Viisi väitettä: TPS-persoona Kasperi Kantonen – ”Ei niillä pyyhkeillä mitään mestaruuksia voiteta”

Mies ja pyyhe keväällä 2023. Kuva: Ainesmedia/salibandy.fi

Viisi väitettä -juttusarjassa salibandypersoonat joutuvat vastaamaan erinäisiin väitteisiin. Heinäkuun ensimmäinen vastaaja on TPS:n Kasperi Kantonen.

Kantonen on pelannut liigassa lähes 150 ottelua, mutta rooli sekä Happeessa että TPS:ssa on ollut kaudesta toiseen pienehkö. Yhteensä 141 otteluun laiturin tehosaldo on 2+3. Divarin puolella vastuuta ja tehopisteitä tuli enemmän O2-Jyväskylän ja FBC Turun riveissä.

Kantonen on joka tapauksessa joukkueelleen tärkeä pelaaja kentän ulkopuolella, ja muun muassa kevään 2023 finaalisarjan aikana hän operoi joukkueen taustavoimaksi valkoisten pyyhkeiden -kampanjan. Urheilullisuutta löytyy yleisemmkin, sillä Kantonen voitti vuonna 2022 ”Turun nopein mies” -kisan, joka mitellään Paavo Nurmi Gamesin yhteydessä. Mukana oli eri paikallisten urheiluseurojen edustajia ja 60 metrin voittoaika oli 7.38.

1. Et oikeasti halua päästä kentälle pelaamaan, ja siksi jatkat TPS:ssa.

– No ei pidä paikkaansa. Kyllä mä pelata tykkään, ei siinä mitään.

– Olen kuitenkin aina tykännyt pelata kovimmassa mahdollisessa paikassa, mihin omat rahkeet riittää. Pelaajana kun on tämäntasoinen, niin se rooli on usein semmoinen, että välillä pelaa ja välillä ei.

2. Valkoisten pyyhkeiden hankkiminen oli merkittävämpi yksittäinen teko kuin yksikään valmentajana tai pelaajan muu teko mestaruuskeväänä 2023.

– Ei pidä paikkaansa. Se oli vain semmoinen kiva pikkulisä. Ei niillä pyyhkeillä mitään mestaruuksia voiteta.

3. Olet liigan nopein pelaaja ilman palloa.

– No ainakin Turun nopein olen ollut joskus, mutta en tiedä olenko liigan nopein. En ehkä enää, mutta joskus olen ollut nykyistä nopeampikin.

4. Teit viimeksi liigamaalin kaudella 2015-16. Ennen seuraavaa maalia ehtii tulla 10 vuotta täyteen.

– Ihan mahdollista, mutta… Jos 2016 viimeksi helähti ja jos ensi kaudella nassauttaa, niin se on alle 10 vuotta. Ei ehdi tulla 10 vuotta täyteen.

5. TPS floppaa ensi kaudella, eikä mene pudotuspeleihin.

– Ei pidä paikkaansa. Aivan pomminvarma pudotuspelijoukkue.

– Tepsi lähtee menemään ihan päätyä kohden, ja kyllä meidät ainakin top4:ssa nähdään keväällä.