Iso uutinen – IFF:n pomo vaihtuu ensi kerran lähes 30 vuoteen

Tomas Eriksson ei jatka IFF:n pääjehuna. Kuva: Petrus Ranta/IFF

Kansainvälisen salibandyliiton IFF:n isoin pomo Tomas Eriksson ei jatka tehtävässään vuoden 2024 Malmön MM-kisojen jälkeen.

Muutos on historiallinen, sillä Eriksson on toiminut salibandyn kattojärjestön presidenttinä/puheenjohtana vuodesta 1996 eli 28 vuotta putkeen. Kuvaavaa on, että Eriksson on ollut pestissään koko sen ajan, kun salibandyn MM-kisoja on pelattu vuodesta 1996 alkaen. IFF on perustettu vuonna 1986.

Erikssonin oma salibandytausta piti sisällään eritoten erotuomarointia, jonka parissa ruotsalainen toimi vuoteen 1994 asti. Vuonna 1963 syntynyt Eriksson toimi Ruotsin liiton pääsihteerinä vuodet 1999-2010.

Erikssonin pestin jatkaja valitaan Malmön MM-kisojen yhteydessä 14.12. 2024 järjestettävässä äänestyksessä. Seuraajaa ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta oletettavasti ainakin varapresidenttinä toimiva tshekkiläinen Filip Suman on aiempien vuosien toimien perusteella kiinnostunut pestistä.

Suomalaisilla on vahva edustus IFF:ssa, jonka toimisto sijaitsee Helsingin Myllypurossa. John ”Pi” Liljelund on toiminut vuodesta 2005 IFF:n pääsihteerinä ja Suomen Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Kaarina Vuori kuuluu IFFn hallitukseen.