Lahtelainen LASB teki viime kaudella kovan tuloksellisen tempun etenemällä pudotuspeleihin. Pelillisesti joukkue on ollut jo useamman kauden sijojen 9-10 joukkue, eikä tuleva kausi näytä helpolta.
Tällä saralla LASBilla on yksi sarjan parhaista osaajista, eli ykkösvahti Santtu Pohjonen. Pohjosen panos pelkästään oli merkittävä sen suhteen, että LASB eteni pudotuspeleihin viime kaudella. Kokenut Pasi Järvinen on hyvä paikkaaja, mutta ei Pohjosen tasoa. Maalivahtiosasto on LASBin selkeä vahvuus.
Puolustuksesta lahtelaiset menettivät kokemusta Miikka Pentikäisen myötä, mutta toisaalta Lahteen palaava Suomen mestari Lauri Palvaila tuo kokemusta paluunsa myötä. Uutena pakkina mukaan liittyy EräViikingeissä pelannut Olli Maksimainen. Puolustuksen materiaali on yleisesti ottaen melko tasapaksu.
LASBin puolustuksesta löytyy kohtuullisesti pallollista osaamista, mutta peruspuolustaminen peittoineen, kaksinkamppailuineen ja katkoineen ei ole ollut tarpeeksi hyvällä tasolla. Maaleja meni viime kaudella melko paljon omiin, vaikka maalivahtiosasto onnistuikin. Voi myös sanoa, että pallon kanssa puolustaminen on heikentynyt viime kausina. Uuden valmennuksen fokus lienee oman pään tilkitsemisessä.
Hyökkäyksessä tuli isoja muutoksia. Kokemusta lähti Tino Nivalan, Joonatan Surakan ja Vili Näverin muodossa, siinä missä nuoremman polven Tiitus Salokangas ja Tatu Havula veivät siirtyessään paljon tehoja sekä luovuutta mennessään. Tulijapuolella on ihan kiinnostavia nuoria nimiä, joista varsinkin M-Teamissa onnistunut Pietari Porttikivi voi olla selkeä vahvistus. Myös Jorens Malkavs väläytteli ajoittain KrP:ssa, mutta jäi pieneen rooliin. Hyökkäyksen tärkein pelaaja on Niko Einiö, ja tehoja pitäisi saada irti laajemmalta rintamalta.
LASBin hyökkäyspelaaminen ei ole ollut viime kausina kovin dynaamista ja hyvä esimerkki siitä on edelliskauden alhainen maalimäärä. Joukkue on ajoittain yrittänyt pelata kelvollista pallollista peliä, mutta sitten Kainulaisten kunnian vuosien, siihen ei ole yhdistynyt tehokkuus. Hyökkäyspeliin joukkue kaipaisi jonkinlaista lisäpotkua, sillä konservatiivinen prässipeli yhdistettynä melko varovaiseen pallotteluun, ei johda erityisen hyvään tulokseen.
Seppo Pulkkinen on yksi salibandyn valmentajalegendoista. Hän teki Happeessa hyvää työtä vuoteen 2017 asti ja onnistumisia on tullut ihan viime vuosille asti naisten liigassa. Mutta. Pulkkisen valmennustaito on perustunut vahvaan valmennustiimiin ja sen työskentelyyn. Onko sellaista nyt käytettävissä? Toinen seikka on myös itse LASB ympäristönä. Se kaipaa lisäpotkua ja uudenlaista alkua. Mitä uutta ja mullistavaa Pulkkinen lopulta tuo LASBiin vahvan pedagogisen osaamisen lisäksi? Rekry on riski kunnes toisin todistetaan.
LASB osoitti viime vuonna venymiskykyä ja nousi henkisesti vaikean alkukauden jälkeen pudotuspeleihin. Yleisellä tasolla LASBin suoritustasossa suhteessa odotuksiin on ollut vuosien varrella paljon parantamisen varaa. Tässä on seikka jota Pulkkinen saattaa pystyä parantamaan.
Miten pärjää?
LASBin kohdalla on ilmassa paljon kysymysmerkkejä. Joukkue pelaa sijoista 10-12.
Kaikki liigajoukkueet on arvioitu viidessä kategoriassa arvosanoin 0-99. Joukkue-ennakoiden jälkeen julkaistaan artikkeli, jossa joukkueille on annettu kokonaisarvosana ja joukkueet on rankattu sen perusteella 1-12. Joukkue-ennakot julkaistaan aikavälillä 3.-8.9. ja ranking maanantaina 9.9.
Samaan aikaan julkaistaan aihetta syventävä KalloCast-podcast, jossa avataan vielä tarkemmin perusteluita arvosanoille sekä sitä mitä asioita arvosanojen kohdalla on painotettu.
—
Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen