Suomi kaatoi länsinaapurin sekavassa kamppailussa – Ruotsin supertähti loukkaantui

Nico Salo oli Suomen joukkueen onnistujia Ruotsia vastaan. Kuva: Jesse Peltola/salibandy.fi

Suomi päätti Sveitsin EFT-turnauksen 6-3-voittoon Ruotsista.

Ottelua leimasi jonkinasteinen sekavuus. Osasyynä oli kansainväliseen otteluun varsin tiukka tuomarilinja, jonka myötä nähtiin myös paljon jäähyjä. Suomi oli erikoistilanteissa terävämpi, ja se myös avitti sinivalkoiset voittoon.

Suomi aloitti pelin hyvin. Justus Kainulainen iski suomalaiset johtoon vain viiden sekunnin pelin jälkeen. Ruotsi sai heti avauskympillä kaksi jäähyä, joista toisen aikana Eemeli Salin laukoi Suomen 2-0-johtoon. Toisessa erässä Ruotsikin pääsi kahdesti ylivoiman makuun, mutta Suomi kesti ja toisen jäähyn jälkeen Nico Salo pääsi viimeistelemään Suomen jo 3-0-johtoon.

Ruotsi sai onnekkaan kavennuksen toisen erän loppuun, kun muuten loistavasti torjunut Oskari Fälden päästi helpohkosti Malte Lundmarkin laukauksen taakseen. Ruotsi oli ollut toisessa erässä edellä ja tuli kolmanteen erään vahvasti sisään. Linus Malmström osui ensin vastaiskusta ja ennen päätöskymppiä Lundmark tasoitti pelin ylivoimalla.

Suomen tilanne näytti tukalalta, mutta Ruotsi sortui jälleen hölmöön jäähyilyyn. Ylivoimalla Suomi sai ensin rankkarin, jonka Joona Rantala upotti sisään ja sen jälkeen Rantala laukoi vielä kaukaa ylivoimamaalin, jolla Suomi johti 5-3.

Ottelun viime minuuteilla nähtiin Ruotsin yritys pelata 6v5-peliä, jonka aikana vihellettiin peräti kaksi salomonin tuomiota. Ruotsin pelatessa 4v3-peliä lähetti Kainulainen pallon tyhjään Ruotsin verkkoon.

Suomi teki pelissä peräti neljä erikoistilannemaalia, ja se avitti voittoon. 5v5-pelissä oli haasteita, mutta niin oli Ruotsillakin. Suomen hyökkäyspelin suhteen ilmoille jäi vielä kysymysmerkkejä, mutta puolustuspelissä Suomi petrasi reippaasti. Osasyynä tahmeuteen oli pelin rikkonaisuus jäähyjenkin vuoksi. Pisteiden valossa Suomen tehokkain pelaaja oli Kainulainen (2+1) ja ottelun hahmo Fälden.

Ruotsalaisittain pelissä tuli vielä ylimääräistä jobinpostia, kun tähtipelaaja Gabriel Kohonen joutui jättämään kentän toisessa erässä jalkavamman vuoksi. Suomelle voitto oli turnauksen ainoa. Ruotsi kaatoi Tshekin ja Sveitsin.