19-vuotias Hyvärinen iski Suomen voittomaalin ajassa 59.55: ”Oli käsittämättömän hienoa päästä ratkaisemaan lopussa”

Luukas Hyvärinen iski voittomaalin Tshekin verkkoon viisi sekuntia ennen loppua. Kuva: Ainesmedia/salibandy.fi

Suomen miesten salibandymaajoukkue kaatoi perjantaina Tshekin Suomen EFT-turnauksen avauspelissä Turussa maalein 4-3.

Ottelu oli tasainen ja viime minuuteille asti voiton olisi voinut ottaa kumpi vain. Ratkaisu syntyi ajassa 59.55, kun Suomen joukkueen nuorin pelaaja Luukas Hyvärinen, 19, laittoi pallon reppuun. Hyvärisen mukaan Suomen peli kulki melko hyvin alusta alkaen, vaikka Tshekki johti peliä päätöserään mentäessä.

– Ihan hyvin tultiin peliin. Sitten Tshekki iski pari maalia ja me lannistuttiin siinä. Todella hyvin jatkoa kohden korjattiin se, että kaikki oli mukana ja pelin sisällä. Oltiin kyllä hyvin pelin sisällä ja hyvä peli meiltä, Hyvärinen arvioi pelin jälkeen.

Viimeisen kympin alussa Suomella oli pelin virratessa hyviä saumoja, mutta varsinkin loppua kohden Tshekki oli vaarallinen ja laukoi kolmesti tolppaan. Suomi kuitenkin käytti viimeisen saumansa hyvin, kun Joona Rantala sai pelattua irtopallon Hyväriselle, joka ratkaisi ottelun.

Minkä takia Tshekki sai vahvan paineen lopussa?

– Vaikea sanoa. Ei mun mielestä mitenkään passivoiduttu siinä. Pelattiin omaa peliä, mutta ehkä vähän pallollinen peli jäi siinä. Sitä kautta Tshekki sai hallintaa ja paikkoja.

Hyvärisen mukaan vahvasti KrP-painotteinen kentällinen onnistui pelissä ihan hyvin pallollisesti ja pallotta, mutta parannettavaa jäi. Omassa esityksessä oli kohokohtansa, sillä voittomaalin lisäksi laituri syötti Sami Johanssonin ylivoimamaalin avauserässä.

– Henkilökohtaisesti oli hienoa, että pääsiin ylivoimalle ja kahdessa ylivoimassa molemmissa tehtiin maali. Se pyöri hyvin. Totta kai oli käsittämättömän hienoa päästä ratkaisemaan lopussa. Pallo pomppi maalin eteen ja pääsi siitä lyömään pallon sisään, Hyvärinen maalaili.

Hyvärinen pelasi Suomen MM-karsintajoukkueessa alkuvuodesta, mutta Tshekki-peli oli ensimmäinen selkeästi kovatasoisempi maaottelu. Eroa liigavauhtiin löytyy.

– Onhan siinä valtava ero ja vielä kovempi intensiteetti sekä vaade pallollisessa pelissä. Ei ole kovin paljoa aikaa ja aina pitää olla ennakkovisio siitä mitä tekee. Omassa päässä pitää olla hereillä, sillä pienikin nukahdus voi aiheuttaa paikan vastustajalle. Tosi hyvin oltiin pelin sisällä tänäänkin. Ei ollut ongelmia.

Liigakauden avauspelin jälkeen Hyvärinen lupasi, että jos pääsee EFT-turnaukseen, niin hän näyttää ja hänet nähdään myös joulukuun MM-kisoissa Malmössa. Ihan kaikkea ei vielä ole näytetty.

– Totta kai pitää antaa vielä lisää näyttöjä. Meillä on vielä kaksi peliä jäljellä ja nyt lähdetään Raumalle. Huomenna uudestaan ja se on taas uusi peli ja siinä pitää taas näyttää parastaan. Tämä oli vain yksi peli, Hyvärinen tiesi.

Hyvärisellä ei ole vahvaa käsitystä lauantain vastustajasta Sveitsistä, mutta vastustajaa tullaan käymään läpi perjantai-iltana ja lauantaiaamuna videoiden muodossa. Suomi-Sveitsi-peli pelataan lauantaina Raumalla klo 16 alkaen ja sitä voi seurata SalibandyTV:stä.

Voit kuunnella tuoreeltaan KalloCastin arvion ottelusta. Jakson aiheet:
– SalibandyTV petti sählykansan
– Miten Suomi suoritui EFT-avauksest?
– Suomi kentällisittäin?
– Erikoistilannepelaaminen?
– Ketkä ottivat askeleen lähemmäs Malmön kisakonetta?

Jakso kuunneltavissa myös Patreonissa.