Sveitsistä ei vastusta Suomelle – Rantala iski hattutempun rankkareista ja yhteensä neljä maalia

Suomi sai tuuletella maaleja Sveitsin kustannuksella. Kuva: Ainesmedia/salibandy.fi

Suomi kaatoi Sveitsin EFT-turnauksen toisessa pelissä Raumalla loppulukemin 9-2.

Avauserän teknisten ongelmien vuoksi siitä on kerrottavana lähinnä Suomen tekemä avausmaali. Jere Niemelä vei Suomen johtoon ajassa 4.37 Waltteri Vesterisen syötöstä.

Toisessa erässä Suomi oli selkeästi Sveitsiä edellä. Joona Rantala vei Suomen 2-0-johtoon erän alussa nopean keskialueen käännön seurauksena, jossa syötön tarjoili Luukas Hyvärinen. Ennen erän puolta väliä Suomi pelasi pitkän pallollisen vaihdon lähinnä omalla puoliskolla, mutta heti kun keskialue ylittyi, Heikki Iiskola latasi komean maalin kaukaa.

Pari minuuttia myöhemmin Aaro Astala pääsi puolittain läpi ja sveitsiläispelaaja joutui rikkomaan. Varma rankkarilaukoja Rantala kävi upottamassa sinivalkoisten neljännen. Erän lopussa Sveitsin Marco Louis kavensi hyvän karvauksen jälkeen yksilösuorituksella. Viimeisellä minuutilla Iiskola karkasi vielä vastaiskuun ja naulasi toisen komean maalin etuyläkulmaan.

Suomi antoi Sveitsin pitää palloa toisessa erässä melko vaarattomissa paikoissa ja oli tilanteenvaihdoissa todella terävä ja hyvä. Myös puolustuspeli toimi siinä mielessä hyvin, että Sveitsin vaaralliset paikat olivat vähissä. Sveitsin peli huomattavasti suomalaisia huolimattomampaa, mikä tarjosi sinivalkoisille hyviä kääntöpaikkoja, joista syntyi myös kaksi suoraa maalia ja maaliin johtanut rankkari.

Kolmanteen erään ottelussa oli vahvaa pelailun makua, eikä Sveitsi toipunut minkäänlaiseen kiriin. Erän alussa Iiskola vei Suomen 6-1-johtoon ottelun kolmannella maalillaan ja pari minuuttia myöhemmin Rantala viimeisteli ottelun kolmannen maalinsa rankkarista.

Noin minuutti ennen peliajan loppua Rantala osui vielä kertaalleen rankkarista. Kaksikymmentä sekuntia ennen loppua Sveitsi sai pienen lohdutuksen, kun Noel Seiler maalasi rankkarista, mutta senkin jälkeen Suomi osui vielä Riku Hakasen toimesta viimeisellä sekunnilla.

Ottelussa ei ollut epäselvää paremmasta joukkueesta ja Suomi hyydytti Sveitsin lähes täysin. Raumalla peliä seurasi paikan päällä 2213 katsojaa.

Suomen turnauksen viimeinen peli on sunnuntaina klo 18 alkaen Ruotsia vastaan.

Suomen U19-miesten toinen peli päättyi 8-7-voittoon rankkareiden jälkeen. Ruotsi-peli pelataan sunnuntaina klo 12.