Innebandymagazinet: Perinneseura jatkaa Superliigassa – ei maksa enää lainkaan palkkaa pelaajilleen

Helsingborg jatkaa SSL:ssa, mutta ei maksa enää palkkaa pelaajilleen. Kuvituskuva: salibandy.fi

Ruotsin miesten Superliigassa pelaava salibandyjoukkue FC Helsingborg oli lähellä vetäytyä sarjasta viime aikojen tapahtumien vuoksi.

Seura oli tehnyt miesten edustustoiminnalla noin miljoonan kruunun tappiot (n. 87 000 euroa) ja seuran hallitus päätti, että pelaajille ei makseta lainkaan palkkaa tulevalla kaudella. Seuran pelaajilla oli perjantaihin asti aikaa päättää mitä mieltä he ovat uudesta linjauksesta. Pelaajat myöntyivät ja FC Helsingborg jatkaa korkeimmalla sarjatasolla, kertoo Innebandymagazinet. Aiemmin seura oli ilmoittanut, että jos pelaajia ei ole tarpeeksi, niin se luopuu sarjapaikastaan.

Seuran puheenjohtaja Marcus Berghdal jakoi viikolla kiinnostavia lausuntoja Innebandymagazinetin haastattelussa. Hänen mukaansa SSL:ssa ei ole mahdollista maksaa palkkaa pelaajille. Yhdeksi suureksi syylliseksi hän pisti sarjaa pyörittävän FSSL:n.

Berghdalin mukaan keskusjärjestöltä ei tipu käytännössä mitään rahaa sarjan yhteisistä sponsorisopimuksista. Hänen kaino toiveensa on jutun mukaan se, että salibandy pääsisi tässä asiassa edes 5-10 prosentin tasolle jalkapalloon ja jääkiekkoon verraten.

Helsingborg ei ole ainoa joukkue, jolla on ollut taloudellisia ongelmia viime vuosina Ruotsin liigassa. Storvreta, Falun, Kalmarsund ja Växjö ovat olleet esillä isojen velkojen osalta. Jotkin seurat ovat tehneet jopa noin kolmen miljoonan kruunun tappioita, mikä vastaa noin 260 000 euroa. Berghalin mukaan se on merkki liian korkeista pelaajapalkkioista, ja hän uskoo yhä useampien seurojen päätyvän siihen, että pelaajapalkkioita tai palkkoja ei enää makseta.

FSSL vastasi kritiikkiin yleisluontoisesti myöhemmin keskiviikkona. Puheenjohtaja Emil Risbergin (Warberg-pomo) pääsanoma oli, että tällä hetkellä lajin ja sarjan sponsori- sekä TV-sopimukset eivät ole sillä tasolla, että rahaa valuisi merkittävästi seuroille, mutta tilannetta pyritään parantamaan.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen