Välierän jatkoaikavoiton sankarit uskovat MM-kultaan: ”Pieniä juttuja parantamalla pystymme siihen”

Milla Granlund pääsi juhlimaan MM-välierän voittomaalia. Kuva: Ninja Kotajärvi/IFF

Suomen naisten U19-maajoukkue eteni tiukan välieräkamppailun jälkeen MM-kotikisojen finaaliin kukistettuaan Tsekin jatkoajalla luvuin 3-2. 1705 katsojaa todisti Lahdessa, kun kapteeni Milla Granlund upotti ratkaisevan maalin ajassa 60:51.

Voiton ratkaissut Granlund ja torjunnoillaan Suomen pelissä pitänyt Julia Saarinen olivat iloisia ja helpottuneita ottelun päätyttyä.

– Hyvä fiilis. Hallissa on ihan mieletön tunnelma koko pelin ajan. Tuollainen jatkoaikavoitto luo kyllä paljon uskoa joukkueeseen, Granlund kuvaili.

– Kyllä tämä on suuri helpotus. Finaalipaikka ei ollut meidän ainoa tavoite, ainoastaan yksi etappi, Saarinen kertoi.

Peli pyöri paljon Suomen päädyssä, ja Classicia F-Liigassa edustavalle Saariselle kertyikin 18 torjuntaa, vastapäisessä maalissa kilpasisko Eliska Svrckova torjuessa vain viisi kertaa. Saarista ei vauhdikas ja vaarallisia tilanteita sisältänyt ottelu hetkauttanut.

– Aika intensiivinen ottelu. Tykkään kyllä, kun tulee paljon tapahtumia, siinä pysyy koko ajan hereillä, Saarinen hekumoi.

Hyökkäyspeli takkuilee

Viisi torjuntaa kertoo karua kieltä myös Suomen hyökkäyspelistä. Vaikka maaleja tulikin kolme, laukauksia yhteensä maalia kohti Suomi sai vain kahdeksan. Ottelu oli jo turnauksen kolmas, jossa Suomi viimeistelee vain kolme maalia. Vain avausottelussa Puolaa vastaan maaleja syntyi enemmän (8).

Iso osa maaleista on tullut erikoistilanteista, ja tänäänkin kaksi Suomen maaleista syntyi vapaalyönneistä. Kapteeni Granlund myöntää maalinteon olleen hankalaa koko turnauksen ajan, mutta löytää vähämaalisesta ottelusta myös positiivisia puolia.

– Olemme ehkä jääneet liikaa kulmiin pyörimään, emmekä ole päässeet murtautumaan keskustaan, Granlund kuvaili.

– Toisaalta, jos teet kolme maalia ja voitat, silloin on puolustettu aika hyvin, hän totesi.

Julia Saarinen oli Suomen voiton takuupelaaja. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Revanssia hakemaan

Finaaliin Suomi saa vastaansa Ruotsin. Joukkueet kohtasivat jo lohkovaiheessa, tuolloin länsinaapuri oli selkeästi parempia, voittaen luvuin 9-3. Suomi lähteekin finaaliin altavastaajan asemasta. Suomen leirissä tappiosta on otettu opiksi, ja sunnuntaiseen finaaliin saapuu nälkäinen ja revanssinhakuinen Suomi.

Sekä Saarinen että Granlund uskovat joukkueensa parantavat selvästi lohkovaiheen otteluun verrattuna, ja vievän mestaruuden.

– Torstaina pelasimme todella huonon pelin, niin huonoa ei ole ennen nähty. Tänään osoitimme taas, että osaamme pelata älyttömän hyvin. Tällä samalla kun jatketaan ja laitetaan vähän vielä lisää, niin sillä Ruotsi kaatuu, Saarinen sanoi.

– Se oli todella heikko peli meiltä. Olemme katsoneet läpi sen, mitä meidän tarvitsee parantaa. Esimerkiksi puolustuspäässä on oltava paljon parempi. Yhdeksän maalia on aivan liikaa, etenkin kun ne tulivat siitä keskisektorilta. Pieniä juttuja parantamalla pystymme siihen, Granlund totesi.