Tässä on miesten liigan alkukauden tähdistö – pelaajia viidestä eri joukkueesta

Jykevä Otto Lehkosuo paini Espoon derbyssä muun muassa serkkunsa Aaro Astalan kanssa. Kuva: Henri Keränen/F-liiga

Miesten F-liigan runkosarjaa on pelattu noin kuukauden verran, ja julkaisemme tässä alkukauden tähdistökentällisen.

Vaikka valmentajaa ei tässä tapauksessa virallisesti valita, niin epävirallisesti tittelin saa KrP:n Janne Kainulainen. KrP on tullut alkukaudella kaukaloon kaikkein parhaassa iskussa ja johtaa liigaa jopa selkeästi. Joukkue on kaatanut kaikki päävastustajansa ja tehnyt eniten maaleja. KrPn hyökkäyspeli on lähtenyt rullaamaan tällä kaudella paremmin kuin edellisillä.

Tähdistö

Maalivahti:

Pietari Jääskeläinen, Happee

Happeen esitykset ovat ailahdelleet, mutta Jääskeläinen on ollut todella hyvä. Viiteen pelattuun otteluun 84 torjuntaa on paljon, ja Jääskeläinen on pysäyttänyt laukauksia yli 82 prosentin todennäköisyydellä. Happee on pelannut pisteiden valossa vahvan alkukauden, ja siitä pitää antaa tunnustusta Jääskeläiselle, joka on pystynyt paikkaamaan joukkueen heikompia esityksiä tolppien välissä.

Puolustajat:

Konsta Tykkyläinen, Classic

Tuskin kukaan uskoi kauteen lähdettäessä, että Tykkyläisen pistesaldo on 10+3 kuuden pelin jälkeen ja jykevä pakki on pistepörssin kolmosena. Viisikkopelikin on toiminut erinomaisesti, sillä saldolla +12 Tykkyläinen on sarjan kakkosena. Nousi takaisin maajoukkueeseen vahvojen otteiden myötä.

Otto Lehkosuo, Indians

Lehkosuo palasi sarjaan kovin odotuksin ja on lunastanut niitä, vaikka pelejä on takana vasta neljä. Pistesaldo 4+1 ja +-0 ei kerro kaikkea esityksistä. Erityisesti Lehkosuosta huokuu laatua pallon kanssa ja ilman. Ei hätäile lainkaan ja puolustuspelissä on usein vastustajan tiellä estämässä maalia. Sarjan kokonaisvaltaisin pakki.

Hyökkääjät:

Eemeli Salin, Classic

Classic on materiaaliltaan kova nippu, mutta Salinin merkitys on noussut yllättävän isoksi alkukauden aikana. Kuuteen peliin vasen laituri on iskenyt 11+3 ja tehosaldon +13. Pistepörssissä hän on kakkosena ja tehopörssissä kärjessä. Salin on ollut siksikin tärkeä, että maaleja on syntynyt tärkeissä paikoissa. Niin sanottujen pukukoppimaalien ja ratkaisuosumien osuus on ollut toistaiseksi iso ja Classicin pistepussukka olisi pienempi ilman Salinin onnistumisia.

Eemil Äijälä, Jymy

Runkosarjan pörssikärki on Jymylle kaikki kaikessa. Kuuteen peliin tehot 10+7 ja Jymy on tehnyt yhteensä 36 maalia. Äijälä on hanakka laukomaan ja tällä kaudella se on myös kannattanut. Pelaa järjettömän paljon ketjunsa kanssa, ja jos peliaikaa mitattaisiin, niin 40 minuutin rajapyykki on saattanut rikkoutua jo tämän kauden yksittäisissä otteluissa.

Juuso Ahola, Nokian KrP

Ahola näytti jo viime kauden lopussa, että on Nokian joukkueessa spesiaali pelaaja. Alkukaudesta on tullut mukavasti tehoja, mutta eritoten peli-ilme on ollut parempi. Saldo 5+6 (+5) on toki hyvä, mutta eritoten Aholaa voi kiittää aktiivisesta pelityylistään ja liikkeestään, mikä aiheuttaa jokaiselle vastustajalle päänvaivaa. Jos peli ei muuten tunnu aukeavan, niin sähäkkä laituri pystyy tuomaan pallon ylös pitkillä kuljetuksilla. Hyvin lähellä MM-debyyttiä.

Toim. huom. Emme pysty vaikuttamaan mahdollisiin tilastovirheisiin, mutta jutun tukena on käytetty olemassa olevia tilastoja.

Seuraava tähdistö julkaistaan MM-tauolla.