Oilers aloitti kangerrellen, mutta otti komean voiton ruotsalaisista – Astala ja Kainulainen pysäyttämättömiä

Oilers juhli Göteborgissa. Kuva: D-foto/IFF

Esport Oilers otti perjantai-iltana komean 9-4-voiton Pixbosta Champions Cupin puolivälierien avauspelissä Göteborgissa.

Oilers johti peliä avauserän jälkeen 1-0. Toisen erän ensimmäisellä kympillä ruotsalaisjoukkue osui osin tuurillakin, ja johti pelin puolivälissä 4-1. Oilers kavensi erän toisella puolikkaalla kahdella ylivoimamaalilla.

Päätöserä oli Oilersin näytöstä ja meni suomalaisille peräti 6-0. Voiton takuumiehiä olivat eritoten tähtipelaaja Aaro Astala (1+4) ja Justus Kainulainen (3+1). Ketjun kolmas hyökkääjä Santeri Lindfors osui kahdesti.

Champions Cupin muut suomalaisjoukkueet aloittavat urakkansa viikonlopun aikana. Oilers ja Pixbo kohtaavat toisessa osaottelussa 31.8. Espoossa ja Oilersille riittää jatkoonpääsyyn tasatulos. Maalierolla ei ole kuitenkaan väliä Champions Cupissa, joten jos Pixbo voittaa Tapiolassa, on edessä jatkoaika.

Ottelun tilastot (salibandy.fi)

Pixbo IBK–Oilers 4-9 (0-1, 4-2, 0-6)

1. erä: 7.04 Elias Pekari (Joona Larte) 0-1.
2. erä: 20.21 Gustav Lindberg (Felix Lanver) 1-1, 27.03 Gustav Fritzell (Linus Nestorsson) 2-1, 27.45 Lanver (Filip Wramdemark) 3-1, 28.48 Oma maali 4-1, 32.08 Aaro Astala (Justus Kainulainen) 4-2 yv, 36.39 Antti Suomela (Markus Salmi) 4-3 yv.
3. erä: 40.13 Kainulainen (Suomela) 4-4, 45.51 Santeri Lindfors (Astala) 4-5, 50.39 Heikki Iiskola (Eetu Sorvali) 4-6, 54.46 Lindfors (Astala) 4-7, 57.05 Kainulainen (Astala) 4-8, 57.16 Kainulainen (Astala) 4-9.