Erikoinen aloitus kauteen – Indians piti yli kaksi viikkoa taukoa avauspelin jälkeen

Indians joutui pettymään viime kauden välierissä. Tällä kaudella odotukset ovat korkealla. Kuva: Henri Keränen

Westend Indians pelaa tänään maanantaina 30.9. kauden toisen ottelunsa miesten liigassa kohdatessaan Classicin Lempäälässä.

Asiassa ei olisi mitään ihmeellistä, ellei kauden ensimmäisestä pelistä olisi jo 16 päivää. Miesten liiga alkoi 11.9. ja Indiansin kauden toistaiseksi ainoa peli oli 14.9. pelattu ottelu OLS:aa vastaan, jonka espoolaisjoukkue voitti 7-6.

Verkkainen aloitus kauteen ei olisi erikoinen, ellei kaikki muut joukkueet olisi pelanneet syyskuun viimeiseen päivään mennessä vähintään kolme peliä. Tarkalleen ottaen OLS on pelannut liigassa jo kuusi peliä ennen kuin Indians pelaa toisen pelinsä. KrP, FBC Turku, SPV ja Jymy ovat kaikki pelanneet viisi peliä. Neljän pelin joukkueita ovat Happee, TPS ja Oilers. Kolme peliä ovat mitelleet Classic, EräViikingit ja LASB.

33 pelin runkosarjalla päätettiin jatkaa kautta pidentämällä ja sitä kautta piti jakaa joukkueiden kuormaa, mutta yllä oleva listaus kertoo muuta, sillä tahti ei pysy kovin tasaisena kauden aikana. Sen lisäksi sarjan voimasuhteiden seuraaminen on haastavaa näin tasaisilla ottelumäärillä vain kahden viikon jälkeen.

Indiansin kohdalla haastetta laittoi Otahallin remontti. Samassa sarjassa myös Happeella on edessä muutto uuteen kotihalliin marraskuussa. Sen vuoksi joukkue pelaa pelkkiä vieraspelejä yli kuukauden.

Miten pelissä käy?

Indiansin arviointi on tietysti erittäin hankalaa, kun takana on vasta yksi peli. Joukkue kuuluu kauden vahvoihin mitalisuosikkeihin. Siirtomarkkinoilla se teki kesällä sarjan kovimmat kaappaukset hankkiessaan maalivahti Joonas Kaltiaisen, sekä puolustajat Otto Lehkosuon ja Jere Niemelän. Classicia vastaan pelattavat ottelu on viime kauden nelosella ensimmäinen testi kaudella 2024-25.

Classic on pelannut kolme peliä, joista on vaikea vetää isoja päätelmiä suuntaan tai toiseen. Avauspelissä se hävisi KrP:lle 6-9, mutta sen jälkeen kaatui FBC Turku 18-6 ja OLS 4-2. Tuloksellisesti kunto vaikuttaa normaalilta. Huominoarvoista on ollut se, että Classic kokeilee toistaiseksi paljon ja yrittää löytää oikeanlaisia kentällisiä. Sen vuoksi ei voi sanoa, että joukkue näyttäisi erityisen valmiilta tällä hetkellä. Lisäongelmia on tuonut ykkösvahti Lassi Torisevan loukkaantuminen, sekä harvinaisen kapea miehistö puolustajien osalta.

Pelillisesti Classic on jatkanut iloisen hyökkäyspelin linjalla. Puolustuspäässä on ollut edelleenkin huolimattomuutta ja osa siitä johtuu myös hyökkäskentällisten tasapainottomuudesta. Indiansilla on vahva puolustuskalusto, joten helpolla Classic ei pääse maanantaina.

Jos viime kauteen peilaa, niin Indians oli tässä parissa niskan päällä voittaen molemmat syyskauden kohtaamiset. Historiallisesti Classic on ollut pitkälti Indiansin niskan päällä, mutta viime kausi käänsi asetelmia.

Indians Pääkalloennakossa: 2
Classic Pääkalloennakossa: 4

Seuraa heitä
Konsta Tykkyläinen, Classic – Markus Maronen, Indians

Tykkyläinen on äitynyt kovaan vireeseen ja mättänyt peräti tehot 6+1 (+9) pakin paikalta kolmeen peliin. Jykevä pakki antaa vahvoja näyttöjä myös mahdollista maajoukkuepaikkaa silmäillen.

Indiansin vahvistuksista on puhuttu paljon, mutta Maronen on tuntematon nimi Indiansin organisaation sisältä. Viime kaudella merkkautti viisi liigapeliä, mutta tällä kaudella teki heti ensimmäiseen peliin kaksi maalia. Maronen on vasta 18-vuotias, joten esityksiä kannattaa silmätä tarkkaan.

Kumpi voittaa?

Indians hieroo unihiekan silmistään ja vie voiton luvuin 5-3, sillä Classic on selkeästi vielä kokeilemassa joukkueenmuodostusta, ja maalivahtipeli sataa Indiansin hyväksi.

Ruutu näyttää ottelun ja studio pelistä alkaa maanantaina 30.9. klo 18.00.

Ottelukokoonpanot

Lue myös:
Viisi väitettä: Joonas Kaltiainen – ”Olen ollut vähän pettynyt, kun ei ole tullut sanomista”