Suomelle voitto Tshekistä – Hyvärinen nousi ratkaisijaksi viisi sekuntia ennen loppua

Sami Johansson avasi Suomen maalihanat. Kuva: Ainesmedia/salibandy.fi

Suomen miesten salibandymaajoukkue kohtasi perjantaina EFT-turnauksen avauspelissä Tshekin Turussa. Suomi voitti pelin maalein 4-3.

Ensimmäisestä erästä ei ole SalibandyTV:n lähetyksen toimimattomuuden vuoksi paljoakaan kerrottavaa, mutta Suomi osui kerran ja Tshekki kahdesti. Suomen maalista vastasi Sami Johansson ylivoimalla. Maalin syöttäjä Luukas Hyvärinen sai pistetilinsä auki heti ensimmäisessä EFT-ottelussa.

Toisessa erässä Tshekki hallitsi peliä hienokseltaan. Erää oli pelattu pari minuuttia, kun Nico Jonaeson pelasi löperösti omassa päässä pallon kanssa ja joutui ottamaan jäähyn. Ondrej Nemecek laukoi ylivoimalla Tshekin 3-1-johtoon. Ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun Suomen ykkönen jauhoi komealla suoralla hyökkäyksellä Tshekin puolustuksen halki ja Johansson pääsi kaventamaan Lauri Stenforsin syötöstä.

Suomella oli vaikeuksia saada pidempiä hyökkäyksiä aikaiseksi ja Tshekki eteni Suomen alueelle systemaattisemmin. Toisessa erässä ei nähty enempää maaleja, ja kolmoserään lähdettiin Tshekin johtaessa 3-2.

Kolmoserään Suomi lähti ylivoimalla ja se tuotti tulosta. Joona Rantalan laukaus otti kimmokkeen ja upposi Tshekin verkkoon. Maalin jälkeen paikkoja oli molemmissa päissä, mutta varsinkin Tshekki oli lähellä lisäosumia. Voittomaali syntyi kuitenkin Suomen toimesta, kun Hyvärinen iski 4-3-voittomaalin ajassa 59.55.

Suomella oli kolmoserässä vaikeuksia, mutta erikoistilannepelaaminen oli hyvää. Sinivalkoiset kestivät kahdessa erässä kaksi alivoimaa.

Aiemmin päivällä pelatussa U19-maaottelussa Suomi kaatoi Tshekin lukemin 9-4.