Suomen MM-kenraali päättyi maalin tappioon – Ruotsi länsirannikon turnauksen ykkönen

Ruotsi oli maalin verran Suomea parempi sunnuntaina. Kuva: Ainesmedia/salibandy.fi

Turun ja Rauman EFT-turnauksen kruunasi sunnuntaina pelattu miesten maaottelu Suomi-Ruotsi. Ruotsi kaatoi Suomen maalein 3-2.

Avauserä oli näyte kansainvälisestä salibandysta. Ruotsi hallitsi palloa pitkälti koko erän, mutta varsinkin ensimmäisen kympin, jolloin Suomi ei saanut käytännössä yhtäkään hyökkäystä Ruotsin päätyyn. Yksi suomalaislaukaus meni Ruotsin maalille asti, mutta Lauri Stenfors ei saanut maalihanoja auki. Erän loppua kohden Suomi pääsi paremmin kiinni palloon, ja se mahdollisti muutamia palloralleja myös Ruotsin puolella. Peli oli todella tarkkaa ja molemmat puolustivat pääosin hyvin.

Avauserässä nähtiin kuitenkin yksi maali ja siitä vastasi Ruotsi. Linus Malmström laukoi kaukaa, ja pallo vaihtoi Stenforsin mailasta suuntaa avittaen pallon menoa maaliin.

Toisessa erässä peli oli selkeästi virtaavampaa, ja Suomi lisäsi omaan peliinsä tempoa. Virtaavampi peli oli Suomelle edullisempi tapa pelatan ja paikkoja oli kohtuullisen tasaisesti molemmissa päissä, mutta lisämaaleja ei syntynyt. Suomi sai erässä yhden ylivoiman, jonka Ruotsi nollasi ja aivan erän loppuun vielä toisen, joka jatkui kolmanteen erään.

Ruotsi kesti toisenkin alivoiman. Pari minuuttia myöhemmin Albin Sjögren teki komealla laukauksella Ruotsin toisen maalin. Ennen viimeistä kymppiä Emil Johansson naulasi vielä Ruotsin 3-0-johtoon. Suomen maalihanat aukesivat ajassa 50.12, kun Heikki Iiskola latasi irtopallon verkkoon.

Ottelun viime minuuteilla nähtiin erikoinen tilanne, kun molemmille joukkueille tuomittiin jäähy ajassa 57.39. Ruotsi pelasi ensin ilman maalivahtia tappaen aikaa, jonka jälkeen Suomi pääsi pelaamaan 5vs4 ilman maalivahtia. Se toimi ajassa 59.31, kun Luukas Hyvärinen kavensi tilanteeksi 2-3.

Ruotsi kesti loppuun asti ja voitti 3-2. Suurta eroa joukkueiden välillä ei ollut, mutta Ruotsi oli maalin verran edellä kokonaisuudessa. Ruotsi voitti länsirannikon turnauksessa kaikki kolme peliään. Ottelu oli viimeinen maaottelu ennen joulukuussa pelattavia Malmön MM-kisoja.