KrP aloitti kauden vahvasti – Suomen mestari kaatui Espoossa selkein luvuin

KrP juhli Oilersin kustannuksella Espoossa. Kuva: Peter Bohlin, PEBO-Foto/IFF

Nokian KrP kaatoi Suomen mestari Esport Oilersin kauden ensimmäisessä ottelussa maalein 11-6.

Ensimmäinen erä oli vauhdikas ja meni kotijoukkue Esport Oilersin askelmerkkien mukaan. Nokian KrP hävisi kamppailupelaamisessa ja jäi Oilersin prässipelin jalkoihin.

Erässä nähtiin kaksi espoolaisten maalia. Ensimmäisellä kympillä Perttu Järvinen laukoi kulmavaparin jälkeen kotijoukkueen johtoon. Toisella kympillä puolustaja Olli Jokela purjehti hyvälle laukaisupaikalle, josta hän malttoi sijoittaa pallon etukulmasta sisään. Täten Oilers johti peliä 2-0 ensimmäisen erän jälkeen.

Toinen erä olikin sitten Nokian KrP:n heiniä. Joukkue tuli vahvasti peliin heti erän alussa ja Joona Rantala kavensi ylivoimalla. Pari minuuttia myöhemmin Aapo Kilpeläinen iski ensimmäisen KrP-maalinsa kulmavaparin jälkeen. Vielä ennen erän puoliväliä Juuso Ahola iski KrP:n johtoon komean kierron päätteeksi.

Oilers ei ollut erän alussa täysin jyrän alla, mutta käynnistymisvaikeuksia oli. Erän puolivälin jälkeen Eetu Sorvali toi Oilersin tasoihin Markus Salmen syötöstä. Tämän jälkeen Oilers pääsi hyvin peliin mukaan ja sai momentumin kahden perättäisen KrP-jäähyn myötä. Oilers kuitenkin tuhri pitkän kahden minuutin ylivoiman KrP:n puolustettua vahvasti.

KrP sai lisää virtaa ja ensin Nico Jonaeson ohjasi komean maalin, ja melko pian sen jälkeen Luukas Hyvärinen laukoi nokialaiset 5-3-johtoon. Oilersin nimekäs ykkösviisikko ei ollut kahteen ensimmäiseen erään kovin hyvässä iskussa, ja se ei tehnyt maaliakaan, mutta päästi kolme omiin. KrP:n peli-ilme koheni selkeästi toisella kaksikymppisellä ja pallollinen peli koheni. Oilersille maalinteko oli vaikeaa toisessa erässä.

Kolmannen erän alku oli täydellinen nokialaisten kannalta. Ahola karkasi maalintekoon vain 19 sekunnin jälkeen ja 13 sekuntia myöhemmin Mikko Laakso laukoi tarkasti KrP:n 7-3-johtoon. Tämän jälkeen Oilers pääsi peliin mukaan ja aiemmin tehottomat Justus Kainulainen sekä Aaro Astala toivat espoolaiset kahden maalin päähän.

Oilersin hyvä hetki ei kestänyt montaa minuuttia, kun Valtteri Viitakoski ja Jonaeson lisäsivät KrP-johdon takaisin neljään maaliin. KrP osui vielä kahdesti jo alamaissa ollutta Oilersia vastaan ja Oilers kavensi onnekkaasti viimeisellä sekunnilla.

Ottelun kokonaiskuvassa KrP oli selkeästi edellä. Oilersilla oli hyvän alun jälkeen isoja vaikeuksia puolustuspelissään, siinä missä KrP hyökkäsi mallikkaasti ja pelasi fyysisesti vahvemman ottelun. Voiton myötä KrP saavutti myös Super Cupin pokaalin.