Ilmaispelejä ei pidetty hyvänä ideana kausitasolla: ”Kyllä sen verran pitää arvostaa omaa lajia ja tapahtumaa”

Pelien ilmaisuus puhutti viime viikolla. Kuva: Ainesmedia/salibandy.fi

Kysyimme viime viikolla Viikon kysymyksessä, että ”ovatko ilmaiset pelit hyvä idea pääsarjatasolla?”.

Aihe liittyi siihen, että Rauman SalBa kertoi järjestävänsä sponsoreidensa avulla siten, että kaudella 2025-26 on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu otteluihin. Myös Nurmon Jymyllä on ollut miesten liigassa kampanja, jonka myötä lähes kaikkiin kotipeleihin on päässyt ilmaiseksi sponsoreiden avustuksella.

Vastaajien mukaan järjestelmällinen ilmaisuus ei ole hyvä ajatus. 30,6% vastaajista piti sitä hyvänä ja 69,4% huonona ajatuksena. Keskustelussa nähtiin mielipiteitä molempiin suuntiin.

”Tottakai, tuo lisää ihmisiä, otetaan esimerkiksi juniori pelaajat jotka tulevat katsomaan peliä, he esimerkiksi voisivat ottaa kaveriksi semmoisen joka ei ole ikinä katsonut salibandyä. Minun mielestäni jokainen uusi salibandyn katsoja on voitto tälle lajille. Ja vaikka joukkueet eivät tästä voittoa tee, luulisin kun peli on ilmainen, niin ainakin suurin osa käyttää kahvilapalveluita tms.

Ensi kaudeksi F-liiga voisi vaikka maksaa jokaiselle seuralle niin, että kaikki pelit olisivat ilmaisia”, käytäjä Haukkalan Janne kirjoitti.

Arto Kilponen oli eri linjoilla.

”Minusta on täysin absurdia, että sisään pääsee ilmaiseksi, mutta toimimattomat streamit peleistä maksaa sen 15 euroa tai mitä ovatkaan.”

Käyttäjä Fox näki ajatuksen huonona isossa kuvassa:

”Kyllä sen verran pitää arvostaa omaa lajia ja tapahtumaa, että siitä voi pyytää sisäänpääsymaksua.

Uusien kohderyhmien kutsuminen ilmaiseksi tutustumaan on mielestäni hyvä juttu. Samoin yksittäisinä ilmaistapahtumat, jos ne oikeasti tuo uusia katsojia.

Sellaisen välimuodon ostaisin, että osaan katsomoista pääsisi ilmaiseksi ja osaan voisi ostaa paikkalipun. Lippujen hinnat on sen verran edullisia, että tuskin on euroista kiinni tuleeko väkeä katsomoon vai ei.”

Lisää keskustelua voit lukea foorumilta. Vilkasta viestinvaihtoa oli varsinkin Viikon kysymyksen Facebook-nostossa.

Aiheesta keskusteltiin myös Pääkallon alkuperäisen uutisen yhteydessä Facebookissa.