SPV voitti paikallispelin Hakasen jatkoaikamaalilla – katso viikon tulokset ja koosteet

Riku Hakanen ratkaisi Seinäjoen paikallispelin jatkoajalla. Kuva: Esa Jokinen/F-liiga

Salibandyn pääsarjat jatkuivat syyskuun viimeisellä viikolla.

Sunnuntaina miteltiin Seinäjoen paikalliskamppailun miesten liigassa, kun SPV isännöi Nurmon Jymyä. Kahden erän jälkeen SPV johti peliä 2-1, mutta kolmoserässä alkoi tapahtua maalien muodossa. Jymyn Eemil Äijälä (2+1) tasoitti kahden miehen ylivoimalla erän alussa ja päätöskympin alkuminuuteilla Karri Vaarala vei Jymyn alivoimalla johtoon. Sami Koski tasoitti kuitenkin tilanteeksi 3-3 saman ylivoiman aikana.

Päätösvitosella Jymy sai jälleen ylivoiman ja Eemil Äijälä laukoi Jymyn 4-3-johtoon. Se ei pitänyt loppuun asti, sillä ajassa 58.18 Eero Karjanlahti (2+1) tasoitti. Jatkoaikaa oli pelattu 62.21, kun Riku Hakanen pääsi yksin läpi, laukoi ensin ohi ja laittoi paluupallon verkkoon. Huomattama seikka pelissä oli se, että tasavoimin syntyi vain kolme SPV-maalia. Jymy osui ylivoimalla kolmesti ja kerran alivoimalla. SPV osui kerran ylivoimalla ja kerran ilman maalivahtia.

SPV:lle paikallispelin voitto oli tärkeä, vaikka se saikin vain kaksi pistettä. Joukkueella ei ollut ennen tätä viikkoa pistettäkään, mutta se voitti viikonloppuna myös TPS:n 4-1, joten pistesarake karttui viisi pistettä. Jymylle piste oli ensimmäinen sitten avauskierroksen LASB-voiton, ja joukkue on kerännyt kaikkiaan neljä pistettä.

Paikallispeliä seurasi paikan päällä kaikkiaan 1192 katsojaa.