Näkökulma: KrP:n vahva alkukausi pelasti maajoukkueen valmennuksen – ainakin toistaiseksi

Luukas Hyvärinen (oik.) edusti Suomea MM-karsinnoissa. Kuva: IFF

Miesten salibandymaajoukkue Rauman ja Turun EFT-turnaukseen julkaistiin tiistaina.

Joukkue ei sisällä isompia yllätyksiä, mutta yhden lajiseuraajien toivevalinnan. Nokian KrP:n vasta 19-vuotias Luukas Hyvärinen valittiin joukkueeseen vasemmaksi laitahyökkääjäksi. Merkittävä syy oli Hyvärisen vahva alkukausi yhdessä Joona Rantalan ja Juuso Aholan kanssa, jonka myös päävalmentaja Esa Jussila mainitsi tiedotteessa.

Hyvärinen on huipputalentti, mutta tilanne on hiukan erikoinen. 19-vuotias pelaaja, joka on aiemmin esiintynyt vain MM-karsinnoissa on hyvin lähellä kisapaikkaa. Käytännössä se nykyisellään vaatii sen, että Hyvärinen ei epäonnistu EFT:ssä. Vasempien laitureiden tilanteessa ei vaadita välttämättä suurta onnistumista.

Mikä on mielenkiintoisinta, Hyvärinen on jo kuudes ehdokas maajoukkueen toiseksi rightin hyökkääjäksi Eemeli Salinin lisäksi. Projektin alussa tosin haettiin selkeästi kolmea rightia laitureiksi. Todellista tasoa mittaavissa peleissä EFT:ssä ja Ruotsi-otteluissa yrittämässä ovat käyneet Tuomas Ojala, Tiitus Salokangas, Markus Salmi, Riku Hakanen ja Samuli Junnila. Joonatan Kovanen sai mahdollisuuden MM-karsinnoissa, jota voi pitää B-tason mittarina.

Vaikuttaa osin siltä, että kokeiluja on listaa katsoessa tehty kohtuullisen isolla kauhalla, sillä vain Hakanen on enää varapelaajana. Ihan rehellisesti sanoen suurin osa lajin perusseuraajista olisi pystynyt sanomaan, että kaikki kovissa paikoissa näyttöpaikan saaneet ovat hyviä liigapelaajia, mutta MM-tasolle on vielä matkaa.

KrP:n vahva alkukausi saattoi ratkaista myös toisen kysymysmerkin. Joukkueeseen on valittu kahdeksan pakkia, joka antaa osviittaa, että Rantalan paikka löytyy kuin löytyykin sentterin tontilta. Hyvin todennäköisesti hyökkäysketjuissa myös nähdään Oilers-vitja (+oikea laituri muualta), vanha Classic-kenttä ja maajoukkueelle uudempi KrP-kenttä. Kuulostaa aika tutulta ajattelulta maajoukkueen historiaa peilaten.

Mitä olisikaan tapahtunut ilman KrP:n vahvaa alkukautta? Tai mitä sitten tapahtuu jos tämäkään ratkaisu ei toimi? Siinä vaiheessa kehottaisin pohtimaan vielä Rasmus Kainulaista (left) MM-joukkueeseen. Kainulaisen ainoa näyttöpaikka on toistaiseksi MM-karsinnoista, eikä häntä valittu edes varalle tuoreeseen joukkueeseen.

Keskiviikkoaamuna julkaistava KalloCast-podcast ruotii tuoreen maajoukkueryhmän tarkalla kammalla, joten ota jakso kuunteluun Spotifysta tai Patreonista