtu Pohjonen, LASB
Pohjonen, 26, oli maalivahdeista tärkein pelaaja joukkueelleen. Varsinkin kevätkausi runkosarjassa oli hurja, ja se johdatti LASBin aina pudotuspeleihin asti isolta takamatkalta. Pohjosen torjuntamäärät niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä olivat isoja, ja sen lisäksi hän pystyi voittamaan omaa maaliodottamaansa ottelusta toiseen. Puolivälieräpaikka oli LASBille maksimisuoritus, ja siinä Pohjosen torjunnoilla oli iso merkitys.

2. Lassi Toriseva, Classic
Torisevalta, 29, on nähty kausia, jolloin maajoukkuevahti syttyy pelaamaan vasta välierissä ja finaaleissa. Tällä kaudella maalivahti oli hyvä läpi kauden ihan tilastojenkin valossa. Vaikka repertuaariin kuuluu ajoittaisia ohipelejä ja erikoisia ylilyöntejä, niin Classic-maalivahdin paras taso on sarjan kärkeä. Classicin puolustuspeli ei ollut menneellä kaudella kovin vakuuttavaa pudotuspeleissä, ja Toriseva torjui pudotuspeleissä kolmanneksi eniten ottelua kohden. Vain altavastaajina olleet Pohjonen ja Happeen Pietari Jääskeläinen torjuivat enemmän.

1. Markus Laakso, Oilers
29-vuotias Laakso on ollut vuosia liigan kärkeä, mutta nyt Erä-kasvatti oli sarjan paras. Oilers voitti sekä runkosarjan että pudotuspelit, eikä olisi onnistunut siinä ilman tasaisen varmaa Laaksoa. Toki kömmähdyksiäkin nähtiin kauden mittaan ihan välierissä ja finaaleissa, mutta isossa kuvassa Laakson varmat otteet olivat Oilersin mestaruuden takuu. Kokenut maalivahti on vahvasti ehdolla myös Malmön MM-joukkueeseen.