Viikon kysymys: Voittaako Suomi MM-kultaa joulukuussa?

Suomi ja Ruotsi väänsivät tuplamaaotteluissa kauden 2023-24 alla. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Tällä viikolla keskustelufoorumin Viikon kysymys loikkaa joulukuun MM-kisoihin.

Joulukuussa pelataan miesten MM-kisat Ruotsin Malmössä. Ennakkoon Suomi lähtee kisoihin kiinnostavasta asetelmasta.

Kultaodotukset ovat todennäköisesti alhaisimmat hyvin pitkään aikaan. Osin asiaan voi vaikuttaa sekin, että Suomi on pelannut hyvin vähän vuoden 2023 alusta alkaen, ja Suomen edesottamuksia on päässyt näkemään melko harvoin.

Suomella on myös uusi valmennus, sillä päävalmentaja Esa Jussila aloitti pestissään Petteri Nykyn jälkeen vuonna 2023. Vaikka päävalmentaja on vaihtunut, Nykyn kolmien kisojen putken jälkeen moni kaipasikin jo vaihtelua.

Kansainvälisestä kilpailusta nostettakoon, että Ruotsi on vienyt kaksi viimeistä mestaruutta, ollen vieläpä paras joukkue. Ruotsilla on kisoissa myös yhden huippusukupolven jäähyväisten paikka kotikentällä. Tshekki oli viime kisoissa MM-finaalissa on tällä hetkellä janoisin joukkue voittamaan MM-kultaa. On eri asia riittävätkö rahkeet siihen vieläkään.

Nyt kesäkuun maajoukkueleirille valitussa ryhmässä on jo sitä tuntua, että se on hyvin lähellä lopullista kisajoukkuetta. Muutokset Sveitsin kisajoukkueeseen ovat toistaiseksi pieniä, ottaen huomioon, että Janne Lamminen, Mikko Leikkanen ja Joonas Pylsy lopettivat maajoukkueuransa.

Viikon kysymys: Voittaako Suomi MM-kultaa joulukuussa?

Perustelethan vastaustasi!