TPS:lle naisten Super Cupin voitto – EräViikingeille 0-11-tappio Mosan paluupelissä

Meri-Helmi Höynälä (kesk.) iski TPS:lle voittomaalin kauden avauspelissä. Kuva: Ainesmedia/salibandy.fi

Perjantaina pelattiin kolme F-liigan ottelua.

Naisten liiga starttasi Turussa Suomen mestari TPS:n ja viime kauden kakkosen Classicin kohtaamisella. Varsinaisella peliajalla ei maaleilla juhlittu, sillä Eerika Koski vei TPS:n johtoon avauserässä ja Juulianna Sotala tasoitti toisessa erässä. Jatkoaika oli ajassa 64.32, kun Meri-Helmi Höynälä iski TPS:lle voittomaalin. Ottelua seurasi paikan päällä 323 katsojaa.

EräViikingit palasi tällä kaudella miesten liigassa pelaamaan Helsingin puolelle kotipelejään. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin EräViikinkien miesten kotiareena Mosahalli ei ole koskaan aiemmin ollut, mutta naiset ovat pelanneet siellä kotipelinsä ja Tapanilan halli on seuran tukikohta. Halli ei ole täyttänyt kaikkia sarjamääräyksiä, joten sinne on jouduttu tekemään parannuksia.

Mosan ottelu ei kuitenkaan tarjonnut lainkaan riemun aiheita kotijoukkueelle. Tuomas Aholla oli alkuminuuteilla mahdollisuus viedä ErVi johtoon Happeeta vastaan rankkarista, mutta Happeen Pietari Jääskeläinen nollasi yritysen. Ja nollasi sen jälkeen loputkin yritykset, sillä Happee voitti peräti 11-0. Hyvistä suorituksista mainittakoon Jääskeläisen nollapelin lisäksi Niko Laitin ja Kim Hyrkkösen tehopisteet 3+1 ja Ville Heiskan 1+3 tehot. Mosahallin yleisömäärä oli 388 katsojaa.

Nurmossa Jymy toteuttaa tällä kaudella Jymytekeväisyys-kampanjaa, jonka tavoite on tarjota ilmaispelejä paikallisille. Ylen jutun mukaan Jymy on onnistunut löytämään jo 11 otteluun maksajan kaikista 17 kotipelistä.

Kauden ensimmäisessä kotipelissä LASB jäi pahasti Jymyn jyrän alle. Nurmolaiset olivat koko ottelun ajan kuskin paikalla ja voittivat kamppailun maalein 11-4. Tahtipuikkoa heilutteli Eemil Äijälä, joka iski tehot 3+2. Oskari Kauppila maalasi kolmesti kotijoukkueelle. Jymyn yleisömäärä 504 katsojaa on toistaiseksi liigakauden isoin.

Miesten liiga jatkuu tänään lauantaina neljän ottelun voimin. Naisten liigassa pelataan viisi ottelua.

Maalikoosteet:

TPS-Classic

EräViikingit-Happee

Nurmon Jymy-LASB