Top 3: Miesten liigan parhaat puolustukset

Ville Rautakoura kuuluu laadukkaaseen Indians-puolustukseen. Kuva: Henri Keränen

Top-listauksessa arvioidaan kauden 2024-25 parhaita puolustuksia, ja listaukset on tehty ynnäämällä yhteen niin puolustus- kuin maalivahtiosaaminen.

Listaukset perustuvat kausiennakoissa annettuihin arvosanoihin eri kategorioissa. Aihetta spekuloidaan syvemmin KalloCastissa, jossa vakijäsenet Toni Lötjönen ja Joel Siltanen kertovat perusteluitaan omille arvosanoilleen. Ohesta löydät myös linkit ennakkoarvioihin.

3. TPS, 89+77 (maalivahdit+puolustus)
TPS sai kahdesta kategoriasta yhteensä 166 pistettä, mikä oli sama kuin Classicilla, mutta TPS nousi ohi sillä, se oli sarjan paras yhdessä kategoriassa. TPS:n maalivahtipeli arvioitiin sarjan parhaaksi. Oskari Fälden on maajoukkuevahti ja Olli Kuisma erinomainen paikkaaja, joten arvosanaksi kertyi 89. TPS:n puolustus on heikentynyt materiaalisesti, ja osa sen parasta puolustusidentiteettiä on kadonnut viime vuosina. Silti se on liigatasolle edelleen hyvä puolustamaan pallon kanssa ja pallotta. Tepsistä löytyy maailmanluokan puolustava puolustaja Lauri Stenfors.

2. Indians 80+90
Indiansin yhteisarvosanaa kohottaa eritoten vahva puolustusarvosana. Maalivahtiosastolla Joonas Kaltiainen toi uskottavuuden luukulle, ja antaa Indiansille mahdollisuuden taistella SM-kullasta. Puolustuksen materiaali on sarjan laajin. Jämäköitynyt Indians puolusti viime kaudella jo selkeästi aiempaa paremmin. Vahva pallollinen peli avittaa puolustuspelaamista. Uusina vahvistuksina joukkue sai maajoukkuetason Otto Lehkosuon ja Jere Niemelän.

1. Oilers 87+86
Oilers oli kaikissa kategorioissa tasaisen hyvä. Ykkösvahti Markus Laakso oli mestaruuskaudella sarjan paras, mutta on alkukauden pois loukkaantumisen vuoksi. Puolustuksesta löytyy laatua ja leveyttä, mutta tällä hetkellä joukkueelta puuttuu tärkeitä pelaajia loukkaantumisten vuoksi, ja se näkyy myös omassa päässä. Viime kaudella Oilers oli puolustuspelissään aggressiviinen ja aktiivinen onnistuen tylsyttämään vastustajan kuin vastustajan. Puolustuksessa kannattaa seurata varsinkin Olli Jokelan otteita.