Hirviteatterissa nähdään viimeinen näytös – ”Kylmät väreet meni”

Jonne Junkkarinen (edessä) johtaa Happeen viimeistä kertaa Jyväskylän monitoimitalolle. Kuva: Esa Jokinen

Yksi aikakausi jyväskyläläisessä salibandyssa päättyy perjantaina, kun Happee pelaa viimeisen ottelunsa pitkäaikaisella kotiareenallaan Jyväskylän monitoimihallilla.

Happeen kapteeni Jonne Junkkarinen kertoo tunnelman olevan haikea ennen kotiareenan viimeistä koitosta.

– Haikeita ja kiitollisia ajatuksia samaan aikaan, hän kertoi.

– Valmentaja Iivo Pantzar näytti meille ennen kauden alkua muisteluvideon ja siinäkin näki, kuinka paljon täällä ”Monnarilla” on tapahtunut. Kylmät väreet meni, Junkkarinen kuvaili.

Happee voitti Salibandyliigan mestaruuden 2014. Vaikka finaalit olikin viety viereiseen Jyväskylän jäähalliin, jäi keväiset ratkaisupelit juurikin monitoimihallilla entisen Happee-puolustajan Jaska Kuneliuksen mieleen tunnelmansa vuoksi.

– Vaikka emme siellä ikinä mestaruutta voittaneet, niin useamman kerran katkaisupelit Monnarilla menivät aika hyvin. Siellä oli niin hyvähenkinen lataus niihin peleihin, että vastustaja oli lyöty jo valmiiksi. Mestaruusvuonna ainakin Erä-sarja ja useamman kerran TPS-sarjat jäivät mieleen. Vitos- ja seiskapelit Monnarilla olivat hurjia. Ei edes maalin pelejä, vaan saatoimme ylikävellä täysin sen kotihengen voimin jonka siellä saimme, Kunelius sanoi.

Uusi kotiluola

”Hirviteatterin” jäädessä taakse seura muuttaa uuteen kotihalliinsa Laukaan Leppävedelle. Kuneliuksen mukaan muutto uuteen halliin olisi ollut ajankohtainen jo kauan aikaa sitten.

– Onhan se realismia, että ainakin kokeneet pelaajat ovat kokeneet ilman huonoksi jo kymmenen vuotta sitten, hän totesi.

Kunelius uskoo Happeen pystyvän luomaan myös uudesta hallista kodin, jossa on hyvä ja moderni tunnelma.

– Ei varmasti ihan samanlaista, mutta ei se välttämättä tarkoita sitä, että se olisi huonompaa. Se voi olla toisella tapaa parempaa. Se on hyvä ihmisten turvallisuuden ja muun suhteen, että saadaan parempia ja modernimpia pelipaikkoja. Historia ei voi sinne suoraan siirtyä, mutta aika harvassa on ne seurat, jotka voivat täysin samassa paikassa pelata koko seuran olemassaolon ajan. Uusi halli on ymmärrettävä ja välttämätön uudistus, Kunelius sanoi.

Happee ei pääse heti irti uudessa kotihallissaan, vaan joutuu odottamaan uuden Hirviareenan ensimmäistä kotiottelua aina marraskuun alkuun saakka joukkueen lähtiessä koko lokakuun kestävälle vieraskiertueelle. Jopa 14. kautta Happee-paidassa pelaava Junkkarinen on uuden edessä, sillä omien sanojensa mukaan hän ei ole ollut osana näin pitkää vierasputkea uransa aikana. Hän ei kuitenkaan näe, että pitkällä vierasputkella olisi mitään vaikutusta.

– En usko, että eroaa millään lailla. Ei ole tainnut aiemmin olla tällaista tilannetta itsellä. Nythän sen näkee. En usko että se vaikuttaa, pelipäivä on aina pelipäivä, oli peli kotona tai vieraissa, Junkkarinen tokaisee.

Uuteen halliin Happee pääsee marraskuun alussa. Happeen pelaajat eivät ole vielä päässeet tutustumaan uuteen kotihalliinsa ulkokuorta tarkemmin, mutta Happee-kapteeni luottaa uuden hallin rakentuvan Happeen uudeksi kodiksi.

– Ulkopuolella ollaan käyty joukkueen kanssa. Ainakin silloin asiat olivat sisäpuolella sen verran kesken, että ei siellä päästy käymään. Tarkkaan en tiedä, millainen se tulee olemaan, mutta saamme varmasti siitä hienon kotiluolan rakennettua.