KrP kaatoi huippujoukkue Storvretan kotikentällään: ”Ruotsin puolella saa olla munat turpeessa”

Nokian KrP (sinisissä) voitti kaksi viime Ruotsin mestaruutta hamunneen Storvretan uudella kotikentällään. Kuva: Jesse Peltola/salibandy.fi

Nokian KrP voitti lauantaina Ruotsin mestari Storvretan Champions Cupin puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa maalein 6-5.

Päävalmentaja Janne Kainulainen kommentoi tiistaina, että joukkueen pelissä näkyivät ne asiat joita joukkue on kesällä harjoitellut, niin paljon kuin tässä vaiheessa vuotta voivat näkyä.

– Oltiin ihan pelin päällä ja osattiin kamppailla, niin kuin kansainvälisissä peleissä pitää. Tässä on koko kesä rymistelty aika kovaa. Oltiin valmiita, vaikka vastassa oli ihan ok nippu, Kainulainen viittaa vastustajaan ironisesti.

KrP pääsi cupiin mukaan voitettuaan Suomen Cupin. Viime kausi ei ollut joukkueen parhaita viime vuosilta, ja nimekäs ryhmä saavutti pronssia kahden hopean perään. Kesän aikana on keskitytty yhteen joukkueen heikommista osa-alueista.

– Puolustuspelaaminen on ollut fokuksessa. Jengi vahvistui ja hyökkäyspelaamista jossain määrin osataan jo vanhoilla pohjilla. Pikkaisen pitäisi saada maalimääriä pienemmäksi isossa kuvassa. Se olisi ihan kiva. Oltiin myös katseltu vastustajaa melko tarkkaan jo ennakkoon. Tiedettiin ennakkoon mitä sieltä on luvassa. Ok onnistuttiin siinäkin asiassa.

KrP vahvistui kesällä eritoten hyökkäyspään osalta, mutta puolustuksesta lähti tärkeitä palasia. Yksi spekulaation aihe on ollut tähtipelaaja Joona Rantalan rooli. On uumoiltu, että Rantala olisi kaudella puolustaja, mutta ainakin ensimmäisessä pelissä Storvretaa vastaan hän pelasi tutusti sentterinä.

– Näihin kahteen peliin ollaan haluttu rauhoittaa kaikkien pelipaikat, kun meillä on useita pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan useampaa roolia laadukkaasti. Champions Cupin pelit on pelataan perinteisemmillä pelipaikoilla.

– Rantalan kohdalla ollaan mietitty, että mikä se optimaalinen rooli on erityisesti meidän joukkueessa. Sinällään positiivinen ongelma hänen kohdalta, että varmaan ainoa pelaaja maailmassa, joka pystyy kv-tasolla pelaamaan laiturina, sentterinä ja pakkina. Valmentajat yrittävät keksiä sen meille sopivan paikan, Kainulainen paljastaa.

KrP voitti ensimmäisen pelin, joten se lähtee toiseen peliin erinomaisista asetelmista. Champions Cupin formaatin mukaan se menee välieriin, jos nokialaisjoukkue voittaa tai pelaa tasapelin. Jos Storvreta voittaa millä tahansa lukemilla, edessä on jatkoaika. Välieräpaikka olisi kova suoritus, sillä viime kaudella yksikään suomalaisjoukkue ei edennyt jatkoon puolivälieristä.

– Ei olla oikein muuta mietitty, kun että laitetaan homma varsinaisella peliajalla pakettiin. Se mitä tuossa viime pelin lopussa näkyi, oli että siellä ruvettiin laukomaan paljon. Valmistaudutaan ainakin siihen, että Ruotsin puolella saa olla munat turpeessa. Pistetään puolustuspeli minttiin ja pidetään kaveri vähissä maalimäärissä.

– Olisi tärkeää hallita pelin virtausta. Viime pelissä ei annettu kaverille hirveän montaa ylivoimahyökkäystä. Se on näissä peleissä aina aika iso juttu. Kypsää pallollista peliä oli, ja pitää jatkaa sitä. Mielenkiintoista nähdä minkälaisia käärmekeitoksia on keitetty ja miten tuomarilinjat ja muut vaikuttavat tekijät on eri lailla siellä päässä. Mielenkiintoista nähdä, mutta hyvin osoitettiin jo, että pystytään laittamaan kaveri siltaan, ja siitä lähdetään torstaina.

KrP:n uusi kotihalli keräsi kehuja, mutta joitain ongelmiakin oli. Kuva: Jesse Peltola/salibandy.fi

Uuteen halliin etuajassa

KrP:lla puhaltaa uudet tuulet, sillä joukkue palasi pitkän Tampere-jakson jälkeen Nokialle pelaamaan. Champions Cupin avauspeliin joukkue pääsi etukäteen halliin, sillä virallisesti se on käytössä vasta syyskuun alusta lähtien. Tästä johtuen osa toiminnoista ja palveluista ei ollut vielä sitä mitä pitäisi olla.

Manageri Marko Salmela kertoo, että esimerkiksi hallin äänentoisto ja moni seikka oli todella hyvällä tasolla, ja hänelle suoraan pelissä tuli pelkästään positiivista palautetta. Myös hallin palvelut kuten oheismyynti olivat managerin mukaan ihan uudella tasolla aiempaan nähden, vaikka alkoholimyyntiä ei vielä saatu auki. Joka tapauksessa sosiaalisessa mediassa ja Pääkallon keskustelussa nousi keskustelua siitä, että hallissa oli näköesteitä tietyillä paikoilla.

– Hallissa oli nyt noin 1600 numeroitua paikkaa ja kolme riviä kiinni. Seuraavaan liigapeliin otetaan vielä kolme riviä pois ja jää isommat turva-alueet ja se supistaa vielä 300 paikkaa. Ajatus on se, että voi olla pienempi katsomo, jolloin ei jää minkäänlaista näköhaittaa, Salmela lupaa.

Salmelaa on sekä innoissaan uudesta hallista että hiukan harmissaan pienistä ongelmista, joita avauspelissä oli. Ottelun kuvauspaikka ja lähetys oli toinen seikka, joka ei ollut vielä oikeanlainen. Salmelan mukaan pääkameralle on ihan oma kuvauspaikkansa ja parveke, mutta se ei ollut vielä käytössä.

– Halli on vähän edellä systeemien osalta. Yle-kaapelointi toimii, mutta se järjestelmä mikä Ruudulla on, niin se ei tue sitä. Yle jos tulee, niin ei tarvitse kuin lyödä piuhat suoraan seinään ja toimii, mutta tämä järjestelmä ei tue SD-kaapelointia. Se on vähän vanhanaikaista. Tähän tarvitaan vielä erilliset adapterit ja adaptereita pitää olla liki 10 kappaletta, ja se on noin 3000 euron investointi. Siitä nyt keskustellaan, että kuka sen hoitaa, Salmela avaa ja jatkaa.

– Ensimmäinen liigaottelu sieltä on Jimin kuukauden ottelu. Uskoisin, että se kuvataan jo sieltä mistä pitää. Katsotaan miten tässä päästään sopimukseen. Se ei ole nyt erityisen huono mistä kuvattiin, mutta ei se mistä on tarkoitus kuvata. Jimin lähetys tulee olemaan 100% priimaa.

Pelin jälkeen muun muassa Storvretan päävalmentaja Mika Kohonen ja KrP:n Juuso Ahola kehuivat hallia vuolaasti Aamulehdessä. Samaan kehujien joukkoon yhtyi myös päävalmentaja Kainulainen.

– Tosi ison duunin teki meidän talkooporukka, että saatiin järjestymään peli sinne. Uusia juttuja liittyi paljon tuohon paikkaan. Se, että asiat järjestyi on ison kiitoksen paikka kaupungille ja seuraväelle. Olihan se kiva pelata ja torstaina kun päästiin harjoittelemaan, niin paikka oli pikkuisen erilainen kuin Rahola, mikä on mahtava homma. Hieno pytinki on pistetty pystyyn, Kainulainen kiittelee.

Toinen osaottelu Storvreta-Nokian KrP pelataan torstaina 29.8. klo 19.30 Suomen aikaa. Ottelua voi seurata SalibandyTV:n tai IFF:n applikaation kautta.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen