Ylijohtavan aitiossa grillataan pääluotseja – ”Tarkoituksena on avata valmentamisen arkea amatöörilajissa”

Toni Lötjönen (kesk.) toimii Ylijohtavan aition isäntänä. Kuva: Ainesmedia/F-liiga

Ylijohtavan Aition toinen tuotantokausi on jo lähtenyt liikkeelle kahden jakson voimin. Ensimmäisessä jaksossa vieraana on EräViikinkien päävalmentaja Miro Mäkelä ja toisessa Classicin pääkäskyttäjä Juha Kivilehto.

Ohjelman juontaja Toni Lötjönen kertoo aition toisen kauden konseptista.

– Tavoite on tällä tuotantokaudella saada Aitioon mahdollisimman moni F-liiga-valmentaja. Tarkoituksena on avata valmentamisen arkea amatöörilajissa ja millaiset ovat kenenkin lähestymistavat valmentamiseen ja voittamiseen niin harjoituksissa kuin itse pelitilanteessa.

Ensimmäiset kaksi jaksoa tarjoilee hyvää kontrastia keskenään, kun vieraana on pitkän linjan valmentaja Mäkelä, joka on viime kaudet taistellut putoamista vastaan ja suoraan pelikentiltä päävalmentajaksi siirtynyt Kivilehto, jonka seuralle kelpaa vain mestaruus.

– Miro Mäkelä on Tiikereissä ja EräViikingeissä joutunut vetämään jonkin sortin turpaanottamisprosessia. Osaako siinä valmentaa enää voittamista? Juha Kivilehto taas hyppäsi huikean peliuran jälkeen suoraan huippuorganisaation penkin taakse. Hänen kanssaan pääteemana on se miten paljon on pelaajaminästä luovuttava ollakseen hyvä valmentaja.

Muutakin on tälle tuotantokaudelle kuitenkin tarjolla kuin F-liigan valmentajia.

– No ei paljasteta vielä enempää, mutta kyllä sinne on signattu jo muutama erittäin mielenkiintoinen vieras joiden kanssa otetaan kiinni muuhunkin kuin valmentamiseen.

Ylijohtavan Aitio ja KalloCast kuuluvat samaan KalloCast-konseptiin. Voit tilata ohjelmat kuunteluun Patreonin kautta noin viiden euron kuukausihintaan. Ohjelmaa voit kuunnella myös Patreonin lisäksi Spotifysta.

Uuden kauden tuoreet Aitio-jaksot: