KrP:lle kauden avaustappio – Oilers ja Classic jatkoon cupissa

TPS aiheutti Nokian KrP:lle kauden avaustappion. Kuva: Anssi Koskinen/F-liiga

Maanantaina pelattiin kolme miesten F-liigan ottelua ennen maaottelutaukoa.

Maanantai-iltapäivän pelissä EräViikingit tarjosi haasteen Oilersille. Espoolainen kotijoukkue vei kyllä kenttätapahtumia, mutta EräViikingit pääsi 4-2-johtoon kolmoserän alussa. Oilers tuli tasoihin ennen päätöskymppiä, ja ratkaisumaalin iski Aaro Astala, joka sivalsi yläkulmaan Oilersin 5-4-voittolukemat.

EräViikinkien Lukas Kriz pelasi vahvan ottelun ja torjui 30 laukausta helsinkiläisten maalilla. Voiton myötä Oilers varmisti myös paikkansa Suomen Cupin puolivälierissä. Oilers on sarjataulukon neljäntenä ja EräViikingit yhdeksäntenä.

Illan studiopelissä TPS aiheutti Nokian KrP:lle kauden avaustappion. Nokialaisten ihon alle päässyt turkulaisjoukkue lähti kolmoserään 4-1-johdossa. KrP sai päätöserään vielä hyvän kirin aikaiseksi, mutta TPS voitti pelin 4-3. Hyvin puolustaneen TPS:n voiton takuumies oli 21 laukausta torjunut Oskari Fälden. KrP:n Juuso Ahola onnistui pistein 1+2.

TPS:lle voitto neljäs perättäinen ja joukkue on nyt sarjataulukossa kolmantena. KrP voitti kauden ensimmäiset seitsemän liigapeliä ja tappio oli sesongin ensimmäinen. KrP johtaa liigaa ja on kerännyt 20 pistettä kahdeksassa ottelussa.

Illalla pelattiin myös toinen ottelu, jossa Classic isännöi LASBia. Lahtelaisilla ei ollut Lempäälässä saumaa, ja Classic voitti pelin 11-1. Tamperelaisten tehopelaajia olivat Ville Lastikka (2+3), Jami Manninen (3+1) ja Tiitus Salokangas (2+1). Lassi Toriseva pelasi kauden avauspelinsä Classic-maalilla ja koppasi 15 torjuntaa.

Voiton myötä Classic on sarjataulukon kakkosena ja LASB jatkaa jumbona. Classic eteni myös Suomen Cupin puolivälieriin tuplapanosottelun vuoksi. Muut cupin puolivälieräjoukkueet liigasta ratkaistiin jo aiemmin, ja mukaan pääsivät SPV, Indians, KrP ja TPS.