Expressen: Kippilä penkitettiin kauden avauksessa

My Kippilä istui kaksi ensimmäistä erää penkillä Thorengruppenin kauden avauksessa. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Ruotsin naisten Superliiga käynnistyi viime viikonloppuna. Suomalaistähtiä vilisevä Thorengruppen avasi kautensa väkevästi 16-1 voitolla Karlstadista.

Täysin ongelmitta ei kauden avaus suomalaisittain mennyt, sillä tähtipuolustaja My Kippilä oli penkitettynä kahden ensimmäisen erän ajan. Ruotsalaislehti Expressenin mukaan kyse ei ole loukkaantumiseen liittyvästä rajoituksesta, vaan suomalaispuolustaja olisi tullut kauteen huonossa fyysisessä kunnossa.

– Hän ei ole pelikunnossa, kertoi Thorengruppenin päävalmentaja Daniel Jernberg Expressenille.

– Hän ei ollut harjoituskauden alussa meidän vaatimalla tasolla. Jos pelaaja ei ole riittävässä fyysisessä kunnossa, sillä on seurauksia, Jernberg totesi Expressenille.

Yksi erä riitti Kippilälle sekä maali- että syöttötilin avaamiseen, hänen tehden tehot 1+1. Päävalmentaja Jernberg uskoo Kippilän olevan täydessä kunnossa piakkoin.

– Hän ei ole 60 minuutin kunnossa, mutta ei ole siitä kaukana. Mielestäni hän on yksi maailman parhaista pallollisista puolustajista, joten haluamme hänet tietenkin täyteen pelikuntoon, hän sanoi.

Kippilä ei ollut mukana maajoukkueen uuden valmentajan Andreas Harneskin ensimmäisellä leirityksellä Eerikkilässä heinäkussa, eikä ensimmäisessä kokoonpanossa tuplamaaottelussa Ruotsia vastaan syyskuun alussa.