Viisi väitettä: SPV:n voimahahmo Tommy Koponen – ”Ei millään tasolla pidä paikkaansa”

Tommy Koposella on edelleen paloa salibandyvalmennukseen. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Viisi väitettä -juttusarjassa salibandypersoonat joutuvat vastaamaan erinäisiin väitteisiin. Vastausvuorossa on SPV:n voimahahmo Tommy Koponen.

Koponen on ollut vuosikymmeniä mukana rakentamassa pohjalaisseuran menestystarinaa niin pelaajana, päävalmentajana kuin seurapomonakin. Viime vuodet Koponen on ollut yhä vahvemmin nimenomaan hallinnollisen puolen pomo, ja on toki edelleen miesten edustusjoukkueen valmentaja, mutta ei enää päävalmentaja.

SPV:n miesten joukkueen menestys ei ole ollut ihan viime vuosina samalla tasolla kuin menestyksekkäällä 2010-luvulla. Silti se on paikallisesti merkittävä ilmiö. Voisiko se siitä huolimatta yhdistyä paikalliskilpailijan kanssa? Ainakin SPV ja Jymy tekevät ensi kaudella yhteistyötä vanhimpien junioreiden osalta.

1. Voit jäädä eläkkeelle siviilivirastasi, mutta et SPV:stä.

– Höpö höpö. Ei tämä asia niin ole. Jos tilanne on se, että on hyvä jäädä pois SPV:stä, niin silloin pitää jäädä.

2. Päävalmentajan paikasta luopuminen on ollut vaikeampaa kuin osasit ajatella.

– Ei millään tasolla pidä paikkaansa. Intohimo valmentamiseen ei ole kadonnut mihinkään, mutta meillä on niin hyvä päävalmentaja, että hän on saanut tehdä työnsä juuri niin kuin on halunnut, ja on antanut minulle ne raamit miten toimin hänen kanssaan.

3. SPV:stä on aina ollut vaikeampi päästä maajoukkueeseen kuin muualta.

– Aina on vahva ilmaisu. Sanotaan kuitenkin näin, että tiettynä ajanjaksona on voinut ainakin joku ajatella näin, että jostain muualta on voinut päästä helpommalla.

4. Asukaslukuun suhteutettuna Seinäjoki on Suomen kovin salibandykaupunki

– Joo, se pitää paikkansa. Jos ajattelee harrastajamääriä ja jos vertaa myös vaikka edelliskauteen, jolloin pääsarjoissa pelasi kolme miesten joukkuetta. Ainakin miesten ja poikien puolella voi näin sanoa. Jos naiset ja tytöt huomioidaan, niin ei voida näin väittää, mutta miesten ja poikien puolella kyllä.

5. SPV:n ja Jymyn on lähivuosina pakko yhdistää voimansa ihan edustustasollakin resurssien vuoksi

– En näe asiaa niin, että pitää yhdistyä, mutta sitä on pohdittava, että miten täällä voi olla kaksi pääsarjajoukkuetta liigassa. Yhdistyminen on sitten kokonaan toinen asia ja siitä ei ole salibandymaailmassa niin hyviä kokemuksia. Sitä en kannata.