Nuorentunut OLS on paria palasta vaille valmis – Loput nimet selvillä viikon sisällä

Kuva: Ari Ahola / OLS lähtee metsästämään pudotuspelipaikkaa nuorentuneella ryhmällä.

Kuva: Ari Ahola / OLS lähtee metsästämään pudotuspelipaikkaa nuorentuneella ryhmällä.

Kesällä koetut menetykset on tilkitty omilla junioreilla sekä lähiseutujen alasarjajoukkueiden pelaajilla. Haussa olevat viimeiset vahvistukset ovat ”alueella vaikuttavia pelaajia”, muotoilee OLS:n päävalmentaja Jani Lämsä.

Oulun Luistinseuran valmistautuminen tulevaan kauteen käynnistyy toden teolla puolentoista viikon päästä. Silloin päättyy jokakesäinen omatoimijakso.

– Pojat jatkavat vielä omatoimista fysiikkaharjoittelua ensi viikon, jonka jälkeen palataan sitten joukkueharjoitteluun, kertoo päävalmentaja Jani Lämsä.

Harjoituksiin palaava porukka on Lämsän mukaan jo koottu – viimeisiä palasia vaille.

– Ensi viikon loppuun mennessä joukkue on kasassa. Pikkuisenhan se on taas nuorentunut se joukkue, nuorta ja nälkäistä ukkoa on tullut sisään, Lämsä sanoo.

Ryhmitys on määrä julkistaa, kun joukkueharjoitukset alkavat, Lämsä lupailee.

– Viimeisten omien pelaajien kanssa on neuvottelut käynnissä. Lisäksi ulkopuolelta on ollut joitakin täkyjä.

Viime kaudella yhdeksänneksi yltäneen ryhmän jatkuvuus on määrällisesti hyvää, mutta menetykset ovat olleet merkittäviä.

– Onko niitä nyt kuusi, jotka ovat viime kauden joukkueesta lähteneet muualle. Jatkajia ovat sitten käytännössä loput, Lämsä kalkuloi.

Menetykset on paikattu tähän mennessä seuran omista junioreista sekä Oulun lähialueiden alasarjajoukkueista. Näiden vahvikkeeksi Lämsä lupailee ”paria palasta”, joiden kanssa keskustelut ovat tällä hetkellä käynnissä.

Pystytkö sanallakaan valottamaan, mistä päin näitä hakuja ollaan metsästämässä?

– Sellaisia pelaajia, jotka tällä alueella vaikuttavat. On siinä vielä joitakin opiskelupaikkahommiakin. Lähinnä nyt paikallisia pelaajia: hyvin vahvasti pohjoissuomalainen joukkue tullaan olemaan taas ensi kaudella.

Nuorentuneen oululaisnipun tavoite ensi kaudelle on selvä.

– Kyllä me totta kai lähdemme parantamaan viime kaudesta. Pistettä vajaaksi jäi, että olisi päästy pleijareihin: ei me tietenkään vähempään lähdetä tyytymään.