Ei lisärangaistuksia – ”Ollikaisen kädet eivät nouse merkittävällä tavalla kohti Heikkilää”

Kuva: F-liiga

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle lisärangaistuksia tilanteesta, josta hänelle oli tuomittu pelirangaistus F-liigan keskiviikon ottelussa FBC Turku–Classic, joka päättyi Classicin 18-6-voittoon.

Ollikaisen rangaistus langetettiin pelin avauserässä videotarkistuksen jälkeen. Delegaation päätöksen vuoksi Ollikainen on lauantaina pelikelpoinen LASBia vastaan.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa Classicin Heikkilä ei saa kiinni irtopalloa, joka jatkaa liikettään hänen ohitseen kohti FBC Turun Ollikaista. Ollikainen juoksee pallon ja Heikkilän välistä osuen Heikkilää päähän.

Kurinpitodelegaatio on arvioinut tilannetta annettujen fyysisen pelin linjausten perusteella. Tilanteeseen soveltuvat kaudelle 2022–2023 annettujen linjausten video 7 ja kuluvan kauden 2024–2025 video 4.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Ollikaisella ei ole leikkaavaa liikettä suhteessa Heikkilään eikä hänen vauhtinsa kasva missään kohtaa kovaksi. Kurinpitodelegaatio katsoo edelleen, että Ollikaisen kädet eivät nouse merkittävällä tavalla kohti Heikkilää eikä Ollikainen myöskään tee ponnistavaa tai taklaavaa liikettä kohti Heikkilää. Kurinpitodelegaation näkemyksen mukaan tilanteessa Ollikainen pyrkii voittamaan pallon fyysisesti, yrittämällä suojata palloa Heikkilältä. Lisäksi tilanteessa on huomattava Heikkilän matala peliasento.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että vaikka Ollikainen olisi voinut pelata tilanteen turvallisemmin, hän ei ole käyttäytynyt sillä tavalla pääsarjamääräysten 54 §:ssä tarkoitetulla tavalla väkivaltaisesti tai vaarallisesti, että hänelle tulisi määrätä rangaistus 55 §:n mukaisesti.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Ollikaiselle tilanteesta lisärangaistusta.

Teksti: F-liigan tiedote