Jymyn Eemil Äijälä aloitti kauden tehoillen – ”En kyllä tiennyt tuollaista tilastofaktaa”

Eemil Äijälä arvioitiin parhaaksi tulokkaaksi viime kaudella. Kuva: Ainesmedia/F-liiga

Uuden F-Liigakauden kuumin pelaaja tulee Nurmosta. 21-vuotias hyökkääjä Eemil Äijälä on aloittanut kauden väkevästi, johtaen F-Liigan pistepörssiä kolmen pelatun ottelun jälkeen tehoin 5+5=10.

Limingan Niittomiehistä Jymyyn viime kaudeksi siirtynyt hyökkääjä tykitti jo viime kaudella 33 otteluun loistavat tehot 25+25=50, ja meno on vain koventunut uuden kauden alkaessa. Loistava alku on Äijälän mukaan kesällä ketjukavereiden Jussi Lassilan ja isoveljen Niklas Äijälän kanssa tehdyn työn tulosta.

– Kesällä teimme ketjukavereiden kanssa paljon hommia yhdessä, jotta saisimme yhteispeliä kuosiin. Kun on ollut tutut kaverit ympärillä, on ollut helppo onnistua. Olemme keskittyneet monipuoliseen pallolliseen peliin. Katsoimme tarkkaan linjoja, miten kukakin liikkuu. Pyrimme pelaamaan hyvin pelipaikatonta peliä, hän kuvaili.

Kehityskohteita Äijälä löytää edelleen puolustuspelistä.

– Omiin on mennyt liikaa maaleja meidän kentälliselle, hän totesi.

Äijälä on ollut tähän mennessä kuluvan F-Liigan kauden selkeästi hanakin laukoja. F-Liigan tilastojen mukaan hän on laukonut peräti 50 kertaa kolmeen otteluun. Vertailu muihin on aika hurjaa: vain Justus Kainulainen on laukonut yli 40 kertaa, ja laukaustilaston kuudes sija irtoaa 29 laukauksella.

Maalipörssiä seitsemällä maalilla johtava Mikko Laakso on taas laukonut vain 18 kertaa, noin kolmanneksen Äijälän laukausmäärästä.

– En kyllä tiennyt tuollaista tilastofaktaa. Niitä vaan tulee siinä pelin aikana. Jos et lauo, et voi tehdä maaleja. Se on aika olennainen osa maalintekoa. Pyrin laukomaan aina kun on paikka, Äijälä kertoi.

Nurmon Jymy aloitti kautensa 11-4-voitolla lahtelaisesta LASBista. Heidän kautensa jatkui kuitenkin kahdella tappiolla, molemmat yhden maalin erolla. Nurmolaisjoukkueessa ratkaisuja tiukkojen pelien kääntämiseen on mietitty koko joukkueen tasolla.

– Tuota on täytynyt miettiä itsekin ja ollaan mietitty joukkueen kanssa. Harmittavia nuo maalin tappiot. Pitää vaan pelata kypsemmin ja puolustaa tiiviimmin. Viime pelissä juuri meidän kenttä otti pari ikävää takaiskua omiin. Niitä ei saisi tulla, vaan pallolla pitäisi olla huolellisempi ja puolustaa tiiviimmin.

– Se varmasti auttaisi itseluottamusta, kun yhden tuollaisen tiukan pelin kääntäisi itselle voitoksi, Äijälä sanoi.

Ryminällä Divarista F-Liigaan viime kaudella tullut ja F-Liigan Vuoden tulokkaaksi valittu 21-vuotias hyökkääjä on tuttu näky miesten U23-maajoukkueesta, mutta miesten maajoukkuedebyyttiä oululaislähtöinen hyökkääjä ei ole vielä tehnyt. Äijälä ei ota paineita maajoukkueeseen murtautumisesta tai tulevaisuuden suunnitelmista.

– En ole asettanut mitään tiettyä aikataulua sille. Teen hommat niin hyvin kuin voin, ja jos joskus saa pukea miesten maajoukkueessa Suomi-paidan päälle, niin se on tietysti kunnia-asia, hän tuumi.

Tämän kauden tavoite on Jymy-hyökkääjälle kuitenkin selvä.

– Nähdä Nurmon Jymy pudotuspeleissä, Äijälä ilmoitti.

Lue myös: Viisi väitettä: Jymyn pallotaiteilija Eemil Äijälä – ”On Seinäjoella paljonkin tekemistä”