TPS hävisi Ruotsissa, mutta uskoa riittää: ”Itse en kyllä lähde selittelemään sillä”

TPS vääntää toistamiseen Pixboa vastaan lauantaina. Kuva: IFF

Salibandyn naisten Suomen mestari TPS joutui taipumaan viime viikonloppuna Pixbolle vieraskentällä lukemin 5-8.

TPS kiri pelissä viimeisellä minuutilla maalin päähän, mutta Pixbo piti johtonsa ottelun loppuun asti.

– Alkuun meni siihen totutellessa, että kuinka nopeasti kentällä pitää reagoida tilanteisiin. Ehkä vastustaja oli edellä irtopalloissa ja siinä kuinka nopeasti tuli kamppailemaan, mutta muuten peliin oli aika tasainen lähtö. Meillä oli muutamia huippupaikkoja alkupuolella peliä, mutta suunniteltua vähemmän jouduttiin olemaan pallolla.

– Toinen erä oli kaikkineen meiltä hyvä. Siinä oltiin pelin päällä aika paljon ja pystyttiin pallon kanssa työntämään vastustaja aika syvälle omalle alueelle. Siinä tuli myös onnistumisia maalien muodossa. Se on sellaista peliä mitä meidän pitäisi pystyä pelaamaan kotona, että vastustaja oli kuitenkin julman tehokas niissä hetkissä kuin piti. Ei antanut tulla tasoihin ja naulasi aina sen toisen vielä eteen, TPS-päävalmentaja Aki Vilander arvioi.

Vilanderin mukaan haasteena oli myös joukkueen normaalia pienempi kokoonpano.

– Meillä ehkä vähän työkalut ja bensa loppui. Käytännössä pelattiin 12 terveelle noin intensiivinen peli, niin uskon ja toivon, että meillä on parempi tilanne viikonloppuun lähtiessä. Oli aika paljon epäonneakin sen suhteen minkälaisella porukalla päästiin pelaamaan.

Viime vuonna samassa parissa Pixbo oli yllättävänkin paljon edellä ja eteni selkein lukemin välieriin. Vilanderin mukaan turkulaisten osalta suurin muutos on tullut henkisellä puolella.

– Ainakin sellainen muutos on tapahtunut, että viime vuonna ei tuntunut kellään olevan muuta uskoa kuin, että saadaan pelata yksi peli ruotsalaisia vastaan ja sitten vielä toinen. Nyt on pelaajiston ja joukkueen viestinnällinen puoli on sellainen, että uskotaan, että tämä on nyt sellainen asia mikä lähdetään hoitamaan. Usko on kova niin valmennuksessa kuin pelaajistossa. Viime vuonna samaa ei ollut, kun lähdettiin toiseen peliin.

TPS on dominoinut viime vuosina Suomen kenttiä. Vaikka Champions Cupin ajankohta on kohtuullisen aikainen, ei Vilander lähde selittelemään sillä mitään.

– Ei siitä voi mitään ainakaan mitään tekosyytä tehdä. Eihän se optimaalisin ole, jos katsoo optimaalisinta huippuvireyskohtaa kauden aikana. Se on kaikille sama. Kumpi on valmistautunut paremmin, niin se todennäköisesti voittaa. Toki muutama muukin asia vaikuttaa. Kyllä tässä on saatu viikkotasolla ihan tarpeeksi aikaa ja mun mielestä ollaan nyt niin hyvällä tasolla kuin voidaan tässä kohtaa olla. Itse en kyllä lähde selittelemään sillä, Vilander vakuuttaa.

Toisessa pelissä TPS:n on pakko voittaa, jotta peli menisi jatkoajalle. TPS joutui Ruotsissa erikoisenkin syyniin kohteeksi, kun tuomari vihelsi sitä vastaan vapaalyöntejä niin sanottuun aktiivisuussääntöön vedoten.

– Pallottomasta pelistä löytyi yksi asia mikä vielä selkeyttää vähän meidän pelaamista. Uskon, että tuomarilinja on vähän eri ja sen kanssa oltiin jopa vähän kiipelissä. Eli ei tiedetty, että vedetään kansallisen liiton säännöillä, kun piti olla IFF:n säännöt.

– Vähän ehkä hukuttiin siihen, että tuomarit käänsi tilanteita vapareiksi, kun pidettiin omassa kulmassa palloa. Uskoisin, että pystytään pelaamaan omaa peliä selkeämmin, kun se linja on selkeämpi kotona ja meillä on kuormitusetu, sillä vastustaja matkustaa nyt. Joka tapauksessa hyvä joukkue tulee vastaan, eikä millään välikaasulla voi lähteä pelaamaan. Sen suhteen näen, että meillä on hyvä iskun paikka kotona. Ei ole mitään mikä häiritsisi meitä valmistautumisen suhteen, Vilander linjaa.

TPS-Pixbo lauantaina 31.8. klo 16 Kupittaan palloiluhallissa.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen