Uudelle MM-syklille ei löytynyt kannatusta – ”Kahdeksan vuoden päästä ei tarvi laittaa valoja päälle lainkaan kisahallissa”

MM-kisarytmin harventaminen ei kerännyt suuremmin kannatusta. Kuva: Jesse Peltola/salibandy.fi

Viikon kysymyksessä kysyttiin viikko sitten, että pitäisikö salibandyn MM-kisat järjestää jatkossa neljän vuoden välein, kuten IFF on väläyttänyt yhtenä vaihtoehtona.

Foorumin äänestyksen perusteella tälle ei löydy vankkaa kannatusta. Äänestäneistä vain 40% oli sitä mieltä, että joka toinen vuosi pelattavista MM-kisoista pitäisi siirtyä joka neljäs vuosi pelattaviin kisoihin.

”Rightin pakin” mielipide oli selkeä:

En ymmärrä miksi sitä ainoaa oikeasti (myös isoa yleisöä) kiinnostavaa maajoukkuetapahtumaa halutaan lähteä harventamaan. Ajatus on sinänsä hyvä, jos tavoitteena on vähentää maajoukkuetapahtumia, mutta miksei karsintaa voi tehdä mieluummin EM-kisoista (mihin näitä edes tarvitaan?), EFT-turnauksista, MM-karsinnoista tms turhasta?

Jos EM kisat tulee välivuosille, niin Suomen kannalta yhdentekevä. Suuri säästö siinä ettei koko maailman maita tarvitse haalia kasaan, ”Lagledare” kommentoi.

Peku oli mahdollista muutosta vastaan.

Jos tuo muutos tehdään niin saattaa olla, että 8 vuoden päästä ei tarvi laittaa valoja päälle lainkaan kisahallissa…

Perustelut: salibandy on edelleen suhteellisen nuori laji. Peliä kannattaa pitää esillä.
Toinen syy: Edes maajoukkuetasolla pelaajat eivät (ainakaan kaikki) ole ammattilaisia. Oletetaan että pääset maajoukkueeseen 24 vuotiaana. Edelliset kisat olivat juuri. Seuraavat kisat – pelaaja 27 – loukkaantuminen kisat ohi – seuraavat kisat – pelaaja 31… Tuossa moni miettii jo jotain muuta kun lajilla ei itseään elätä.

”Jippii” kommentoi asiaa yleisluontoisesti:

Suomalaisena, eli neljän sakkiin aina sijoittuvan maan kansalaisena, ajattelen että lopputuloksen kannalta on aivan sama, vaikka MM-kisoja ei järjestettäisi ollenkaan. Nytkin vain odotetaan kahta lopputulemaa. Joko Jussilalta täydellistä onnistumista ja ruotsin kaatoa finaalissa, tai vaihtoehtoisesti täydellistä mahalaskua, eli mitaleitta jäämistä. Ja nämä kaksi asiaa ratkeavat kahdessa yksittäisessä pelissä. Koko muu hulabaloo on aivan turhaa ja tarpeetonta. Ovatko nämä kaksi peliä joka toinen vuosi vai joka neljäs vuosi, itselleni se on aivan se ja sama.

Mutta pelaajien kehityksen kantilta pidän sitten taas erittäinkin olennaisena, että kansainvälisiä kisoja on useammin kuin vain 4 vuoden välein. Pelit ovat niin paljon kovempitasoisia, että niitä soisi olevan enemmän. Reilusti enemmän. Toki parempi vielä olisi, jos näitä pelejä pääsisi pelaamaan suurempi joukko. EFT mietittynä uudestaan, parempaan aikaan ja isommalla porukalla?

Toinen asia mikä puoltaa kisojen tiiviimpää tahtia on se, että useammalla eri pelaajalla on mahdollisuus päästä kisoihin kehittymään. Jos kisat ovat vain joka 4:s vuosi, niin moni pelaaja on joko liian nuori tai liian vanha kisakoneeseen.