Pääkallo.fi

2018-2019 Pohjois-Suomi M2D lohko 8

Viestejä
45
Sarjan joukkueet:

SBT Suola, Oulunsalo
Sastamolo Kings, Kemi
Santa's United, Rovaniemi
Jyystäjät, Oulu
Papas, Kajaani
KoskRi, Oulu
AV, Alavieska
TyPS, Tyrnävä
SSRA, Oulu
Dynamo, Oulu

Viime kausien kestomenestyjällä Sastamolo Kingsilla on useampi merkittävä poislähtijä ja joukkueessa on käynnissä iso nuorennusleikkaus. Santa's Unitedilla on uusi vastuuvalmentaja, kun Niko Ollilainen lähti Joensuun Josbaan ja Topias Vakkuri otti vetovastuun. Myös KoskRissa on ovi käynyt molempiin suuntiin ja saapuneiden joukossa on useampi A- ja B-juniori-ikäinen pelaaja. SBT Suolan runko on pysynyt melko pitkälti kasassa, joten joukkue lienee kärkipäässä taas tälläkin kaudella.

Tällaisia huomioita joukkueiden somesta ja nettisivuilta.

Veikkauksia loppujärjestyksestä keväällä?
 
Viestejä
25
Ankat ja Papas tulee olemaan SanU:n ja Suolan perässä, mut ko. kärkikaksikon pitäs olla muita paljon vahvempi. Koskri on vähän epätasanen nippu paperilla: kolme todellista rightin sniperia löytyy, mutta pakisto ja rosterin syvyys on kysymysmerkki.

Typsille on odotettavissa hankala kausi, kuten myös uudelle sastamololle. AV:n saattasin vielä sijoittaa kolmikkoon hännille.
Jännä nähä onko "maailmanluokan dynamon" peli niin hyvää kuin annetaan olettaa vai jääkö teot puheita vaisummiksi.
 
Viestejä
648
Ainakin siirtolistaa tutkailemalla TYPS:n tilanne näyttää aika heikolle. Ovi on käynyt pelkästään ulospäin.

Suola on mielestäni sarjan suosikki ainakin paperilla.
 
Viestejä
48
Koskri näyttää paperilla vahvemmalta, nopeammalta ja taitavammalta kuin ehkä koskaan. Vihdoin on päästy "vanhoista jääristä" eroon ja tehty kaivattua nuorennusleikkausta. Valmennus on täysi kysymysmerkki, sillä kukaan ei tiedä kauanko Janne Karjala viihtyy penkin takana. Kaksi erittäin mielenkiintoista hankintaa Steelerssin A-junnuista, jotka olisivat huhujen mukaan mahtuneet heittämällä esim. limingan rosteriin.
 
Viestejä
25
Pakko todeta, että saattaa toi Sastis olla hyvinki korkeammalla. Ei oo käryä millasia uudet ukot on, mutta jäihän sinne toisaalta vielä puoli joukkuetta vanhoja. Sastis vei kumminki Santasin cupin jatkoajalla 👍
 
Viestejä
68
Suomen Cupin 2.kierros on ohi lohkon joukkueiden osalta.

JATKOON:
Sastamolo (lohko G)
- Viime aikaisten tietojen perusteella puolet jengistä lähtenyt mutta pakko näkemättä sanoa, että hyvää peliä kun onnistuvat kääntämään yhden maalin kamppailut voitoksi. Lisäksi voitto Santasia vastaan komea sulka hattuun.

Santa's United (lohko G)
- Suomen Cupia taidetaan pitää eräänlaisena harjoituksena ennen virallisen kauden alkua. Olisiko pukkiporukalla ollut vähäsen tuota vaivaa sillä yllättävän tiukille ACK laittoi Santasin vikassa kamppailussa. Jälleen näkemättä sanon että varmaan parempaa luvassa ?

Papas (lohko F)
- Vakuuttavasti jatkoon. KoskRi kiusasi loppuun asti mutta Papas kairasi jatkoilla voiton. Kajaanilaisporukka vaikuttaa olevan jo valmis kauteen.

Alavieskan Viri (AV) (lohko D)
- Pohjoisen joukkueiden eteläpääty joutui/pääsi Pohjanmaan joukkueita vastaan kamppailemaan ja onnistui kairaamaan jatkopaikan. Kaksi voittoa Toholammista ja yksi tiukka tappio Kokkolan kestomenestyjä Nibacokselle. Peli oli kuulemma ollut parempaa mitä viime vuonna tähän aikaan.

Hivenen yllättäen KoskRi taipui OFBC.lle ratkaisevassa kamppailussa mutta muut jotka osallistuivat Cupiin tästä lohkosta jatkavat pelejä tulevana viikonloppuna.

Onko kirjoittajilla tietoa miten nämä otteluparit määrittyvät ?
 
Viestejä
2
Pakko sanoa, että kyllä sastis pelasi viihdyttävää ja nopeaa salibandyä rovaniemeä vastaan. Hyvin energinen ja liikkuva porukka.
 
Viestejä
1
KoskRi huhujen mukaan ottanut huolella dunkkuun Dynamolta? Oliko joku matsia katsomassa? Riennon pojat unohtanu takin vai mikä?
 
Viestejä
68
SSRA oli voittanut Suolan harkkapelisä 9-6. Vaikka harkkapelit on harkkapelejä niin vaikuttaa, että
ankanpojat on valmiita kauteen. Kuulemma vahvistuneet reippaasti viime kauteen verrattuna
ja kun tekeminen oli jo ennen kovalla pohjalla voidaan odottaa paljon.
 
Viestejä
68
Veikkauksia loppujärjestyksestä keväällä?
Jatkoa Pingviinin alotukseen. Omat arviot menee ihan puhtaasti mutu-tuntumalla ja huhujen perusteella. Nämä ovat vain keskustelua avaavia arvioita ja varmasti löytyy enemmän asiasta tietäviä (TYPSin mediatiimi teki ainakin viime vuonna arvioita eli kannattaa seurata heidän Facebookkiaan) mutta heitetääs seuraavaa:

Sijat 1-4:

SBT Suola
- Vähemmän yllättäen Suola tulee listassa ensimmäisenä. Kokenut nippu joka ei tietojen mukaan ainakaan hirveästi heikentynyt kesän aikana. Jälleen odotettavissa että tulee kairaamaan rutiinilla voittoja tasaiseen tahtiin.
Ennuste: Tietävät miten tällä tasolla pitää suorittaa ja siten kairaavat voitot. Ei ehkä jalkavin nippu mutta taidolla korvataan sekin. Runkosarjasijoitus 1-2
Santa's United

- Vahvistuksia vahvistuksia.. Kesällä jälleen Ounasrinteen mäkiosuuksia kaasutelleet Yolopukit tulee olemaan kova luu. Hävisi hieman yllättäen Sastamololle Suomen Cupissa mutta runkosarjassa ei varmaan tämä tule toistumaan jos asenne kunnossa.
Ennuste: Ilman yllätyksiä tulee pelaamaan jälleen varman kauden. Jää runkosarjassa Suolan taakse pienellä marginaalilla mutta laittaisin ehkäpä rahani sarjan voiton puolesta Rovaniemen pukkiporukalle. Runkosarjasijoitus 1-2

SSRA
- Tämän vuoden musta hevonen. Sarjanousija oli todella vakuuttava viime kaudella kolmosessa ja joukkue on vahvistunut todella kovalla kädellä. Tulee haastamaan tosissaan Santasin ja Suolan mutta kokemattomuus vielä pitää joukkueen edellä mainittujen takana.
Ennuste: Taitava ja nopea joukkue jonka tavoite on varmasti vielä korkeammalla kuin 2.divari. Vertailukohtana viime vuotinen Jyystäjät (5.) mutta tietojen mukaan rosteri on laadukkaampi ja täten taistelee itsensä pleijareihin. Runkosarjasijoitus: 3

Papas
- Kajaanin Paapat on jälleen mielenkiintoinen tapaus. Joukkueella potentiaalia pleijareihin sillä viime vuoden tehokkaat nuoret ovat vuotta kokeneempia. Toisaalta viime kaudella taso vaihteli liiaksi ja jäi siten ulos pudotuspeleistä. Suomen Cupissa jatkoi kolmannelle kierrokselle. Runkosarjasijoitus: 4-6

Sijat 5-8:
Jyystäjät
- Vuoden kokeneempi joukkue mutta viime vuoden tapaan jää niukasti pleijareiden ulkopuolelle. Toki mahdollisuus pleijareihin voi olla jos pelejä menee ristiin. Jaani Kiviojan menetys on kova paikka vaikka siirtotietojen mukaan OLS-taustaisia pelaajia pari tulikin tilalle. Runkosarjasijoitus 4-6

KoskRi
- Aina yllätysvalmis KoskRi taistelee nuorentuneen joukkueensa kanssa. Kärkipelaajien suoritustaso yksistään nostaa joukkueen ylempään keskikastiin, mutta vaikka rosteri onkin laaja se on myös suht kokematon. Kauden aikana taso voi heitellä mutta varmasti jälleen todella iskukykyinen nippu Runkosarjasijoitus: 5-7

AV
- Lohkon eteläkärki lähtee parantamaan viime kaudesta. Vaihtuvuus ollut netin mukaan vähäistä ja suurin lähtijä oli viime kauden maalivahti Siermala. Lisäksi onnistuivat pitämään viime kauden pistepörssin voittajan Jami Mattilan ringissään vaikka kaverilla oli ottajia enemmänkin. Facesivujen mukaan joukkue yrittää panostaa kauteen paremmin sillä on hommattu valmentajaa ja tietotoimistojen mukaan laadukkaita pelaajia. Suomen Cupissa eteni kolmannelle kierrokselle. Harkkapelit toki harkkapelejä (recordi 4voittoa ja 1tappio) joten saa nähdä riittääkö mihin. Runkosarjasijoitus: 6-8

Sastamolo
- Suomen Cupissa kauniisti jatkoon ja nuorentunut joukkue on treenannut todella kovaa. Liian paljon kysymysmerkkejä vielä tässä vaiheessa ja siksi arvio näin alas. Todennäköisesti joudun syömään hatullisen sitä ihtiään tämän arvion takia mutta mieluusti olen väärässä sillä sehän vain tarkoittaa että Kemissä on todellakin tehty asioita hyvin. Runkosarjasijoitus 7-8

Sijat 9-10:

Dynamo
- Toinen nousijajoukkueista. "Maailmanluokan Dynamo" on treenannut varmasti enemmän kuin yksikään tästä lohkosta mutta riittääkö sekään ? Koska toinen nousijoista yllättää positiivisesti voi olla että Dynamolle jää se negatiivinen yllätys.. Joukkue on kuulemma vahvistunut todella paljon mutta jostain käsittämättömästä syystä pieni flopin riski tässä nyt leijuu. Ettei vain menisi yritys yli ? Runkosarjasijoitus: 9

TYPS
- Viimeinen sammuttaa valot ? Todella raakasti heikentynyt joukkue verrattuna viime kauteen. Joukkuepeli tulee korostumaan TYPSin tekemisessä mutta muutamalla haja voitolla ei tulla pötkimään kovin pitkälle. Ikävää laittaa joku suoran putoajan paikalle mutta näillä tiedoilla mitä löytyy niin se kortti jää nyt TYPSin käteen. Runkosarjasijoitus: 10
 
Viestejä
2
Oma arvioni mututuntumalta, ilman sen suurempia perusteluita:

1. SBT Suola
2. SSRA
3. Santa’s United
4. Dynamo
5. KoskRi
6. Sastamolo Kings
7. Papas
8. Jyystäjät
9. Alavieskan Viri
10. TYPS
 
Viestejä
7
1. SSRA
2. SBT Suola
3. Sastamolo Kings
4. Santas United

5. Papas
6. Jyystäjät
7. Koskri
8. Dynamo
9. AV
10. Typs

Top4:stä oon aika saletti, mutta sijat 5-9 saattaa kyllä pyöriä ympäriämpäri. Typsin tilanne vaikuttaa kyllä niin farssilta ku vaan olla ja voi.
 
Viestejä
68
Top4:stä oon aika saletti, mutta sijat 5-9 saattaa kyllä pyöriä ympäriämpäri. Typsin tilanne vaikuttaa kyllä niin farssilta ku vaan olla ja voi.
Tämä. Sarjan Kärkikolmikko vaikuttaa aika selvältä mutta nuo 4-9 sijat tulee olemaan mielenkiintoinen. Muutama peli ristiin
ja hupskeikkaa pian aletaan ratkomaan sijoituksia keskinäisillä peleillä ja maalieroilla..

Siirtoja:
Typsi oli saanu muutaman junnuvahvistuksen mutta ei muuta tietoa asiasta.

Tässä vielä kun odotellaan kauden alkua voitas ihmetellä tuota Suomen Cupia. Sastis ja AV ainaki sunnuntaina omissa otteluissaan. Mites muut ? Ei esim Santa'sin peliä ollut tulospalvelussa?
 
Viestejä
15
Pelaisiko Santa`s United Suomen cupissa Papasia vastaan? Jos näin on, niin pelipäivää ei ole julkaistu siitä syystä, että Papas on ilmeisesti peluuttanut edustuskelvotonta pelaajaa 2.kierroksella.
Tästä on selvitys salibandyliitossa käynnissä.
 
Viestejä
68
Nyt oli KoskRi ilmottanu Facessaan, että kohtaavat Santa's Unitedin. Ilmeisesti myös tietävät enemmän Papaksen tilanteesta. Seuraava on suora lainaus KoskRin Facebookista:

"Suomen cupin 2.kierroksella Papas on peluuttanut edustuskelvotonta pelaajaa ja Kajaanilaisten suoritus hylätään.
Tiedämme hieman enemmän hylkäyksestä, joten voimme vain todeta hylkäyksen olevan erittäin epäoikeudenmukainen, mutta säännöt on säännöt. "

Tilanne on siis vähintäänkin mielenkiintoinen. Tietoa siis mitä on tapahtunut ?

Joukkueethan kohtasivat toisella kierroksella ja sillon KoskRille on merkattu 5+20min edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta. Onko tuosta tilanteesta tietoa kellään ?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
15
Sen mitä Zempissä katsojat puhuivat, niin KoskRin pelaaja unohdettu ainoastaan merkitä kokoonpanoon. Siinä ei ollut sen vakavampaa vahinkoa.
Papasilla jäänyt ilmeisesti jonkun pelaajan lisenssi täysin maksamatta?
 
Viestejä
648
Ilmeisesti liiton työkalussa ollut myös bugi, koska käsittääkseni edustuskelvotonta pelaajaa ei pitäisi pystyä edes lisäämään pöytäkirjaan. Toki viimekädessä vastuu on aina seuralla.
 
Viestejä
68
Aivan aivan. Se toki selittää asian.
Ilmeisesti liiton työkalussa ollut myös bugi, koska käsittääkseni edustuskelvotonta pelaajaa ei pitäisi pystyä edes lisäämään pöytäkirjaan. Toki viimekädessä vastuu on aina seuralla.
Ja se on juurikin kotin Kossi sanoo eli ei sitä pysty lisäämään jos ei lisenssiä ole maksettu. Pelaaja ja joukkue on vastuussa asiasta mutta bugiltahan tuo haistahtaa jos silti onnistuttu pelaaja lisäämään kokoonpanoon.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös