Viikon top 5: Ex-Nakkisormet tämän kauden liigassa

Joonatan Kovanen on Nakkisormien lahjoja F-liigalle. Kuva: Henri Keränen

Lappeenranta on perinteinen salibandykaupunki ja tämän viikon top 5:ssa rankataan pitäjän pelaajia.

Listalle on kerätty tällä kaudella miesten liigaa pelaavia ex-NST (Nakkisormet)-pelaajia, joilla on kokemusta myös seuran junioreista. Kuten listaus asiaa avaa, on idän ihmeen kerma jakautunut aika vahvasti kahteen liigaseuraan.

5. Juuso Kekki, Indians
Joko nyt, Kekki? Kekki on 25-vuotiaaksi todella kokenut pääsarjapelaaja. Divarissa hyökkääjä pelasi neljä kautta NST:ssä ja kaksi kautta SaiPassa iskien 167 peliin 272 pistettä. Liigassa lähti nyt kolmas kausi Indiansissa, ja toistaiseksi ihan parasta Kekkiä ei olla nähty. Viime kausi antoi jo lupauksia paremmasta niin pisteiden kuin peliotteiden vuoksi.

4. Samuli Huppunen, Indians
Huppusesta, 24, voi tulla jopa tämän listan ykkösnimi pitkässä juoksussa. Huppunen pelasi Divarissa kaikkiaan 107 peliä NST:ssä tehtaillen 111 pistettä. Liigassa Huppunen on pelannut sekä puolustajana että sentterinä. Pallollisesti vahva ja hyvin kenttää näkevä Huppunen on parempi sentterinä, sillä puolustusavut eivät ole ihan huippuluokkaa. Ja Huppusen peliälyllä on mahdollista nousta suomalaisten sentterien eliittiin. Vielä siihen on matkaa, mutta ilmassa on hyviä merkkejä.

3. Joonatan Kovanen, Nokian KrP
Kovanen, 25, pelasi kaksi kautta Divaria NST:ssä (57 peliä, 54+47) ennen kuin siirtyi KrP:hen. Siellä Kovasella lähti jo peräti seitsemäs kausi liigatasolla. Kovanen on ollut koko liigauransa vahva tutkapari Joona Rantalan kanssa, mutta nyt kaksikko näyttäisi erotetun toisistaan. Kahden SM-hopean ja kahden SM-pronssin mies on tehnyt liigatasolla 236 peliin kaikkiaan 290 pistettä. Onnistunut paikoin hyvin myös keväisin, mutta maajoukkuetasolle ei ole ainakaan vielä yltänyt. Kovasella on laadukas laukaus ja pelisilmää, mutta jostain syystä mies ei ole miellyttänyt maajoukkuevalmentajien silmää.

2. Jere Niemelä, Indians
Niemelä, 23, on noussut korkealle tasolle yllättäen. Pelasi NST:ssä ja SaiPassa kaikkiaan kolme kautta Divaria. Pelejä kertyi 82 ja pisteitä 101. Puolustajana pelaava Niemelä on jatkanut korkealla tasolla myös liigassa. Viime kausi TPS:ssa ei ollut paras mahdollinen, mutta mestaruuskaudella 2022-23 Niemelä oli joukkueen avainpelaajia. Indiansiin siirtynyt taitava ja hyvin liikkuva puolustaja on pelannut liigassa 114 peliä ja iskenyt 129 pistettä, mikä on kova saldo. Niemelä on edelleen vahva ehdokki myös Malmön kisajoukkueeseen, mutta puolustuspelin ongelmat voivat viedä paikan.

1. Joona Rantala, Nokian KrP
Listan selkeä ykköstähti on 25-vuotias Rantala. Rantala on listauksen ainoa, joka ei pelannut NST:ssä Divaria, vaan pelkästään liigaa kaudella 2015-16. Sveitsin vuoden ja yhden Classic kauden (SM-kultaa) jälkeen Rantala on edustanut seitsemän kautta KrP:ta. Aktiivipelaajista Rantala on tämän kauden liigapelaajista peräti viidenneksi tehokkain. Runkosarja ja pudotuspelit laskien pelejä on kertynyt 294 ja tehoja 301+220. Aiemmin vahvasti sentteriksi luokiteltu Rantala on pelannut nyt myös puolustajana. Hyvä laukaus, hyvät kädet ja vahva runko tukevat myös puolustajan tonttia. Joka tapauksessa Rantalan suurimmat vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Vahvasti tyrkyllä Malmön MM-kisoihin, mutta rooli on vielä auki.