Viikon kysymys: Eteneekö yksikään suomalaisjoukkue Champions Cupin välieriin?

Classic haastaa jälleen Thorengruppenin puolivälierissä. Kuva: Riku Hämäläinen/IFF

Viime vuonna yksikään suomalaisjoukkue ei edennyt Champions Cupissa välieriin, mutta miten käy nyt?

Suomalaisten taival salibandyn seurajoukkueturnaus Champions Cupissa alkaa perjantaina, kun hallitseva Suomen mestari Esport Oilers kohtaa Pixbon, joka oli Ruotsin cup-mestari viime kaudella. Oilers ei ole Esportin aikana pelannut maailman parhaan tittelistä. Se saa Pixbosta hyvän vastuksen, mutta ennakkoon Suomen mestarilla on saumoja mennä jatkoon tästä parista tähtipelaajiensa johdolla.

Miesten toisessa parissa Suomen Cupin voittaja Nokian KrP mittaa Ruotsin mestari Storvretan iskukyvyn. Storvreta ei viime vuonna ollut puolivälierävaiheessa kovin kovassa iskussa, ja Classic oli porhaltaa välieriin. Nokialaiset ovat ensi kertaa mukana Champions Cupissa ja vastus on kova heti alussa. Pirkanmaalaisten harjoituskauden tulokset eivät ole olleet erityisen hyviä, mutta niille ei voi laittaa liikaa painoarvoa. Storveta on ennakkosuosikki.

Naisten puolella Suomen mestari TPS kohtaa toistamiseen Ruotsin kakkosen Pixbon. Viime vuonna TPS oli tässä parissa täysi vastaantulija, ja nyt joukkueesta on lähtenyt eri syistä paljon varsinkin kansainvälisen tason kokemusta. Vaikea nähdä, että TPS kaataisi Pixboa tänäkään vuonna, sillä lähtökohta ei ole edellisvuotta suopeampi, jolloin Pixbo jyräsi jatkoon maalein 22-10.

Suomen naisten kakkonen Classic lähtee kaikkein haastavimpaan operaatioon, nimittäin kaatamaan Ruotsin superjoukkue Thorengruppenia. Thorengruppen vilisee tähtiä, ja vaikka Classic on yksi mestarisuosikeista kaudelle 2024-25 Suomessa, niin Thorengruppen on selkeä ennakkosuosikki. Uumajalaiset kaatoivat viime kaudella tamperelaiset tässä vaiheessa maalein 21-6.

Viikon kysymys: Eteneekö yksikään suomalaisjoukkue Champions Cupin välieriin?

​Jos etenee, niin mikä tai mitkä joukkueet onnistuvat?

Ohjelman ja tarkemmat tiedot löydät täältä