Pääkallo.fi

ÅIF-Welhot. Kaikkien putoamiskamppailuiden äiti, isoäiti, mummi ja famu.

Viestejä
39
ÅIF-Welhot LA 11.1 klo 18 Sipoon Areena

Lähtökohdat: ÅIF sai pelata seitsemän kotiotteluaan erikoisluvalla omassa hallissaan Söderkullassa, ja vastustajat näihin otteluihin profiloituivat pitkälti sen mukaan ketkä ÅIF koki päävastustajikseen ennen kauden alkua. Welhot kuuluu tähän porukkaan, ja pääseekin maistamaan muutaman vuoden tauon jälkeen Ingman areenan tunnelmaa. Welhot palasi joulutauolta edellisviikonloppuna vieraillessaan Energia Areenalla , jossa ErVi kairasi alun vaikeuksien jälkeen 10-4 rutiinivoiton. Welhoilla oli ottelussa kuitenkin hetkensä, ja pelituntuman saaminen onkin ensimmäinen seikka jonka nostan esiin tässä otteluennakossa. ÅIF nauttii erityispitkää joululomaa, joka voi pahimmillaan olla iso haitta, sillä tässä elintärkeässä kamppailussa on oltava hereillä alusta asti- tasoitusta ei kaverille kannata antaa.

Basti Freudenthalin saappaissa allekirjoittanut olisi järjestänyt tämän viikon alkuviikolle harjoitusottelun, jossa pelaajat laitettaisiin koville (eli 60 min täysi paine- tuloksesta viis), jotta pelituntuma Lauantaille olisi tapissaan heti startista. Sen sijaan jos kinkkua on sulateltu pahvista kakkosveskaa vastaan, on Welhoilla selkeä etu heti käsissään.

Welhojen tilanne ennen illan kierrosta on seitsemäntoista pelattua kamppailua ja 7 pistettä. ÅIF muhii puolestaan sijalla 12, kerättyään kolme pinnaa Kuopiolaisvieraitaan enemmän. Ottelun merkitys on siis erittäin suuri, sillä voittamalla kotijoukkue karauttaa kuuden pisteen karkumatkalle raastavassa pudotustaistossa, ja Welhot puolestaan voitolla nousee tasapisteisiin ÅIF:n kanssa ja pisteen Steelersin edelle jollei Steelers raavi lisäpisteitä päivää ennen Oilersin vieraana. Kahdestatoista edellisestä sapelinkalistelusta Welhot on poistunut voittajana ainostaan kerran (Steelersin vieraana rankkarivoitto), kun taas ÅIF:n puolesta puhuu edellisten seitsemän pelin periodi, ÅIF on ollut pisteillä peräti neljä kertaa edellisten seitsemän kerran aikana.

Welhojen suurin siunaus on otteluohjelma, ja sen anteliaisuus Kuopiolaisvinkkelistä. Edes tappio tässä kamppailussa ei tuhoa Welhojen saumureita, sillä Kuopion kotipesään matkaavat vielä Steelers sekä Tiikerit. Myöskin LASB tulee kylään, ja on täysin mahdollinen piste-automaatti Welhoille, sillä LASB osoitti oman kuolevaisuutensa heti joulun jälkeen annettuaan täydet kolme kongia Tiikereiden matkaan myöhäisenä joululahjana. ÅIF:lla on tämän kierroksen jälkeen ns "pistepelejä" jäljellä 1.2 LASB kotona ja 15.2 OLS vieraissa, ja varauksin Happee vieraspeli toiseksi viimeisellä kierroksella Jyväskylässä. Muista peleistä pinnoille venyminen vaatii sitten omien kykyjen ja taitojen ylärajoilla pelaamista. Näin ollen voidaan todeta, että ottelun panos huomioiden tasapelin todennäköisyys kasvaa alentuneen riskinoton vuoksi etenkin, jos tilanne on tasan missä tahansa kohtaa viimeistä erää. Jatkoaika ja mahdollinen pistejako eivät tuhoa kummankaan joukkueen mahdollisuuksia niin totaalisesti kuin mahdollinen 0-3 pistetappio ns. päävihua vastaan.

Welhot vahvistui joulutauon aikana Eero Vepsäläisellä , jolla on liigasta hyvät statsit kahdelta edelliseltä sesongilta. Näin ollen kilpavarustelu kiristyy, sillä aika ajoin Welhoilla on ollut ongelmia saada täyttä kolmea kentällistä pelille. Myöskin valmentaja Pasi Purhosen terveysongelmat eivät ole joukkueen tilannetta jeesanneet, mutta pitkän linjan pääWelho Mikko Tiihonen pukee haalarit kun tilanne sitä vaatii. Welhojen liigataivalta ovat osaltaan mutkistaneet ns. kärkipelaajien siirrot muihin seuroihin hyvin menneiden kausien jälkeen, ja kun tilalle on tullut kokemattomampaa kaartia, on tilanne edennyt siihen pisteeseen että sarjapaikasta joudutaan tappelemaan tosissaan. Welhot on kuitenkin organisaationa ja muutenkin mennyt eteenpäin valovuosia siitä kun Janne Miettisen loppumattomat kantit Pohjantien koululla olivat kovaa valuuttaa.

ÅIF arvioitiin lähes kaikissa salibandymedioissa varmaksi putoajaksi, mutta niin vaan Sipoon sinivalkoinen ylpeys on taistellut ja ainakin ennen tätä huippujännittävää Welhot-ottelua voidaan todeta että homma on vielä Sipoolaisten omissa käsissä. Tiikereiden superviikonloppu joulun jälkeen tosin aiheuttaa pientä päänvaivaa sekä ÅIF:n että Welhojen leireihin, koska näyttää siltä että kummankin joukkueen "mestaruus" tulee olemaan karsintoihin pääsy, eli suoran putoamisen välttäminen. Jos näitä kahta seuraa ja kunnianhimoa katselee, on havaittavissa se tosiseikka että mahdollinen putoaminen olisi Welhoille huomattavasti isompi takaisku kuin ÅIF:lle. ÅIF pelasi viime keväänä yhden kuukauden "salibandy edellä" , ja kun se riitti liiganousuun- joukkue joutui lähtemään pieneltä takamatkalta tähän kauteen sillä monesti liigaan noussut seura on valmistellut mahdollista nousua kulisseissa jo pitkään. ÅIF yllätettiin tässä positiviisella tavalla housut kintuissa.

Pelaajat:

Oliver Sillanpää on johtanut kotijoukkueen orkesteria mahtavalla tavalla. Nuorille hartioille on kasautunut paljon vastuuta ja kapellimestari on kantanut joukkuetta silloin kun on ollut tarvis. Plusmiinustilasto on tietenkin ihan Grönlantia, rimutta se kuuluu kuvaan. Bottom 4:sten joukkueissa monesti suurimmilla vastuunkantajilla on raskaimmat miinukset johtuen siitä, että se pelaa paljon- ja paljon myös näitä Classicin kaltaisia maantiejyriä vastaan. Plusmiikkoihin ei näissä kinkereissä kannata hirveästi tuijottaa, vaan nähdä tilastojen taakse. Welhoissa Aleksi Ahokas on paikallinen Sillanpää. Ahokas on kantanut joukkuetta minkä pystyy, ja tälle miehelle ei kannata hirveästi tilaa antaa- tai omissa soi. Nostetaan underdogeista kehiin vielä ÅIF:n Antti Huovinen ja Welhojen Mirko Soininen. Nämä pelaajat eivät hirveästi uutisotsikoissa näy, mutta eivät myöskään petä koskaan. Plusmiinussaldot ovagt hyvinkin kohtuulliset, kun verrataan joukkueiden kärkijätkiin. Myös Matias Kuisma on tässä niin aliarvostettu pelaaja kuin olla ja saattaa. Kuisman arvoa kuvastaa hyvinkin se, että hänen ollessaan kentällä muut uskaltavat ottaa isompaa roolia hyökkäyssuuntaan kun tietävät että Kuisma on varmistamassa. Tämä on sitä "näkymätöntä suuruutta".

Edellinen kapina:
Welhot voitti kotiottelunsa ÅIF:fia vastaan tiukoin lukemin 6-5. Alussa näytti että Welhot rallattelee komeaan kotivoittoon Aleksi Ahokkaan johdolla mutta tehokkaasti yhteen pelanneet Oliver Sillanpää ja Tuomas Liukolampi olivat toista mieltä. Lopussa kostautui Sipoolaisnäkökulmasta se seikka, että koko sarjan surkein ylivoimapeli on ÅIF:n syntinä. 5-5 tilanteessa vikalla kympillä Welhot sai yhden yv:n ÅIF:n kahta vastaan, ja ainut kihautus oli Welhojen Erno Sivulan voittobyyri Wikke Pesosen selän taakse. ÅIF:n on pakko petrata erikoistilannepelaamistaan, jos se aikoo jatkaa korkeimmalla korokkeella myös ensi sesongilla.

Ennuste:
Häviön pelko aiheuttaa molemmille painetilan, ja tasapeli on enemmän kuin liki. Tässäkin tapauksessa myös jatkoaika tulee olemaan hyvin varovaista pelaamista, sillä bonuspiste vihun laariin on pahinta poisonia sitten Alice Cooperin aikojen. Veikataan kotivoitto rankkareiden jälkeen, ja viimeisen piken laittaa sisään Antti Huovinen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
97
Kiinnostava jumbofinaali. Peli siis 11.1.eikä 8.1.
Tasuriin ja rankkareihin en usko. "Kelpaako piste?" ei enää käy, ainakin savolaiset haluaa vain ja ainoastaan 3 pinnaa tästä pelistä.
 
Viestejä
3,285
Siinä vaiheessa kun Steelers haki Tiikereiltä 2.2. vierasvoiton, ÅIFin piti alkaa pelaamaan. Omiin kolahti neljään peliin 46 osumaa.

Ei ÅIF lopulta jäänyt kuin sen avauskierroksen Hämeenlinnan sulamisensa päähän liigapaikasta. Sen 0-5 johdon kun olisi pitänyt, niin se olisi ollut siinä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös