Hyvärisen syksyn tavoitteisiin kuuluu maajoukkue ja MM-kisat: ”Jos siihen joukkueeseen pääsen, niin aion näyttää”

Luukas Hyvärinen (takana) ja Juuso Ahola tulevat aiheuttamaan vastustajien puolustajille hankaluuksia läpi kauden. Kuva: Jyri Kalliolaakso/IFF

Nokian KrP aloitti liigakauden vakuuttavasti voittamalla Suomen mestari Esport Oilersin Espoossa maalein 11-6.

KrP:n pelin alku oli kelvollinen, mutta ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle 2-0. Toisesta erästä lähtien pallollinen peli parani huomattavasti ja Oilers tippui viimeistään kolmannen erän alussa vieraiden kyydistä.

– Meillä painotettiin ensimmäistä viittä minuuttia, että tullaan siihen hyvin. Ihan hyvin se ensimmäinen vitonen menikin, mutta sitten oli vaikeuksia saada pallollista peliä käyntiin. Pelin edetessä oltiin kyllä todella hyviä ja tehtiin paikoista maalit, KrP:n ykköskentän laituri Luukas Hyvärinen kommentoi pelin jälkeen.

KrP:n parasta antia oli sen ykköskenttä. Hyvärinen (2+2), Juuso Ahola (2+2), Joona Rantala (1+2), Nico Jonaeson (2+0) ja Vili Liponen (0+1) olivat kaikki pelipäällä ja iskivät tukun komeita maaleja. Samalla kentällinen laittoi Oilersin maineikkaan ykkösviisikon todella ahtaalle.

– Todella hyvin löydetään toisemme. Alusta asti on kulkenut hyvin. Siinä on viisi pallolla taitavaa pelaajaa, niin sitä kautta pystytään edistämään kaikki kentän peliä.

Omaan ensimmäiseen liigapeliinsä KrP:ssa Hyvärinen oli tyytyväinen ja sanoi voiton tuovan lisäpotkua kauden jatkoon. KrP:lla ei ole helpoin alku, sillä se kohtaa lauantaina toisen viime kevään finalistin Classicin Lempäälässä.

Nokialaisempi KrP

Hyvärinen, 19, oli yksi kovimmista siirtokaappauksista tälle kaudella. Viimeisellä kahdella kaudella kovaa jälkeä OLS:ssa tehnyt laituri olisi kelvannut varmasti mille tahansa liigajoukkueelle.

– Viime kaudella olin alkukaudesta yhteyksissä KrP:n kanssa. Aika lailla alusta asti oli selkeää, että tämä on se ykkösvaihtoehto. Nokialla on kaikki erittäin hyvin.

Siirron taustalla oli oletettavasti myös oma motivaatio?

– Ehdottomasti. Haluan kehittyä eteenpäin ja voittaa joukkueen kanssa. Tämä siirto on varmasti erittäin järkevä omalta kantilta, Hyvärinen arvioi.

Ensimmäisen pokaalin Hyvärinen saavuttikin jo KrP-paidassa, sillä pelissä oli tuplapanoksena kyse myös Super Cupin voitosta. Myös Champions Cup lähti hyvin käyntiin, kun KrP kaatoi Ruotsin mestari Storvretan puolivälierissä ja eteni ainoana suomalaisjoukkueena välieriin.

KrP:ssa on tällä haavaa jopa neljä OLS:ssa viime vuosina pelannutta pelaajaa. Hyvärisen lisäksi Olli Kinnunen siirtyi kauden jälkeen Pirkanmaalle. Valte Karvonen pelasi ennen Sveitsin vuottaan OLS:ssa ja Roni Tuononen pelasi myös toissakaudella OLS:ssa. Hyvärisen mukaan tutut pelaajat auttoivat sopeutumista, mutta yleisesti koko KrP:n joukkuehenki on vahva ja ryhmään oli helppo tulla mukaan.

Hyvärinen kertoo, että ei tällä hetkellä tee mitään muuta kuin pelaa salibandya ja muutti Nokian keskustaan kilometrin päähän uudesta KrP:n kotiareenasta. Pienenä yllätyksenä Hyvärinen kertoo, että nykyisin suurin osa joukkueen pelaajista asuu Nokialla. Muualta tulleet ovat muuttaneet sinne, ja aiemmin seurassa olleita pelaajia on myös muuttanut kaupunkiin. Joukkue ei liene vuosikymmeniin ollut näin nokialainen, kun se pitkästä aikaa myös pelaa Nokialla kotipelinsä.

Hyvärinen on kehittyvä lahjakkuus, mutta toisaalta varsinkin liigatasolle hyvin valmis huippuhyökkääjä. Viime kaudella Hyvärinen pelasi ensimmäiset maaottelunsa MM-karsinnoissa ja on maajoukkueen suhteen ainakin 30 tarkkailtavan pelaajan listalla, kun joulukuun MM-joukkuetta valitaan. Osakkeita voi parantaa vielä syksyn kuluessa.

Maajoukkueessa on ollut haasteita vasemman laidan pelaajien kanssa. Onko Esa Jussila ollut viime aikoina yhteyksissä?

– Ihan hirveästi en ole keskustellut viime aikoina, mutta haluan ehdottomasti sinne (maajoukkueeseen) ja tässä on vielä aikaa näyttää osaamisensa eli pelata Champions Cup ja liigapelit mahdollisimman hyvin. Siellä on vielä lokakuussa EFT-turnaus, ja jos siihen joukkueeseen pääsen, niin aion näyttää, Hyvärinen vakuuttaa.