Pääkallo.fi

2 Divari Pohjanmaa

Viestejä
109
Koskahan viimeksi tätä sarjaa on pelattu yhdellätoista joukkueella, alkaa olemaan jo ihan varteenotettava sarja. Muutama vuosi takaperin oli vaikeuksia saada kunnon sarjapelejä aikaiseksi pienestä joukkuemäärästä johtuen. Yleisesti pelin taso varmaan kohentuu Blue Foxin, SB Vaasan ja Konnien myötä.

Mutuilua:

Kärkijoukkueet:

MLT
Nibacos
Konnat
Blue Fox

Keskikasti:

SB Vaasa
SB Paapat
Hipa
TU
ISB

Jumbosijat:

FBC Remix
SB Kauhajoki

Kiinnostavia pointteja:

-Kuka haluaa nousta?
-Pelaako SB Vaasassa pelkkiä pikkupoikia?
-Jatkaako Konnat kaveriporukkameiningillä?
-Yllättyykö Nibacos jälleen karsinnoissa kansallisesta tasosta?
 
Viestejä
1
Koskahan viimeksi tätä sarjaa on pelattu yhdellätoista joukkueella, alkaa olemaan jo ihan varteenotettava sarja. Muutama vuosi takaperin oli vaikeuksia saada kunnon sarjapelejä aikaiseksi pienestä joukkuemäärästä johtuen. Yleisesti pelin taso varmaan kohentuu Blue Foxin, SB Vaasan ja Konnien myötä.

Mutuilua:

Kärkijoukkueet:

MLT
Nibacos
Konnat
Blue Fox

Keskikasti:

SB Vaasa
SB Paapat
Hipa
TU
ISB

Jumbosijat:

FBC Remix
SB Kauhajoki

Kiinnostavia pointteja:

-Kuka haluaa nousta?
-Pelaako SB Vaasassa pelkkiä pikkupoikia?
-Jatkaako Konnat kaveriporukkameiningillä?
-Yllättyykö Nibacos jälleen karsinnoissa kansallisesta tasosta?
Konnat ja SB Paapat toisinpäin niin aletaan olla lähellä totuutta.
 
Viestejä
3
Suomen cuppia pelattiin pohjanmaan 2-divarin joukkueiden osalta menneen viikonlopun aikana, joten kirjoitellaan myös omaa ennakkoa sarjaan. Lähtökohtaisesti kovatasoisin pohjanmaan 2-divari pitkään aikaan. Aiemmilla kausilla ollut aina 2-3 selkeää kärkijoukkuetta. Nyt omissa papereissa ennen kauden alkua mahdollisia lohkon voittajia on viisi. Luulenkin että sarja tulee tulee jakautumaan selkeästi kahtia kärjen ja häntäpään välille. Ehkä joku keskikasti voi myös syntyä. Aloitetaan:

1. Sb paapat

Vaasassa luovuttiin divaripaikasta ja se tyhjensi pajatsoa myös paappojen suuntaan. Pelimiehiä riittää ja pystyy rakentamaan kivikovan rosterin 2-divaritasolle. Täysin divaritason nippu. Luotettavat ja kokeneet luutijat takalinjoilla Varsanpään ja Sutisen johdolla kestävät vertailun. Hyökkäys sarjan paras. J. Kukko tulee tekemään todella kovaa jälkeä. Joensuu tekee todennäköisesti lähemmäs 40 maalia. Maalivahdit kestävät myös vertailun. Ainut kysymysmerkki on onko joukkueella paloa lähteä tosissaan tavoittelemaan karsintapaikkaa?

2. Blue Fox

Ojalan ja Isomäen jälkeisen ajan kunnioitettava pyristely päättyi kun joukkue tippui viime kauden päätteeksi viimein divarista. Pelimiehien laatu yksinkertaisesti loppui kun korvaamattomia(Saaristo, Tynkkynen) miehiä lähti muualle. Näyttäisi että n. 2 kentällistä divarissa vakituisesti pelanneita pelaajia jatkaa miehistössä. Se jo takaa hyvät lähtöasetelmat kauteen. Myös nuoriso-osastolla muutama ihan kelpo pelimies. Puolustuspää vaikuttaa kapealta, cupin peleissä myös aiemmin hyökkääjinä pelanneita oli istutettu puolustajiksi. Onnistuessaan Kallvik sarjan kovimpia hyökkääjiä. Osastolta Nyvall, Lillas ja vähäkangas voi myös odottaa kovia tehoja. En tiedä onko Klingenberg tai R. Isomäki pelaamassa tulevalla kaudella, mutta olisivat isoja vahvistuksia 2-divariin.

3. MLT

Seinäjoen alueen "kolmosjoukkue". Kokenut ja tälle tasolle laadukas hyökkäys Laitilan ja Vainio-Hynnilän johdolla. Jäljempänä mainitulla olisi potentiaalia pelata kovemmallakin tasolla. Puolustus ehkä vähän hidas, Sami Hillu siihen kova lisä. Prustia pidän laadukkaana pelaajana. Vähän hajuton ja väritön joukkue, mutta vuodesta toiseen sarjan kärkipäätä. Tosin divaripaikka ei ole ollut lähelläkään. En tiedä onko se jonkin sortin tavoite?

4. Nibacos

Kinnunen lähti sveitsiin, mitäs seuraavaksi? Mielestäni kinnusen kädenjälki näkyi pelissä saa nähdä onko siitä mitään jäljellä tulevalla kaudella. Joukkue on kauan tavoitellut paikkaa divarista ja vaikeata nähdä että sitä olisi tälläkään kaudella tulossa. Kokkolassa on mukava pelata ja puitteet ovat kunnossa, materiaali vaan ei yksinkertaisesti riitä. Hyökkäyksessä Kauppila ja Salo kovia nimiä. Lupaavia nuoria pelimiehiä löytyy myös. Puolustuksessa Lehtinen ja Kortetmaa luottomiehet.

5. SB Vaasa

Kuten mainittua luopui divaripaikastaan kauden päätyttyä. Mikäli esitetyt perustelut ovat totta on päätös ymmärrettävä. Divarin vakiokokoonpanon miehistä noin kentällisen verran jatkajia, jotka ovat varmasti luotettavia ja tekevät tulosta. Näiden jälkeen taso laskee. Lupaavia nuoria pelaajia löytyy myös(Korpi,Pukkinen) , muttei mitään superjunnuja. Voi hyvinkin olla myös neljän joukossa.

Näkemykseni mukaan tähän päättyy sarjan kärkiosasto.

6.Hipa

Kokeneita Nibacoksesta eläköityneitä pelaajia + omia kasvatteja. Peltoniemi T ja Lokasaari kovimpia nimiä. Eipä oikein muuta sanottavaa. Tylsä joukkue. Jotain uusia nimiä facebookin perusteella valmennuksessa. Eiköhän samaa reikäpallon pelaamista kuitenkin nähdä myös tulevalla kaudella.

7. Konnat

Joku ennakoinut kärkisijoille. Joopa joo. Varmasti viimekausien kovimpia nousijoita mutta kärkisijoille ei tule asiaa. Ihan hyviä pelimanneja N. Mäkelä ja Tervo etunenässä mutta siihenpä se sitten jääkin. Speven a-junnuista muutama kolmoskentän pelaaja vahvistukseksi.

8. Isb/atria

Nettisivuilla niukasti tietoa tulevan kauden miehistöstä. Rahnasto painellee 30 maalia jos pelaa. Muutama muukin kohtuu pelimies. Kotiparketillaan voi hyvänä päivänä haastaa kenet tahansa.

9. Tu

Vaikea kausi tulossa. Cupissa voitti vaivoin jeppiksen jatkoilla ja hävisi kahdesti pohjoislohkon avlle. Hidas mutta näppärä keskisipilä tärkeä pelaaja joukkueelle.

10-11 remix ja kauhajoki

Selvästi lohkon heikoimmat joukkueet. Vaikeaa tulee molemmille ja keskenään taistelevat jumbosijasta. Kummaltakaan ei löydy pelaajaa joka voisi yksin kääntää pelejä joukkueelleen.

Kuten sanoin kärki on sen 5 joukkuetta. Mahdollinen keskikasti sijat 6-9 ja häntäpää remix ja kauhajoki.

Näillä kohti kautta 2018-2019 pohjanmaan 2-divarissa.
 
Viestejä
2
Viikonloppuna alkaa taas aina mielenkiintoinen Pohjanmaan lohko! Vaasasta taitaa tulla suosikki tänä vuonna. MLT ja Blue Fox lienee ne kovimmat haastajat. Nibacos vähän kysymysmerkki. Toivotaan näin kannattajana onnistumisia Kokkolaan.

1. Paapat
2. Blue Fox
3. MLT
4. Nibacos
5.-8. SB Vaasa, HiPa, Konnat, ISB
9.-11. TU, Kauhajoki, Remix
 
Viestejä
2
Kautta on nyt kolme viikkoa pelattu. Suurimmat yllätykset kenties SB Vaasan tappio Kauhajoelle sekä Hipan hieman heikompi kauden aloitus. Konnat ja Remix ainoina ilman pinnoja, mutta pelit ovat olleet ihan tiukkoja eli eiköhän pistesaldo pian aukea.

Kärjessä top4 ennustetut Nibacos ja Blue Fox. Foxit kaatoivat selvin numeroin Paapat kotonaan, joten siellä lienee palikat hyvin paikoillaan. Paapat ja Nibacos jatkavat lohkosta vielä Suomen Cupissa ja kohtaavatkin Vaasassa sunnuntain sarjaottelussa. Mielenkiintoinen kohtaaminen.
 
Viestejä
3
Noin neljäsosa kaudesta pelattu ja sarjataulukko alkaa muotoutua. Pientä pohdintaa lähinnä seinäjoen alueen joukkueiden pelejä nähneenä.

1. Sb paapat
Lyönyt tauluun kaksinumeroiset lähes joka ottelussa. Yllättävä tappio foxeille. Joukkue on juuri niin myrkyllinen kuin ennakkoon ajattelinkin. Olisi varmaan divarissakin pleijaritasoa. Hyvä pallolla ja puolustuskin toiminut hyvin.

2.Nibacos
Yllättävän hyvin pelannut tuloksellisesti. Kinnusen aikana parantunut pallollinen peli palannut samaan vanhaan sekavaan touhuamiseen. Kunnon selkäsauna paapoilta. Varmaan jatkaa suunnilleen samalla tasolla kauden edetessäkin. Sai Lokasaaren joukkueeseen joka on hyvä pelaaja tälle tasolle.

3.Blue fox
Lillas, kallvik ja vähäkangas kannattelevat. Muu joukkuekin riittävän hyvä tälle tasolle, riittävää rutiini sarjaporrasta ylempää näkyy. Voitti paapat ja luulenkin että voivat olla myrkkyä heille myös jatkossa.

4.TU
Aloittanut pirteästi. Pystyy haastamaan joukkueen kuin joukkueen. Toholammilla käy myös aika fanaattista yleisöä joten siellä kaikki syttyvät pelaamaan. Hyvä ykköskenttä.

5. Isb
Aloittanut myös pirteästi. Tasainen porukka kokeneita pelaajia. Jännä nähdä pystyykö pitämään tason tai nousemaan jopa neljän joukkoon.

6.MLT
5 peliä ja vain 7 pistettä. Iso pettymys. Vaikea sanoa missä mennyt pieleen. Ehkä kauden avauksen rankkaritappiosta isblle jäänyt huono vire päälle. Silti pystyy paljon parempaan ja en yllättyisi jos olisi jo jouluna neljän joukossa.

7.HiPa
Päävastustajilta (TU ja Vaasa) tappiot ja kauhajoestakin voitto vasta jatkoajan jälkeen. Korkeakangas ei ole näköjään pelannut ja se tuntuu alakerrassa näin kapeassa rosterissa. Pysynee näillä main sarjataulukkoa myös jatkossa.

8.Sb vaasa
Aika surullinen on taso kun joukkueessa on vain oman kylän poikia. Toki nuorella joukkueella potentiaalia kehittyä, mutta pitkä on tie takaisin divariin. Eikä (ainakaan omista junnuista) jatkossakaan ole apuja juuri tulossa.

9. Remix
Ihan hyvää peliä välillä. Ei oikein ketään mielenkiintoisia pelaajia joukkueessa.

10.kauhajoki
Muutama tiukka matsi kärkipään jengejä vastaan. Niistä kuitenkin vain sisupuukkoja muistoksi ja jälleen kerran sarjan häntäpäässä. Ihan potentiaalinen ykkösnyrkki mutta ei vaan riitä taaskaan.

11.konnat
Ollut pettymys. Ihan hyviäkin nimiä sinänsä löytyy rosterista mutta kylmää on ollut kyyti. Veikkaan että parantaa ja nousee ainakin pari sijaa.

Toivoisin muiltakin vähän kannanottoja tänne. Aika hiljaista on tässä ketjussa. Heittäkää vaikka provosointia jossei muuta.
 
Viestejä
11
Ei huono analyysi ollenkaan. Vaasalaiset tosiaankin osaavat sössiä nuo juniorihommat huolella. Viime vuosina ollut hyviäkin ryhmiä, mutta sinne vain tasapaksuun massaan häviävät. MLT kuitenkin varmasti nousee neljän sakkiin ja ISB ja TU hiipuu pikkuhiljaa. Remix, SBK ja Konnat jakanee häntäpään sijoitukset. Joka seuralla (paitsi SB Vaasa ja Nibacos) Pohjanmaan 2-divisionaassa uupuu kunnon juniorityö, sitä kautta saataisiin kutenkin massoja mukaan, joista ammentaa niitä hyviä yksilöitä.
 
Viestejä
712
Eilen KPV:n futis olosuhteista juttua ettei kunnossa ainakaan pääsarjaan, miten Nibacoksella siellä salibandyssa?
 
Viestejä
3
Noin puolet kaudesta takana ja syytä ottaa täasä vaiheessa pieni katsaus sarjataulukkoon ja sitä myötä kauteen, vaikkei ketään tämä ketju tunnukkaan kiinnostavan. Sijoitukset tässä vaiheessa aikalailla omien odotuksien mukaisia. Oikeastaan kukaan ei ole mitenkään erityisesti yllättänyt.

1. SB Paapat

Tuttu rallattelu jatkunut. Ehkä pientä yskähtelyä ollut havaittavissa, MLT tappio ja Kauhajoen kanssa oli nihkeää. Johtuu varmaan osittain myös cupista. Siellähän joukkue mennyt pitkälle ja saakin joulun alla mahtavan tilaisuuden päästessään pelaamaan Classicia vastaan kotona. Toivottavasti yleisö löytää hallille, aina Vaasassa ei ole löytänyt.

2. Nibacos

Muutama peli minkä nähnyt on peli edelleen sekavaa ja siihen nähden sijoitus tällä hetkellä heille hyvä. Hyvänä päivänä peli on todella hyvää, huonona päivänä voi hävitä sarjassa kenelle tahansa.

3. MLT

Vaikean alun jälkeen hävinnyt vain kerran paikallisväännössä isblle. Palannut ehkä tutulle viime vuosien tasolleen. Kokenut ja rutinoitunut porukka on kova kenelle tahansa keväällä.

4. Blue Fox

Sarjan vähiten päästettyjä maaleja. Eli hyvää puolustuspelaamista ja sillä pärjää tässä sarjassa aika pitkälle. Hyökkäys ei ole mikään iso vahvuus mutta tekee tarvittavat maalit voittaakseen kun ei itse päästä niin montaa.

5. TU

HAZAA! TUn peleissä yleensä sattuu ja tapahtuu. Voi voittaa kenet tahansa ja hävitä Kauhajoelle. Todella hyvä ykköskenttä jonka varassa joukkue elää tai kuolee. Veikkaan että neljän kärki pysyy nykyisellään eikä TU pääse sinne enään tietään raivaamaan.

6. Isb/Atria

Voittaa kotona ja häviää vieraissa. Saa ehkä suurimman kotiedun surkeasta pomppuparketistaan ja se näkyy. Hyviä pelimanneja toki löytyy myös.

7. Sb Vaasa

Tuskinpa on keskikastista minnekkään nousemassa. Ehkä seurassa liikkeelle laitettu prosessi alkaa tuottamaan ensi kaudella jotain. Nuoria pelaajia paljon niin kehitystä voi tapahtua nopeastikkin.

8. Hipa

Jollain tasolla paniikkinappula painettiin pohjaan kuuden pelin tappioputken jälkeen ja annettiin koutsille kenkää. Uudet miehet remmiin ja heti takaisin voittojen tielle. Lähteekö tästä voittoputki? Tuskinpa. Ei vaan taso riitä.

9. Konnat

Ihmeellinen pelipäivä heillä tuo maanantai. Aika ison edun saavat varmaan kyllä siitä, mutta eivät mitenkään isommin ole päässeet sitä hyödyntämään. Ainakaan sarjataulukossa se ei näy. Tai näkyy siten että voittoja tullut vain kotipeleistä. Sinällään ok pelimiehiä löytyy mutta tuskinpa kovinkaan veren maku suussa ovat pelaamassa.

10. Remix

Omalla paikallaan. Taistelee edelleen kauhajoen kanssa viimeisestä sijasta. Mielestäni heitä selvästi parempi. Ihan järkevää peliä ajoittain, mutta taso ja leveys ei vaan riitä.

11. Kauhajoki

Yhdeksän pelin tappioputkessa. Jotain pitäis tehdä. Jollekkin kenkää. 12 ottelua ja 139 päästettyä maalia.
 
Viestejä
11
Kyllä kiinnostaa, hyvä analyysi jälleen. Paapat tai MLT karsintoihin ja Kauhajoki lähtee alasarjoihin hakemaan uutta nousua. ISB kauden kovin yllättäjä ja SB Vaasa pahin pettymys.
 
Viestejä
68
Nyt liikutaan vaarallisella alueella ko tullaan välillä toisten alueelle huuteleen mutta pitäähän tännekkin vähäsen tekstiä saada. Tänään käydään pleijaripaikasta meleko mielenkiintoinen kamppailu Toholammilla. TU - Nibacos ja panokset tapissaan. Voitolla TU pääsee pleijareihin ja sysää Nibacoksen tiukkaan paikkaan.

Pohjois-suomen keskustelussa tästä jo väännettiinkin joten laitetaan tähän:

Tasapisteissä sijoitus runkosarjassa määräytyy seuraavasti:
1) varsinaisella peliajalla voitetut ottelut
2) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
3) koko sarjassa otteluissa tehdyt maalit
4) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
5) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit
keskinäisissä otteluissa)
6) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
7) arpa

Eli jos TU ja MLT voittavat ottelunsa varsinaisella peliajalla niin MLT on varsin lähellä pleijaripaikkaa. Voitot varsinaisella ois sit MLT.llä ja Nibacoksella tasan joten siirryttäisiin maalieroon. Tällä hetkellä Kokkolalaisilla on etua kahdeksan maalin verran (39 ja 31) joten MLT tarvihtee apuja TU.lta jonkin verran.

Veikkauksia kuinka käy ?
 
Viestejä
4
No niin, runkosarja saatiin päätökseen. Tällä kaudella pääsin näkemään paikan päältä kaikki ottelut. Niinpä monet ovat tulleet kyselemään, voisinko koota Pohjanmaan kakkosdivarin runkosarjan pelaajista parhaan mahdollisen joukkueen.

Tehtävä osoittautui huippuunsa hioutuneen taktisen silmäni ansiosta äärimmäisen helpoksi. Tässä siis Pohjanmaan kakkosdivarin all-stars -joukkue kaudella 2018-2019:


1. kenttä
Anton Kallvik Johannes Vähäkangas Didrik Lillas
Ronnie Ludén Niklas Paul


2. kenttä
Nico Hagelberg Aapo Lokasaari Kaius Klemetti
Arttu Rahko Jukka Keskisipilä (C)


3. kenttä
Joona Kukko Valtteri Nurmi Oskari Kauppila
Heikki Varsanpää Kim Sand


4. kenttä
Lauri Hyväri Harri Keskisipilä Ville Kakkori


MV:t:
Jani Koski
Jari Koski-Vähälä
 
Viestejä
3
Laitetaans omakin all-stara joukkueet maakunnittain Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa kaudella 2018-2019

Keski-Pohjanmaa:

1. Kenttä
Oskari Kauppila Aapo Lokasaari Lauri Hyväri
Jukka Keskisipilä Pauli Peltoniemi

2. Kenttä
Timo Salo Harri Keskisipilä Tuomas Palovaara
Janne Tiilikainen Timi Kopsala

3. Kenttä
Tuomas Määttälä Mattias Boren Niko Jämsä
Arttu Harju Juuso Kortetmaa

Mv:
Tony Jumppanen
Jari Koski-Vähälä

Pohjanmaa:

1.Kenttä
Didrik Lillas Johannes Vähäkangas Nico Hagelberg
Ronnie Luden Kim Sand

2.Kenttä
Anton Kallvik Valtteri Nurmi Kimmo Lintala
Ilkka Salonen Axel Hedman

3.Kenttä
K-M Viinamäki Juho Kallio Joona Kukko
Niklas Paul Leevi Björkman

Mv:
Jani Koski
Kristian Österman


Etelä-Pohjanmaa

1.Kenttä
Ville Kakkori Aki Vainiohynnilä Harri Käpyaho
Arttu Rahko Mikko Laitila

2.Kenttä
Tero Koskilammi J-M Kiviluoma Seppo Peltola
Tuomas Prusti Sami Ilomäki

3.Kenttä
Juhani Lehtonen Eero Rahnasto Miko Mettälä
Sami Kortesmaa Jiri Tervo

Mv:
Jukka Rahko
Tero Kotomäki
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös