Jarkko Rinne nimitettiin U19-maajoukkueen päävalmentajaksi – ”Kyllä minä pelaajalähtöinen olen”

Jarkko Rinne on U19-naisten uusi päävalmentaja. Kuva: Ainesmedia/F-liiga

Jarkko Rinne, 45, on tehnyt 2+2-vuotisen sopimuksen Salibandyliiton kanssa ja toimii tulevaisuudessa naisten U19-maajoukkueen päävalmentajana.

Hän on toiminut urallaan vuosina 2010-2022 tyttöjunioreiden valmentajana Classicina. Viimeiset kaksi kautta Rinne luotsasi Classicin naisten edustusjoukkuetta. Classic saavutti molemmilla kausilla SM-hopeaa.

– Kyllä minä pelaajalähtöinen olen. Haluan auttaa ja olla tukena pelaajien arjessa. Toki nyt heti tulee mieleen, että yhteydenpito seurojen suuntaan tulee olemaan isossa roolissa. Siellä se työ ja tulokset pitkälti tehdään. Seura- ja maajoukkuevalmennuksen yhteistyöllä pystytään vaikuttamaan vahvasti pelaajan kehitykseen ja motivaatioon tehdä hommia, Rinne kuvaili itseään liiton tiedotteessa.

Rinteen rooliin kuuluu myös aikuisten maajoukkueen pelaajatarkkailu, jossa hän auttaa Andreas Harneskia. Edellisessä projektissa päävalmentajana ollut Simo Leppänen jatkaa valmentajan roolissa kahden vuoden sopimuksella. U17-maajoukkueessa aiemmin ollut Ville Lindgren liittyy valmennustiimiin 2+2-vuotisella sopimuksella.